Home Greek News ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ….;;; ΝΕΟ Ρεσάλτο Τούρκων σε ελληνικό πλοιάριο: To ακινητοποίησαν και τους έψαξαν έξω από τη Λήμνο…!!! ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ….;;; ΝΕΟ Ρεσάλτο Τούρκων σε ελληνικό πλοιάριο: To ακινητοποίησαν και τους έψαξαν έξω από τη Λήμνο…!!! ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…

by _
0 comment 124 views

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ….;;; ΝΕΟ Ρεσάλτο Τούρκων σε ελληνικό πλοιάριο: To ακινητοποίησαν και τους έψαξαν έξω από τη Λήμνο…!!! ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…

Πηγή >> https://www.stoxos.gr/2018/08/to_18.html

«Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στις ιστοσελίδες, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας». Αυτό δηλώνει Έλληνας ψαράς προμηνύοντας πως η τουρκική προκλητικότητα δοκιμάζει την υπομονή των Ελλήνων επαγγελματιών.

Μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς Τούρκων εναντίον Ελλήνων στη Λέρο αλλά και ενός παρόμοιου περιστατικού στη Σαμοθράκη που φαίνεται πως προηγήθηκε, είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας νέες καταγγελίες.

Η τουρκική προκλητικότητα φαίνεται πως εντείνεται σύμφωνα με μαρτυρίες Ελλήνων αλιέων. Όπως καταγγέλλουν, Τούρκοι λιμενικοί ανάγκασαν ελληνικό αλιευτικό να ”δέσει”, και έλεγξαν τους Έλληνες ψαράδες για τα απαραίτητα έγγραφα, σε διεθνή ύδατα.

Όλα δείχνουν πως οι τουρκικές υπηρεσίες έχουν βάλει μπρος ένα σχέδιο κλιμάκωσης στο Αιγαίο στοχεύοντας τους Έλληνες αλιείς, στην υπομονή και τις αντιδράσεις τους.

Συγκεκριμένα, ψαράς μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή έδεσε «με το έτσι θέλω» το αλιευτικό σκάφος του και τού ζήτησε τα χαρτιά του στα… διεθνή ύδατα!

Από πλευράς του, ο Παναγιώτης Μόσχος, από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Λήμνου, τόνισε επίσης ότι Τούρκοι από αλιευτικά σκάφη βγάζουν όπλα, απειλούν ενώ η τουρκική ακτοφυλακή ζητά τα χαρτιά τους.

Οι αλιείς ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ. «Τα μεγάλα σκάφη μας παίρνουν και τα δίκτυα, τα καταστρέφουν. Τι να κάνουμε; Ζητάμε να τηρηθεί το ναυτικό δίκαιο… Δεν υπάρχει για τους Τούρκους; Δεν βλέπουν τι γίνεται οι Ευρωπαίοι, οι Έλληνες, δεν το βλέπει κανένας;».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος των γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός είχε καταγγείλει περιστατικό με πυροβολισμούς δυτικά της Σαμοθράκης, γεγονός το οποίο προηγήθηκε αυτού της Λήμνου και αποκρύφτηκε από την Κυβέρνηση.

https://www.stoxos.gr/2018/08/to_18.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr