Home Greek News Σοκ Και Δέος Για Τουρκία Από Αύριο: Ευθεία Απειλή Από Τον Αντιπρόεδρο Των ΗΠΑ: «Τούρκοι, Θα Δείτε Την Αποφασιστικότητα Του Τραμπ” – Χαμός Στα Τουρκικά ΜΜΕ…

Σοκ Και Δέος Για Τουρκία Από Αύριο: Ευθεία Απειλή Από Τον Αντιπρόεδρο Των ΗΠΑ: «Τούρκοι, Θα Δείτε Την Αποφασιστικότητα Του Τραμπ” – Χαμός Στα Τουρκικά ΜΜΕ…

by _
0 comment 97 views

Σοκ Και Δέος Για Τουρκία Από Αύριο: Ευθεία Απειλή Από Τον Αντιπρόεδρο Των ΗΠΑ: «Τούρκοι, Θα Δείτε Την Αποφασιστικότητα Του Τραμπ” – Χαμός Στα Τουρκικά ΜΜΕ…

Πηγή >> https://newsthessaloniki.gr/sok-kai-deos-gia-toyrkia-apo-ayrio-eytheia-apeili-apo-ton-antiproedro-ton-ipa-toyrkoi-tha-deite-tin-apofasistikotita-toy-tramp-chamos-sta-toyrkika-mme/?fb_node=1875005965900335&ul=5b755cfb0965c#

Ερχεται σοκ και δέος για την Τουρκία: Πριν λίγο με διπλό τουίτ, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μ.Πενς, απείλησε ευθέως την Τουρκία. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν με έκτακτες ανακοινώσεις τις αναφορές του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ οι οποίες δείχνουν πως πολύ σύντομα θα έχουμε νέες κυρώσεις κατά της τουρκικής οικονομίας, αξιωματούχων κτλ

Οπως αναφέραμε το πρωί, αναμένεται βαρύτατο πρόστιμο στην τράπεζα Halkbank με συνέπεια να διαλυθεί το τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας. Κυρώσεις θα δεχτεί και η Turkish Airlines.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε σχετικά:

«H Toυρκία δεν θα πρέπει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα Ν.Τραμπ που θέλει να δει τους Αμερικανούς που έχουν φυλακισθεί άδικα, ελεύθερους να επιστρέφουν σπίτια τους”.

«Ο POTUS και εγώ στεκόμαστε σταθερά μέχρι ο πάστορας Μπράνσον αποφυλακισθεί, επιστρέψει στην οικογένεια του, στους φίλους του και στην εκκλησία στις ΗΠΑ”.

«Κάθε Αμερικανός πρέπει να συνεχίζει να προσεύχεται για τον πάστορα Μπράνσον και την γυναίκα του Noreen μέχρι αυτός ο άνθρωπος της πίστης επιστρέψει σπίτι του”

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα απορρίφθηκε το αίτημα του πάστορα Άντριου Μπράνσον να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους

Ομως υπάρχουν και άλλα άσχημα νέα για την Τουρκία.

Λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sanders, αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ ΔΕΝ θα αποσύρουν τους δασμούς στην Τουρκία ακόμη και αν η Άγκυρα απελευθερώσει τον πάστορα Μπράνσον.

«Αυτό είναι διαφορετικό θέμα και σχετίζεται με την Εθνική μας Ασφάλεια” τόνισε.

«Μας ανησυχεί η Εθνική Ασφάλεια αλλά αν ο Μπράνσον απελευθερωθεί, θα σκεφτούμε να απομακρύνουμε τις κυρώσεις εναντίον των Τούρκων αξιωματούχων μόνο”.

Επίσης, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε λάθος την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ως αντίποινα στην αντίστοιχη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την μη απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον.

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας και του Ερντογάν για τον Μπράνσον ήταν εντελώς άδικη. Η απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην επιβολή δασμών (σσ. ως αντίποινα) είναι θλιβερή και στη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

«Κάνουμε μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Εάν εάν αυτοί έχουν iPhone, στην άλλη πλευρά υπάρχουν τα Samsung. Επίσης έχουμε τo δικό μας Vestel Venüs και θα το χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας την Τρίτη σε συμπόσιο για την 16η επέτειο από τη δημιουργία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, «σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας», όπως έγραψε στο Twitter

Σύμφωνα με την απόφαση οι αυξημένοι δασμοί αφορούν εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού.

Συγκεκριμένα το διάταγμα που φέρει την υπογραφή Ερντογάν αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140% και στα φύλλα καπνού κατά 60%. Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά και το ρύζι.

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ ότι φαίνεται. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μ.Τσαβούσογλου, είπε κάτι που μάλλον δείχνει πως η διπλωματία μας τελείωσε…:

«Ο Θεός είναι μαζί μου, όλοι οι καταπιεσμένοι γύρω από τον κόσμο προσεύχονται για το καλό της τουρκικής οικονομίας και ο Αλλάχ δεν θα αφήσει αυτό το γενναίο έθνος σε δύσκολη κατάσταση”…

Abdullah Bozkurt@abdbozkurt

Things must be worse than how they appear: Apparently gave up hopes for diplomacy, Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu says God is always with him, all the oppressed around the world pray for the good of Turkish economy, and Allah won’t leave this generous nation in a jam.

Vice President Mike Pence

@VP

Pastor Andrew Brunson is an innocent man held in Turkey & justice demands that he be released. Turkey would do well not to test @POTUS Trump’s resolve to see Americans who are wrongfully imprisoned in foreign lands returned home to the United States.

Vice President Mike Pence

@VP

Pastor Andrew Brunson is an innocent man held in Turkey & justice demands that he be released. Turkey would do well not to test @POTUS Trump’s resolve to see Americans who are wrongfully imprisoned in foreign lands returned home to the United States.

Vice President Mike Pence

@VP

.@POTUS and I continue to stand firm until Pastor Brunson is released and returned to his family, friends, and church in the USA. Every American should continue to pray for Pastor Andrew Brunson & his wife Noreen until this godly man of faith is home.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr