Home Greek News H Καλιφόρνια 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας to 2045!

H Καλιφόρνια 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας to 2045!

by _
0 comment 179 views

H Καλιφόρνια 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας to 2045!

29 08 2018 | 07:20

Σχλολιάζει το GreekNewsOnDemand.com – ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ!!! Διαβάστε επίσης τα άρθρα μας με τους τίτλους«ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ! [ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ]» και «Η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ μας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Φαινόμενα σαν το Μάτι μπορεί να βλέπουμε ακόμα και 10 φορές κάθε χρόνο!» να καταλάβετε…


Το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια είναι έτοιμο να στείλει νομοσχέδιογια υπογραφή στον κυβερνήτη Jerry Brown, το οποίο θα απαιτεί από το 2045 όλη η ηλεκτρική ενέργεια να παράγεται από ηλιακή, αιολική και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παρά τις αντιρρήσεις από επιχειρήσεις ηλεκτρισμού και εταιρείες πετρελαίου, χθες Τρίτη 28 Αυγούστου, η Συνέλευση ψήφισε με 43-32 υπέρ της εξάλειψης των ορυκτών καυσίμων από την παραγωγή ηλεκτρισμού. Το νομοσχέδιο της Γερουσίας (SB 100), που εισήχθη από τον γερουσιαστή Κέβιν ντε Λεόν, είναι πλέον σχεδόν εγγυημένο ότι θα φτάσει στο γραφείο του Κυβερνήτη Jerry Brown πριν τελειώσει η νομοθετική σύνοδος αυτή την εβδομάδα.

«Όταν πρόκειται να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή και να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα, η Καλιφόρνια δεν θα υποχωρήσει», δήλωσε ο ντε Λεόν. «Έχουμε κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς ένα μέλλον με 100% καθαρή ενέργεια.»

Aκτιβιστές και περιβαλλοντικές οργανώσεις χαιρέτισαν το σχέδιο ως ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Καλιφόρνια θα λειτουργήσει ως συμβολική γροθιά κατά της διοίκησης του Trump, η οποία προσπάθησε σταθερά να διαβρώσει την νομοθεσία περιβαλλοντικής προστασίας, να περιορίσει τα πρότυπα εκπομπών καυσίμων και να αποδυναμώσει τους υφιστάμενους κανόνες που αποσκοπούν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από μονάδες καύσης άνθρακα.

Οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου έχουν εδώ και καιρό υποστηρίξει ότι οι προσπάθειες της Καλιφόρνιας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι μάταιες και αποτυγχάνουν να κάνουν μια ουσιαστική διαφορά καθώς ο πλανήτης συνεχίζει να θερμαίνεται.

Ορισμένα μέλη της Συνέλευσης προειδοποίησαν ότι το νομοσχέδιο θα βλάψει τους εργαζόμενους στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων και θα αυξήσει τις τιμές για τους καταναλωτές.

«Ψηφίζουμε όλους αυτούς τους στόχους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά ταυτόχρονα οι οικογένειες μας θα πληρώσουν το κόστος με αύξηση των ηλεκτρικών λογαριασμών κάθε χρόνο καθώς προσπαθούμε να το επιτύχουμε αυτό», δήλωσε ο γερουσιαστής Devon Mathis.

Ενάντια στο νομοσχέδιο είναι οι εταιρείες Pacific Gas and Electric Company, San Diego Gas And Electric Company, Western States Petroleum Association, Agricultural Council of California και περισσότερες από είκοσι άλλες.

ΣΟΚ – Η εταιρεια Pacific Gas and Electric Company ΠΑΡΑΔΕΧΤΑΙ ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί όπλα-ΛΕΙΖΕΡ να καίει την Καλιφόρνια!!! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για αποδείξεις!!!….

Ο πρώην κυβερνήτης Arnold Schwarzenegger και ο πρώην αντιπρόεδρος Al Gore έγραψαν χωριστές επιστολές υποστήριξης για το SB 100.

Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν, ο οποίος φιλοξενεί μια παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα στο Σαν Φρανσίσκο τον επόμενο μήνα, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για την πρόταση.

28 Αυγούστου 2018

Του Taryn Luna [email protected]

Πηγή Sacramento Bee

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr