Home Greek News Οι νέοι Κανονισμοί της E.E. μπορεί να «καταστρέψουν το Διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε». Στο κόπλο κι ο …ΣΥΡΙΖΑ!

Οι νέοι Κανονισμοί της E.E. μπορεί να «καταστρέψουν το Διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε». Στο κόπλο κι ο …ΣΥΡΙΖΑ!

by _
0 comment 137 views

Οι νέοι Κανονισμοί της E.E. μπορεί να «καταστρέψουν το Διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε»

Σχολιάζουν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑΣχόλιο αναγνώστη μας – ΠΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΤ, δλδ, τα κρατικά κανάλια, ειδικά στις ειδήσεις της και στίς άλλες ”ενημερωτικές” εκπομπές….εδω και 4 – 5 μέρες…εχουν βαλθεί να μας προετοιμάζουν και προιδεαζουν οτι θα απλώσουν ένα ελεγκτικό συστημα στο διαδίκτυο στην χωρα μας, το οποίο θα ελεγχει ΠΛΗΡΩΣ και θα μπλοκαρει κάθε αναρτηση ενημερωτική ”για να ελεγχεί -λένε!- η διαδικτυακή ”διασπορά ψευδών και ελεγχόμενων ειδήσεων” Ποιός τα λέει? Οι δημοσιογραφοι της ΕΡΤ, το υπ’αριθμόν 1 τηλ. καναλι ΨΕΥΔΩΝ Ή ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΟΥΣΙΩΝ χαζο-(δήθεν)-ειδήσεων. Ετοιμάζονται να περάσουν και σχετικό ΦΙΜΩΤΙΚΟ νομοσχεδιο τα φ….τόμουτρα . . .


Mια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόλις ενέκρινε κανόνες που ίσως «καταστρέψουν το Διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε». Οι δύο νέοι και αμφιλεγόμενοι κανόνες αλλάζουν τη δυναμική του Διαδικτύου και εισάγουν νέες ευρείες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ιστού

Καταρχάς, οι κανόνες, γνωστοί ως άρθρο 11 και άρθρο 13, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την «απαγόρευση των memes.

«Το άρθρο 13 έχει επικριθεί από αγωνιστές που ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να αναγκάσει τις εταιρείες του Διαδικτύου να απαγορεύσουν όλα τα memes. Aπαιτεί όλοι οι ιστότοποι να ελέγχουν τις αναρτήσεις έναντι μιας βάσης δεδομένων που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και καταργούν αυτά που επισημαίνονται.

Ο λόγος που πολλοί πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαγόρευση των memes είναι ότι τα αυτά χρησιμοποιούν συχνά εικόνες που λαμβάνονται από ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές και θα μπορούσαν να αφαιρεθούν από ιστότοπους βάσει του άρθρου 13. Είναι απλά ένας βολικός και προμελετημένος τρόπος λογοκρισίας.

Σύμφωνα με την The Independent, μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα υπογράφηκε από περισσότερους από 70 ειδικούς, όπως ο δημιουργός του ιστού Tim Berners-Lee, ο συνιδρυτής της Wikipedia Jimmy Wales και ο πρωτοπόρος του διαδικτύου Vint Cerf.

Απαιτώντας από τις πλατφόρμες του Διαδικτύου να πραγματοποιούν αυτόματο φιλτράρισμα όλου του περιεχομένου που μεταφέρουν οι χρήστες τους, το άρθρο 13 λαμβάνει ένα πρωτοφανές βήμα προς την κατεύθυνση της μετατροπής του Διαδικτύου από μια ανοιχτή πλατφόρμα ανταλλαγής και καινοτομίας σε ένα εργαλείο για την αυτοματοποιημένη επιτήρηση και τον έλεγχο των χρηστών του, έγραφε η επιστολή.

Αλλά γίνεται ακόμη χειρότερο. Σαν να μην είναι αρκετά τυραννικό και αυταρχικό, η ΕΕ εξασφάλισε την προσθήκη ενός φόρου με τη δημιουργία του άρθρου 11 –  κάνουν ό, τι χρειάζεται για να αρπάξουν περισσότερα χρήματα, οπότε να κι ένας φόρος για την ελευθερία του λόγου.

Το άρθρο 11 εισάγει έναν «φόρο σύνδεσης», ο οποίος απαιτεί από τις εταιρείες διαδικτύου να λαμβάνουν άδεια από τους εκδότες να χρησιμοποιούν ένα απόσπασμα της δουλειάς τους.

Σε πλατφόρμες όπως η Google και το Twitter, για παράδειγμα, ένα μικρό κομμάτι του άρθρου εμφανίζεται συνήθως πριν κάποιος κάνει κλικ σε αυτό, αλλά βάσει του νέου κανόνα, οι εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να πάρουν άδεια, και ίσως ακόμη και να πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν αυτό το απόσπασμα.

Μια επιστολή που υπέγραψαν 169 ακαδημαϊκοί ισχυρίζεται ότι ο νέος κανόνας «πιθανόν θα εμποδίσει την ελεύθερη ροή πληροφοριών που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία».

Αν και οι νέοι κανόνες έχουν εγκριθεί από την επιτροπή JURI της ΕΕ, δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο εξωτερικό, συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας μαζεύονται από πολλά ιστολόγια, οργανισμούς και άτομα. Στην Ελλάδα, όπως πάντα, έχουμε μαύρα μεσάνυχτα, αφού κανένα από τα συστημικά ΜΜΕ δεν αξιώθηκε να κάνει αναφορά στα άρθρα 11 και 13 – τι αριθμοί κι αυτοί- που δεν συνιστούν τίποτα άλλο από σκληρή λογοκρισία και φορολογία της ελευθερίας του λόγου.

«Αυτό είναι ενοχλητικό και ισοδύναμο με το κάψιμο βιβλίων της ναζιστικής Γερμανίας», σχολιάζουν ξένοι ακτιβιστές και μπλόγκερς!

Πηγή>>

http://antimedia.gr/2018/06/21/%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-e-e-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr