Home Greek News Κρατική αναλγησία: Ένα μήνα μετά την τραγωδία, ακόμα δεν έχουν δοθεί τα επιδόματα πρώτης ανάγκης

Κρατική αναλγησία: Ένα μήνα μετά την τραγωδία, ακόμα δεν έχουν δοθεί τα επιδόματα πρώτης ανάγκης

by _
0 comment 102 views

Κρατική αναλγησία: Ένα μήνα μετά την τραγωδία, ακόμα δεν έχουν δοθεί τα επιδόματα πρώτης ανάγκης

Διαβάστε επίσης τις δικές μας αποκαλύψεις για τις φωτιές, όπως τα άρθρα μας με τους τίτλους «Η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ μας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Φαινόμενα σαν το Μάτι μπορεί να βλέπουμε ακόμα και 10 φορές κάθε χρόνο!» και «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ! [ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ]»…


Ενας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα της εθνικής τραγωδίας για την Ανατολική Αττική με την φωτιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 96 νεκρούς και μεγάλες ζημιές.

Ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, το πρώτο έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ στους πυρόπληκτους για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών δεν έχει δοθεί ακόμη ούτε σε έναν πληγέντα.

«Τα επιδόματα αυτά δεν έχουν πιστωθεί ακόμη στο λογαριασμό του δήμου. Τα περιμένουν από το Γενικό Λογιστηρίο του Κράτους. Μέχρι στιγμής τίποτα» λέει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δήμου Μαραθώνα Διονυσία Κανελλοπούλου.

Τη δυστοκία μάλιστα επιβεβαίωσαν και πηγές του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι «ίσως και να είναι θέμα ωρών να καταβληθούν αυτά τα χρήματα. Έχουμε εγκρίνει την πίστωση των χρημάτων και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα».

Πυρόπληκτοι που μίλησαν στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» ανέφεραν ότι μετά την πύρινη λαίλαπα έχουν να αντιμετωπίσουν την αναλγησία του κράτους. «Νοιώθουμε εγκατάλειψη, μας έχουν ξεχάσει» υποστηρίζουν.

Πολλοί κάτοικοι της πληγείσας περιοχής μένουν ακόμη σε κατασκηνώσεις, τα επιδόματα δεν πιστωθεί στους λογαριασμούς ενώ κάποιοι «πιο τυχεροί» αναγκάζονται να ζουν σε μισογκρεμισμένα σπίτια.

Το θετικό πάντως είναι πως με γρηγορότερους ρυθμούς κινούνται οι διαδικασίες για την έκτατη εφάπαξ ενίσχυση πυροπλήκτων καθώς από τις 4.329 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για τα επιδόματα των 5.000 και 8.000 ευρώ από το υπουργείου Υποδομών, έχουν εγκριθεί αυτές για 1.622 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις.

Πηγή >>

https://www.lykavitos.gr/kratiki-analgisia-ena-mina-meta-tin-tr/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr