Home Greek News Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο – Ανεξέλεγκτες οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο – Ανεξέλεγκτες οι φλόγες

by _
0 comment 118 views
Φωτογραφία αρχείου – Πηγή: EPA/STRINGER

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο – Ανεξέλεγκτες οι φλόγες

Newsroom

Μεγάλη πυρκαγιάπου ξέσπασε μετά το μεσημέρι μαίνεται εκτός ελέγχου σε δασική περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή Κύκκου και το μέτωπό της κινείται απειλητικά προς κατοικίες της κοινότητας Μηλικουρίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιτόπου έχουν σπεύσειισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, με τη συνδρομή πτητικών μέσων, που καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες κατάσβεσης.

Στην περιοχή αποστέλλονται επιπρόσθετες δυνάμεις από το Τμήμα Δασών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ χρειάστηκε η ανάκληση προσωπικού, για επάνδρωση πτητικών μέσων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, έχει ενεργοποιηθεί και το σχέδιο «Ικαρος», προκειμένου η φωτιά να τεθεί το συντομότερο υπό έλεγχο, με τη συνδρομή επτά αεροσκαφών πυρόσβεσης.

Λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, η κοινότητα Μηλικουρίου έχει κατακλυστεί από παραθεριστές και η Αστυνομία κάλεσε το κοινό να ακολουθεί τις οδηγίες των αστυνομικών στην περιοχή.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr