Home Greek News Ερώτηση στη Βουλή για το χάος που προκλήθηκε από τους αλλοδαπούς που έκοψα στα δὐο την Ελλάδα!

Ερώτηση στη Βουλή για το χάος που προκλήθηκε από τους αλλοδαπούς που έκοψα στα δὐο την Ελλάδα!

by _
0 comment 202 views

Ερώτηση στη Βουλή για το χάος που προκλήθηκε από τους αλλοδαπούς που έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

28/08/2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών

               Τον Υπουργό Μετανάστευσης

ΘΕΜΑ: Σχετικά με το χάος που προκλήθηκε από τους αλλοδαπούς που έκλεισαν την Αθηνών-Λαμίας

Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες εικόνων πρωτοφανούς χάους με μετανάστες να κλείνουν την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων και κυκλοφοριακή συμφόρηση, για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης στο κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Οι μετανάστες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στο δρόμο για τις συνθήκες διαβίωσης στις περίφημες δομές όπως για το φαγητό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα να διακοπεί. Όπως ενημέρωσε η Νέα Οδός ΑΕ, τα αυτοκίνητα εκτρέπονταν αναγκαστικά στο παράπλευρο και δευτερεύον οδικό δίκτυο από τον Ανισόπεδο Κόμβο  Μαρκοπούλου έως των Οινοφύτων και αντίστροφα ενώ για όσο διάστημα βρισκόταν σε ισχύ η εκτροπή, είχε ανασταλεί η είσπραξη διοδίων σε όλους τους σταθμούς που επηρεάζονται από την κινητοποίηση.

Όπως μάλιστα αποδεικνύεται και από τα βίντεο των οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί, οι μετανάστες κινούνταν απειλητικά εναντίον τους με διάθεση να προκαλέσουν φθορές στα αυτοκίνητα και σωματικές βλάβες αν κάποιος από τους οδηγούς έκανε το λάθος προφανώς και τολμούσε να βγει εκτός τους οχήματος του για να ζητήσει το λόγο.

Το εν λόγω μάλιστα βίντεο

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=Lw6gZhy9hwQ

είναι ενδεικτικό της κατάστασης και του χάους που προκλήθηκε και δείχνει μετανάστες με ξύλα και ρόπαλα στα χέρια να καταφέρονται απειλητικά προς ένα όχημα που τυχαίνει να περνά εκείνη τη στιγμή από το σημείο με τον οδηγό του να οπισθοχωρεί για να αποφύγει το μένος των μεταναστών προκαλώντας φυσικά πολλά ερωτηματικά και ανησυχία για το τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε προλάβει να οπισθοχωρήσει ή αν αποφάσιζε να περάσει ή να βγει εκτός οχήματος. Η Αστυνομία σε όλο το συμβάν απούσα και όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί δεν είχαν εντολές να παρέμβουν ή για το τι να κάνουν.

Είναι ανησυχητικό σε μια Δημοκρατία αστικής δυτικής χώρας να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα πλήρους παράλυσης και χάους. Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να δει κατάματα την αλήθεια και να δράσει καθότι η ατιμωρησία τέτοιων γεγονότων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κλιμάκωση τους και πολύ γρήγορα μπορεί να θρηνήσουμε θύματα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ

  • Είναι δυνατόν σε μια Δημοκρατία Δυτικής αστικής χώρας να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων φαινομένων με πολίτες να γίνονται έρμαια των μεταναστών που αποφάσισαν κλείσουν έναν κύριο οδικό άξονα για να ¨διαμαρτυρηθούν¨ προκαλώντας τρόμο, ανασφάλεια και κίνδυνο πρόκλησης σωματικής βλάβης;
  • Τι θα είχε συμβεί αν η ένταση είχε κλιμακωθεί και είχαμε τραυματισμένους ή και νεκρούς δεδομένου πως, όπως άλλωστε φαίνεται στο βίντεο οι μετανάστες κυνηγούσαν με μένος και προκαλούσαν φθορές στα αυτοκίνητα για να «διαμαρτυρηθούν» για τις δομές φιλοξενίας;
  • Αληθεύει πως η Αστυνομία δεν είχε εντολές και ως εκ τούτου είχε μείνει άπραγη να παρακολουθεί τα πεπραγμένα των μεταναστών; Είχαν δοθεί εντολές τις οποίες οι αστυνομικοί δεν ακολούθησαν ή όχι; Αν ναι ποιες ήταν αυτές για να χειριστούν το περιστατικό;
  • Η Αστυνομία όφειλε ή όχι να παρέμβει αυτεπαγγέλτως καθότι τελέστηκε παρακώλυση Συγκοινωνιών; Εφόσον δεν συνελήφθησαν οι μετανάστες, οι υπεύθυνοι δεν πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά;

Δημήτρης Κ. Καμμένος

Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Πειραιώς

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

   

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr