Εν τέλει, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν «μεγάλος Ηγέτης» – Πως το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα κατέστρεψε την Ελλάδα

Εν τέλει, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μεγάλος Ηγέτης….

Γιατί μόνο ένας μεγάλος ηγέτης θα μπορούσε να καταστρέψει την
Ελλάδα και ταυτόχρονα να πείσει τις επόμενες γενιές ότι αν ζούσε
τώρα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα…

Σεπτέμβριος 2017,

-ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Πως το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα κατέστρεψε την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που μιλάνε για το δημόσιο χρέος και τους δημιουργούς του, θα αναφερθούμε αποσπασματικά σε έρευνες, μαρτυρίες και γεγονότα αδιαμφισβήτητα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουλουριάνος.  (1982-83) μιλάει για το «προπατορικό αμάρτημα» της υπερχρέωσης της Ελλάδας λέγοντας ότι «Μετά την πτώση της χούντας, το 1974, υπήρχε διάχυτη ευφορία, νομίζαμε ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν αυτομάτως. Η προσέγγισή µου ήταν ότι το ξεχαρβάλωμα της ελληνικής οικονομίας απαιτούσε µια περίοδο νοικοκυρέματος. Χρειαζόμασταν δύο τετραετίες για να αλλάξουμε τις δομές µε µμεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές». Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το πράγμα πήγαινε αλλού. Το 1981 το δημόσιο χρέος έφθανε το 30% του ΑΕΠ – το 1989 ανήλθε σε 72% και σήμερα πλησιάζει το 170%. Το «προπατορικό αμάρτημα» της υπερχρέωσης συνέβη τη δεκαετία του 1980. «Ανησυχούσαµε με ποιον έφαγε το βράδυ ο Ανδρέας για να δω την άλλη µέρα τι “επιταγή” θα µου έρθει» «Ο Ανδρέας δεν έλεγε ποτέ “όχι”» συνεχίζει ο Κουλουριάνος, Η αμοιβή είχε γίνει ένα είδος ανθρώπινου δικαιώματος» λέει σήμερα.«Ακόµη και σε υπηρεσίες όπως η ΕΡΤ, για παράδειγμα, όπου υπήρχε πλεονάζον προσωπικό, ερχόταν ο υπεύθυνος και µου ζητούσε να προσλάβω 1.200. Του έλεγα ότι δεν γίνεται. Μου απαντούσε “τώρα θα βάλουμε δικούς µας”, ανεξαρτήτως αν χρειάζονταν ή όχι». Τα λεφτά όμως δεν υπήρχαν για αθρόες προσλήψεις και η µόνη λύση ήταν ο δανεισµός. «Εκεί τους είπα ότι αυτό παίρνει πλέον τη µορφή της χιονόµπαλας, κάθε βόλτα και µεγαλώνει»…
Ο Κουλουριάνος παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1983. 

Συνεχίζοντας άλλα ενδιαφέροντα άρθρα τα οποία αποδεικνύουν και τον τίτλο του κειμένου..  Αφιερωμένος εξαιρετικά σε όλους όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ κατα την περίοδο της αλλαγής. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες (εάν τους έχει απομείνει έστω και ίχνος ευσυνειδησίας), και ας κάτσουν να αναρωτηθούν γιατί η χώρα μας αποτελεί απο το 1981 τον ουραγό της Ευρώπης σε ανάπτυξη, γιατί οι μισθοί είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα εν συγκρίσει με τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, γιατί το κράτος αδυνατεί να στηρίξει τους αδυνάτους, γιατί το δημογραφικό πρόβλημα γιγαντώνεται, γιατί το κόστος ζωής έχει γίνει δυσβάστακτο, γιατί εδώ και 20 χρόνια οι “λιτότητες” αδυνατούν να καλύψουν τα ελλείματα της “οκταετίας του μελιού” 1981-1989. Ελλείματα τα οποία κληρονομούν οι νέες γενεές και καλούνται να πληρώσουν! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ… “ΒΡΩΜΙΚΟ 89”!!!

Τον Οκτώβριο του 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην κυβέρνηση, έχασε τη μοναδική ευκαιρία (λόγω του κλίματος ανοχής που υπήρχε) να ξαναδρομολογήσει την οικονομία στη σταθερότητα και την 

Τον Οκτώβριο του 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην κυβέρνηση, έχασε τη μοναδική ευκαιρία (λόγω του κλίματος ανοχής που υπήρχε) να ξαναδρομολογήσει την οικονομία στη σταθερότητα και την Την ανάπτυξη, που είχε διαταραχθεί από τη παγκόσμια οικονομική συγκυρία.

Την περίοδο 1981-1989, εισέρρευσαν στην χώρα οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ κοινοτικοί πόροι απο την ΣΥΣΤΑΣΗ του Ελληνικού κράτους εώς τότε! ανάπτυξη, που είχε διαταραχθεί από τη παγκόσμια οικονομική συγκυρία. Επίσης αναφέρουμε ότι η Ελλάδα μπαίνοντας το 1981 στην ΕΟΚ, ήταν η ΠΡΩΤΗ χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών!

Μεταξύ 1982 – 1989 το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμούς αισθητά μικρότερους απ’ αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (με ρυθμούς μέσων όρων για την Ελλάδα 1,7%, για δε την ΕΟΚ 2,7%), για πρώτη φορά από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. απο 30% το 1980 ανήλθαν στο 50% το 1990, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διεύρυνσης του Δημοσίου τομέα.  

Την ίδια περίοδο ο πληθωρισμός υπερτετραπλασιάστηκε απ’ αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (πληθωρισμός για την Ελλάδα 18,2%, για δε την ΕΟΚ 4,5%).

Η ανεργία αυξήθηκε από 4,1% το 1981 σε 8,3% το 1989 και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το 60% των ανέργων ήταν νέοι ηλικίας μικρότεροι των 29 ετών. Το δώρο του ΠΑΣΟΚ στη νεολαία ήταν ότι ο ένας στους δύο ανέργους ήταν νέος.

Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου καθηλώθηκαν στα επίπεδα του 1975, ο δε εξωτερικός δανεισμός ξεπέρασε τα 20 δις δολάρια!!!

‘Οσα δάνεια έκανε την δεκαετία του ’80 η Ελλάδα στο εξωτερικό δεν είχαν γίνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους. 

Kαι σαν να μήν έφταναν αυτά, το ΠΑΣΟΚ την οκταετία 1981-1989 προχώρησε σευποτίμηση 30%!!! του εθνικού μας νομίσματος (2 διαδοχικές υποτιμήσεις της τάξεως του 15% εκάστη) βάζοντας οριστική ταφόπλακα στο εθνικό εισόδημα και στην Ελληνική οικονομία!

Τι πραγματικά έγινε λοιπόν αυτή την οκταετία; Με υπουργούς Εθνικής Οικονομίας τους κκ. Απ. Λάζαρη στην αρχή και τον κ. Γεράσιμο Αρσένη στην συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ έδωσε πλασματικές (μή διατηρήσιμες) «μεγάλες» αυξήσεις στους μισθωτούς, οι οποίες συρρικνώθηκαν αμέσως απο τα ογκώδη μεγέθη του πληθωρισμού της εποχής, μεγέθη που ξεπερνούσαν το 20%!

Παράλληλα κρατικοποίησε όλες σχεδόν τις προβληματικές επιχειρήσεις, και προχώρησε σε εκατοντάδες χιλιάδες πελατειακές προσλήψεις στο δημόσιο, για να ξυπνήσει μεσάνυχτα το καλοκαίρι του 1985, αμέσως μετά τις εκλογές, τον Ανδρέα ο κ. Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος, και να του αναγγείλει ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών κλείνει με έλλειμμα 3,5 δισ.! «Χρεοκοπούμε, Πρόεδρε!».

Τί άφησε πίσω της η “Αλλαγή”

“ΤΟ ΧΡΕΟΣ”

Τί δήλωσε ..

ο Ανδρέας Παπανδρέου μόλις ανέλαβε την εξουσία το 1981 για το δημόσιο χρέος : “Το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλος λέοντας, που εάν δεν τον τιθασσεύσουμε εγκαίρως θα μας κατασπαράξει…”

Τί έκανε :

“ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ”

 ‘Οπως είναι γνωστό, οι προυπολογισμοί πριν από τι 1981 ήταν ισοσκελισμένοι. Το μόνο χρέος που υπήρχε πριν από το 1980 ήταν το χρέος, που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Κατασπαταλώντας όλους τους αναπτυξιακούς κοινοτικούς πόρους ανεξέλεγκτα “στα μπουζούκια”, αυξάνοντας σχεδόν στο διπλάσιο τις δημόσιες δαπάνες και ζώντας με δανεικά την δεκαετία του 1980 φτάσαμε σήμερα να είμαστε η πιο χρεωμένη χώρα στην Ευρώπη.

Το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ότι την περίοδο 1990 – 1993, μόνο για τους τόκους των δανείων που έγιναν τη δεκαετία του 1980, πληρώθηκαν περίπου 7 τρις δρχ.

Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από τα μέσα της 10ετιας του ’80 έπαιρναν κάθε 5 ημέρες και ένα δάνειο (62 δάνεια ετησίως )

Η πρώτη περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου είχε πολύ άσχημα οικονομικά αποτελέσματα, σε βαθμό που χαρακτηρίζεται την διεθνή οικονομική βιβλιογραφία που έχει ασχοληθεί με το θέμα ως η χαμένη δεκαετία. Ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε και η ιδιωτική πρωτοβουλία καταπνίχθηκε με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Η ανεργία υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας το 8,3%. Στο κοινωνικό κόστος περιλαμβάνεται και ο υψηλός πληθωρισμός, που όμως δεν ξεπέρασε τα επίπεδα του 1980-1981, όταν είχε τιναχτεί στα ύψη λόγω της δεύτερης πετρελαϊκής κρίσης. Ο μέσος πληθωρισμός την δεκαετία του ’70 ήταν 12%, ενώ τη δεκαετία του ’80 ανήλθε στο 20%. Επίσης η χώρα είχε προβλήματα στο ισοζύγιο πληρωμών με συνακόλουθες διαδοχικές υποτιμήσεις της δραχμής.

Το χαρακτηριστικότερο και βαρύτερο όμως αποτέλεσμα της περιόδου ήταν στο ρυθμό αύξησης του εθνικού εισοδήματος.Έτσι, ενώ από το τέλος του εμφυλίου και μετά η Ελλάδα συνέκλινε ταχύτατα με τις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, με μέση ετήσια ανάπτυξη που κυμαινόταν από 5 έως 7%, η διακυβέρνηση Παπανδρέου επιβράδυνε δραματικά την ανάπτυξη της χώρας, όχι μόνο ανακόπτοντας την σύγκλιση αλλά φέρνοντας μια πραγματική απόκλιση (συγκεκριμένα η μέση αύξηση του ελληνικού Α.Ε.Π. έπεσε από 5,5% την δεκαετία του ’70 σε μόλις 1,5% τη δεκαετία του ’80, ενώ σε χώρες όπως η Ισπανία η ανάπτυξη πήγε από το 3,6 στο 2,9%).

Στα γραφήματα εκ δεξιών βλέπουμε τους ρυθμούς αύξησης των ΑΕΠ Ελλάδος και άλλων χωρών. Σημειώστε ότι οι πλούσιες χώρες είναι αναμενόμενο να αναπτύσσονται πιο αργά, παρ’ όλα αυτά την εικοσαετία 1980-2000 μας ξεπέρασαν ακόμα και οι ήδη ανεπτυγμένες ΗΠΑ!!!

Στα επόμενα γραφήματα (παρακάτω) υπάρχει μια ενδεικτική σύγκριση της ανάπτυξης στην Ελλάδα με εκείνη άλλων χωρών, με έτη βάσης το 1950 και 1980. Όπως είναι φτιαγμένα τα γραφήματα, όταν η καμπύλη μιας χώρας είναι υψηλότερη από μιας άλλης πλουσιότερης έχουμε σύγκλιση, αλλιώς απόκλιση. Βλέπει κανείς ότι από το 1965 περίπου η Ελλάδα ξεπερνάει ακόμα και την Γερμανία σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Ας δούμε όμως το αποτέλεσμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ 1981

10 έτη και 20 έτη δάνεια διπλασιασμός μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
αποτέλεσμα!

Η τότε ισχυρή βιομηχανία και βιοτεχνία της χώρας έκλεινε η μια μετα την άλλη μη μπορώντας να αντέξει τον διπλασιασμό της μισθοδοσίας.
πλήρης αποβιομηχανοποίηση της χώρας!!! Το δημόσιο άνοιξε της πόρτες του και αγρότες κτηνοτρόφοι όλοι μέσα, στρατιές σταλμένοι από το κάθε βουλευτικό γραφείο από όλοι την Ελλάδα, πλήρης ερήμωση της υπαίθρου!!! Στρατός ολόκληρος ψηφοφόρων που υπάρχει μέχρι σήμερα,το πως θα πληρωνόταν όλοι αυτοί? μα με δανεικά!

18 Οκτωβρίου 1981: Η αποφράδα ημέρα της ανόδου στην εξουσία της συμμορίας του ΠΑΣΟΚ

18 Οκτωβρίου 1981… Η αποφράδα ημέρα της ανόδου στην εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου και της συμμορίας του ΠΑΣΟΚ (Τσοχατζόπουλου, Λαλιώτη, Σημίτη, Κουτσόγιωργα κ.τ.λ) που μπήκαν στην πολιτική με ένα παντελόνι και κατέληξαν με βίλες, κότερα και γάμους στο Παρίσι…

Με ένα αριστοτεχνικότατο σύνθημα, το περίφημο “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”, γραμμένο και αναρτημένο σε όλες τις αφίσες που είχαν ΓΕΜΙΣΕΙ την Αθήνα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας, ο Ανδρέας Παπανδρέου εκλεγεται με 48% Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ένα νούμερο απίστευτο, που άγγιζε περίπου το ποσοστό του Καραμανλή πριν από 7 χρόνια, μιας και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, τάσεων και “πιστεύω”, έδειξε με την ανοχή ή την ελπίδα, οτι περίμενε πάρα πολλά απο αυτόν. Η μάλλον να το πούμε αλλιώς, ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Περίμενε να δεί τα χαμένα του όνειρα να πραγματοποιούνται, περίμενε να δεί τη πατρίδα να προοδεύει σε όλους τους τομείς, περίμενε να δεί τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που τόσο πρόστυχα και βρώμικα του υποσχέθηκε ο πιο “χαρισματικός” Προδότης που υπήρξε ποτέ στην μεγάλη και ένδοξη Ιστορία του…. Και ο Παπανδρέου έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις σχεδόν με το “καλημέρα»! Μαζική εισαγωγή των οπαδών του στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα! Τα Υπουργεία λεηλατούνται, ο κόσμος που δούλευε εκεί έβλεπε με το στόμα ανοιχτό να κατακλύζουν τα κτίρια μπουλούκια-μπουλούκια οι …νεοπροσληφθέντες αφισσοκολλητές των “κλαδικών” οργανώσεων και κοίταζαν απορημένοι ο ένας τον άλλον!

Άνθρωποι χωρίς ΚΑΜΜΙΑ κατάρτιση, χωρίς προσόντα, χωρίς πιστοποιητικά, έφερναν απλώς ενα σημείωμα σφραγισμένο από την “κλαδική” οργάνωση που ήταν γραμμένοι και τοποθετούνταν ΑΜΕΣΩΣ. Άνθρωποι με γνώσεις επιπέδου Δημοτικού Σχολείου, φιγουράριζαν στη καρέκλα κάποιας Εφορίας, Δημοσίου Ταμείου ή κρατικής τράπεζας και μάλιστα τράβαγαν και…αναμνηστικές φωτογραφίες με …πούρα και άλλες γελοιότητες. Οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως η ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, η ΙΖΟΛΑ, τα ναυπηγεία ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ κρατικοποιούνται και κατακλύζονται ακριβώς απο τέτοιας υποστάθμης κόσμο!

Όλες οι ΔΕΚΟ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΣΕ, ο ΗΣΑΠ, ο ΗΛΠΑΠ, όλες χωρίς καμμιά εξαίρεση, δέχονται τους ποταμούς των αφιονισμένων οπαδών που μέχρι χτες ήταν μόνιμοι κάτοικοι των συνοικιακών καφενείων, βυθισμένοι στην αέναη τεμπελιά τους, βρίζοντας το κράτος που δεν τους έδινε σημασία…” Και με μόνο όπλο ένα ΑΠΛΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ!!! Εάλω το Δημόσιο… Εάλω η Ελλάδα…

Οι μισθοί των πρωτοδιοριζόμενων “κλαδικών” είναι σκάνδαλο! Χρήματα που μέχρι τότε πάλευαν για χρόνια οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι, έρχονται τούτοι και τα παίρνουν με την μία. ελέω Μεγάλου Αρχηγού…

Ο Παπανδρέου δεν εχει σκοπό να αφήσει τίποτε όρθιο στο τόπο. Με ριζικές τομές στην ελληνική κοινωνία, όπως η νομιμοποίηση της μοιχείας, ο πολιτικός γάμος κλπ, δίνει στον απροετοίμαστο να τα δεχτεί ακόμη λαό, το τελειωτικό χτύπημα.

Η οικογένεια σταδιακά υποβαθμίζεται, η Παιδεία καταρρέει υπο το βάρος των συνεχών και απρόσκοπτων αλλαγών που υφίσταται, η θέση της γυναίκας, που μέχρι χτές ήταν υποβαθμισμένη, ξαφνικά εκτινάζεται σε δυσθεώρητα ύψη, αποκτά λόγο χωρίς ακόμη να έχει την κατάλληλη προετοιμασία και παιδεία για να το αποδεχτεί και παντού δημιουργείται ένα κυριολεκτικό μπάχαλο.

Σε καμμιά Δημόσια υπηρεσία ο μέσος Έλληνας δεν βρίσκει άκρη. Η απίστευτη γραφειοκρατία που δημιουργείται απο τον πακτωλό αυτών των ανθρώπων που προσλήφθηκαν χωρίς λόγο και αιτία, γίνεται τροχοπέδη στην οικονομική δραστηριότητα και πρωτοβουλία. Το κάθε Υπουργείο φτάνει στο σημείο να έχει…250 Διευθυντές!!!! Δημιουργούνται τμήματα χωρίς προηγουμένως ΚΑΜΜΙΑ μελέτη και προγραμματισμό, μόνο και μόνο για να τοποθετούνται “οι δικοί μας άνθρωποι” με το βαθμό του…Διευθυντού, δημιουργώντας κωμικοτραγικές καταστάσεις. Η Ελλάδα, μετατρέπεται σταδιακά σε ένα απέραντο φρενοκομείο, που γεμίζει με τρωκτικά που κατατρώγουν το Δημόσιο Χρήμα… Η ΕΟΚ με το που δίνει το πρώτο πακέτο στήριξης, γίνεται της…τρελής! 

Τα χρήματα αυτά, που ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΠΟΤΕ, αλλά μας τα ΔΑΝΕΙΣΑΝ για να γίνουμε κι εμείς κάποτε άνθρωποι, να αναπτυχθούμε και να προκόψουμε, κατασπαταλούνται απο τους …πεινασμένους της νομενκλατούρας του Ανδρέα σε δεξιώσεις, κότερα, χλιδή, μπουζούκια και καψουροτράγουδα. Ο Κώστας Λαλιώτης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Φρόσω Κοκκόλα, ο Μένιος Κουτσόγιωργας, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ξαφνικά αποκτούν περιουσίες απο το πουθενά εκεί που ούτε στο όνειρό τους δεν είχαν δεί οτι θα αποκτούσαν. Ξαφνικά, νέοι επιχειρηματίες ξεπηδούν, που με μια απλή αίτηση για δάνειο στην ΕΘΝΙΚΗ, γεμίζουν τις τσέπες τους και ξεκινάνε μέσω των επιχειρήσεων τους το καταφάγωμα των χρημάτων της ΕΟΚ. Σκάνδαλα επι σκανδάλων παντού! Το πιο φρικιαστικό απ’ όλα, το παιχνίδι που παίζεται με τους καταταλαιπωρημένους Αντιστασιακούς του 41-44.

Ο Παπανδρέου αναγνωρίζει την Εθνική Αντίσταση ΩΣ ΩΦΕΙΛΕ, αλλά όχι για τους Αντιστασιακούς παρα για τον ίδιο και τους οπαδούς του. Η ΦΡΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Καταμετρώνται επισήμως 144.000 αντιστασιακοί για να τους δοθεί επιτέλους η αναγνώριση και η επιβράβευση απο την Πολιτεία που κάποτε έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας τον κατακτητή, ξαφνικά δίνονται συντάξεις σε 897.000!!!!

Τί είχε γίνει; Μα απλούστατα, βαφτίστηκαν αντιστασιακοί ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!! Άτομα που την εποχή 41-44 ήταν ακόμη σε …παιδικές ηλικίες ή βρέφη, πήραν σύνταξη Αντιστασιακού και το χειρότερο; ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! γελοιοποιώντας έτσι τους ΗΡΩΕΣ Αυθεντικούς Αντιστασιακούς και τον ηρωισμό τους!!! Με ένα ΑΠΛΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ και ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Η απόλυτη ΛΕΗΛΑΣΙΑ των ΠΑΝΤΩΝ!

Το άλλοτε μεγάλο όπλο των εργαζόμενων και εργατών, το Συνδικαλιστικό Κίνημα, καταβαραθρώνεται. Γεμίζει με ψευτο-συνδικαλιστές οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική κατά γράμμα, κάνοντας και λέγοντας το ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ στους εργαζόμενους κι αργότερα βγαίνουν βουλευτές και υπουργοποιούνται.

Ο Παπανδρέου μετατρέπεται σταδιακά σε …Σουλτάνο της Ελλάδας. Δημιουργεί έναν απίθανο κύκλο παρατρεχάμενων και …σφουγγοκωλάριων, που τον συνοδεύουν παντού. Για την μετακίνησή του, κινητοποιείται η μισή ΕΛ.ΑΣ. με μοτοσικλετιστές, περιπολικά και μυστικούς της ΕΥΠ σε ιδιωτικά μαύρα πολυτελή αυτοκίνητα. Στις επισκέψεις του στο εξωτερικό, ναυλώνονται 2 και 3 Boing της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ για να συνοδεύσουν τον Μεγάλο Αρχηγό, με απίστευτα κόστη εκατομμυρίων για τον λαό. Διάφοροι απίθανοι τύποι, δημοσιογράφοι, κυβερνητικοί πράκτορες, αστυνομικοί, παρατρεχάμενοι του Καστριού ως και απλοί οπαδοί, απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ ταξιδάκια ανα τον κόσμο, χειροκροτώντας τον Ελληνα Σουλτάνο που κάποτε είχε πεί οτι “Δεν αξίζω σ’ αυτόν το Λαό!” Τώρα, ο …ανάξιος αυτός Λαός του πληρώνει τα κερατιάτικα, για να μάθει, επειδή στο τέλος τον προτίμησε!

Για τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, επιστρατεύονται χιλιάδες οπαδοί απο όλη την Ελλάδα, που μετακινούνται ΔΩΡΕΑΝ με δημόσια μέσα μεταφοράς (απο λεωφορεία του ΚΤΕΛ έως πτήσεις τσάρτερ της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ). ιδίως αυτές των μεγάλων πόλεων. Θέλει πάντα να επιδεικνύει τη δύναμή του παντού. Η Ελλάδα γεμίζει ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΑ, γίνεται ένας ΒΟΘΡΟΣ ΒΡΩΜΙΑΣ και ΔΥΣΟΔΙΑΣ. Κανείς δεν αντιτίθεται, ούτε όταν κάποιο στέλεχος της ΔΕΗ παίρνει μίζα για προμήθειες 300.000.000δρχ!!!

Ο ίδιος ο Παπανδρέου τον στηρίζει, λέγοντας το απίστευτο: “Ε. ελάτε μωρέ, τι έγινε, ένα δωράκι έκανε ο άνθρωπος στον εαυτό του, να τον σκοτώσουμε τώρα;” δίνοντας το σύνθημα για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ! Άπαντες έτρωγαν πλέον με χρυσά κουτάλια, κι όποιος ΔΕΝ έτρωγε, είτε από συνείδηση είτε επειδή δεν μπορούσε, έπρεπε να καρατομηθεί. Αθώος μεταξύ ενόχων δεν νοείται. H Ελλάδα επισυνάπτει δάνεια με τόκο σχεδόν 13% και εξόφληση σε 15 χρόνια, ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ!

Ωστόσο, το μεγαλύτερο κακό που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν η υπερχρέωση της Χώρας και η οικονομική της καταστροφή. Είναι ο εκμαυλισμός και η ηθική διάβρωση ενός ολόκληρου λαού. Η αλλαγή του παραδοσιακού αξιακού συστήματος της τότε ελληνικής οικογένειας.


Ο Ανδρέας μπορεί να πέθανε, ο Παπανδρεϊσμός όμως ζει. 

Και γιαυτό έχει μεγάλη σημασία να τον καταδικάζουμε, γιατί στο πρόσωπό του καταδικάζουμε το χθες, τον κρατισμό, την διαφθορά, την σπατάλη, την ασυδοσία, την πολιτική ανηθικότητα. Αυτόν πρέπει να χτυπήσουμε ως νοοτροπία, γιατί αυτός είναι η αιτία της ηθικής και έπειτα οικονομικής μας χρεοκοπίας.

Εν τέλει, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μεγάλος Ηγέτης. 

Γιατί μόνο ένας μεγάλος ηγέτης θα μπορούσε να καταστρέψει την Ελλάδα και ταυτόχρονα να πείσει τις επόμενες γενιές ότι αν ζούσε τώρα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα…

Ας παραθέσουμε τουλάχιστον άλλο ένα δημοσίευμα που μας δείχνει το  μεγαλείο της πορείας του ΠΑΣΟΚ .

Δημόσιο: Από το 1994 ως το 2004 έγιναν 213.250 προσλήψεις!

Το όργιο μιας δεκαετίας

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Προσωπικού του υπουργείου Εσωτερικών από το 1994 ως το 2004 έγιναν 213.250 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στις οποίες πρέπει να προσθέσουμε 526.875 συμβασιούχους και 633.607 εποχικούς.

Οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν τα έτη 1995, 1996, 1999, 2000, 2002, 2003. Το 2001 είχαμε 156.471 προσλήψεις, περισσότερες από το ολυμπιακό 2004!
Και ιδού τι έλεγε μια άλλη (από τις καταχωνιασμένες) εκθέσεις του ΑΣΕΠ: Το 2000 ήταν η χρονιά που μόνο το 20% των φορέων που ελέγχθηκαν βρέθηκε σωστό.

Επίσης: Από το 1994 μέχρι το 2005 πραγματοποιήθηκαν 422.038 προσλήψεις για τις διαδικασίες των οποίων το ΑΣΕΠ είχε τη δυνατότητα να εκφράσει γνώμη.

Από αυτές, αν εξαιρέσουμε τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, η πολιτεία επέλεξε την αδιάβλητη διαδικασία των γραπτών διαγωνισμών για να προσλάβει μόλις 14.004 εργαζόμενους.

Δηλαδή, από όλους αυτούς, μόνο 14.004 είχαν περάσει από την διαδικασία του ΑΣΕΠ!

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Ως γνωστόν, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία το 1993. Έναν χρόνο μετά επαναπροσελάμβανε και μονιμοποιούσε 14.000 συμβασιούχους που είχαν εργαστεί ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ την περίοδο 1981-1989 και δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους την περίοδο 1990-1993.

Αλλά την ίδια ώρα, θυμίζω, οι απίθανοι αυτοί ρεβανσιστές που τώρα παριστάνουν τους… θεματοφύλακες του ΑΣΕΠ, είχαν απολύσει 6.000 υπαλλήλους της ΔΕΗ που προσελήφθησαν την περίοδο 1990-1993 (και επέστρεψαν τελικά στις θέσεις τους αφού δικαιώθηκαν από τον Άρειο Πάγο).

Αξίζει να προστεθεί στα άνωθεν και ο επίσημος ισολογισμός των νοσηλίων του Ανδρέα Παπανδρέου ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ; ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ;; ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ;; ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ;;; ας παραθέσουμε τον πίνακα: ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 135.500.000 δ.ρ.χ.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (ΑΝΑΛΥΣΗ – ΕΞΟΔΩΝ)

1.131.12 /1996

Η χώρα είχε και την ατυχία να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ τον καιρό που μπήκαμε στην ΕΟΚ και το χρήμα έτρεχε στη χώρα μας με δις υπό μορφή επιδοτήσεων για να πετύχουμε οικονομική ανόρθωση πλησιάζοντας έτσι τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ένα πρόσφατο δημοσίευμα που αποκάλυψε ο ίδιος ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, Το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στο έλεος των δανειστών, διαχειρίστηκε πακτωλό χρημάτων κατά τη διάρκεια της κρίσης ξοδεύοντας κάθε χρόνο από το 2009 και μετά, 25 εκατομμύρια από τις κρατικές επιχορηγήσεις και 40 εκατομμύρια από δάνεια τραπεζών. Σύνολο 60 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, που στο τέλος δεν τους έφταναν!!!

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σαλαγιάννης οι κρίσιμες χρονιές ήταν το 2009 και το 2010. «Όχι γιατί τότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Αλλά γιατί τότε κορυφώθηκε», όπως είπε.

«Το 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε από κρατική επιχορήγηση 24 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα έλαβε 47 εκ. ευρώ δάνειο. Το 2010 πήρε 20 εκ. ευρώ κρατική επιχορήγηση και ταυτόχρονα έλαβε και 40 εκ. ευρώ δάνειο. Το 2010 που κορυφώθηκε ο ήδη υψηλότατος δανεισμός των προηγούμενων χρόνων, προς διασφάλιση των τραπεζών, υπογράφτηκε σύμβαση εκχώρησης των μελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων. Το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε κάθε χρόνο πάνω 70 εκατομμύρια ευρώ και τα χρήματα αυτά δεν έφταναν για τα λειτουργικά του έξοδα, την ώρα που οι Έλληνες οικογενειάρχες τα «φέρνουν βόλτα» με τους μισθούς των 580 ευρώ που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ!!! «Γιατί οδηγηθήκαμε σε υπερδανεισμό; ; Κάθε χρόνο, παίρναμε απ’ την κρατική επιχορήγηση 20 – 22 εκ. ευρώ. Όμως τα λειτουργικά μας έξοδα, τα έξοδα δηλαδή εκτός των εκλογικών δαπανών και των δαπανών για την εξυπηρέτηση του χρέους, ήταν πολύ μεγαλύτερα. Δανειζόμασταν, δηλαδή, για να καλύψουμε τις υπέρογκες λειτουργικές δαπάνες και για να εξυπηρετήσουμε τα προηγούμενα δάνεια», αποκάλυψε στην ομιλία του ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Ποιες ήταν αυτές οι λειτουργικές δαπάνες, που έφταναν και τα 28 – 30 εκ. ευρώ το χρόνο; Θα σας διαβάσω τα στοιχεία απ’ τον επίσημο – τον ισολογισμό, μιας χαρακτηριστικής χρονιάς, του 2010. Χαρακτηριστικής, γιατί ήταν μια χρονιά λιτότητας και δεν ήταν εκλογική.

Σύνολα λειτουργικών δαπανών 26 εκ. ευρώ. Από τον ισολογισμό, ενδεικτικά μόνο, το ύψος κάποιων δαπανών:

  • για αμοιβές προσωπικού 4,1 εκ. ευρώ
  • για επιμόρφωση στελεχών 2,0 εκ. ευρώ
  • για μετακινήσεις στελεχών 5,5 εκ. ευρώ
  • για τηλέφωνα 1,4 εκ. ευρώ
  • για ενοίκια 1,0 εκ. ευρώ
  • για προβολή 1,8 εκ. ευρώ

Έτσι, άρχισε ο κατήφορος. Από το φθινόπωρο του 2011, ουσιαστικά είχαμε μπει σε στάση πληρωμών».
Το κόμμα που έφερε την Ελλάδα στο γκρεμό και παρέδωσε την εθνική ανεξαρτησία στους δανειστές έδινε κάθε χρόνο 4,1 εκατομμύρια ευρώ για αμοιβές προσωπικού, 2 εκατομμύρια για επιμόρφωση προσωπικού και 1,4 εκατομμύρια για κινητά τηλέφωνα!

Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο σκάνδαλο και παρά την παραδοχή Σαλαγιάννη, όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι και τα μεγαλοστελέχη του κόμματος, κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Πρόσφατο δημοσίευμα που αφορά τον κ. Νικόλαο Σαλογιαννη για να παμε κ λίγο στο σήμερα:

Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο Νικόλαος Σαλαγιάννης, γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στην τελευταία υπάλληλο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος.

Σε βάρος του κόμματος εκκρεμεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων δικαστηρίου της Μυτιλήνης που επιδικάζει σε βάρος του ποσό 24.000 ευρώ για αποδοχές που δεν καταβλήθηκαν έως το τέλος του 2013.

Η υπάλληλος έχει προβεί σε επίσχεση εργασίας αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν την απολύει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες διακανονισμού των οφειλόμενων….

Υπάρχουν και άλλα πολλά τέτοια δημοσιεύματα αρκεί να μπει κάποιος στην διαδικασία να το ψάξει λίγο … Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Σεπτέμβριος 2017