Home Greek News To Ισραήλ καταστρέφει δίκτυο νερού σε παλαιστινιακό χωριό για να εκδιώξει τους κατοίκους.

To Ισραήλ καταστρέφει δίκτυο νερού σε παλαιστινιακό χωριό για να εκδιώξει τους κατοίκους.

by _
0 comment 126 views

To Ισραήλ καταστρέφει δίκτυο νερού σε παλαιστινιακό χωριό για να εκδιώξει τους κατοίκους.

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης 

Εκτός από τις εν ψυχρώ δολοφονίες, το κράτος δολοφόνος αποδεικνύεται κάθε μέρα και κράτος άρπαγας, έξω και πέρα από οποιαδήποτε λογική δικαίου. Οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ κάνουν τα πάντα για να εκδιώξουν τους Παλαιστίνιους από την γη τους, για να την προσαρτήσουν και να χτίσουν τους δικούς τους παράνομους εποικισμούς. Τελευταίο παράδειγμα η καταστροφή του δικτύου νερού στο χωριό Ρας Αλ-Αχμάρ.

Ισραηλινές μπουλντόζες τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου κατέστρεψαν δίκτυο νερού που προμηθεύει με πόσιμο νερό το χωριό του Ρας Αλ-Αχμάρ που βρίσκεται στην βόρεια κοιλάδα του Ιορδάνη.

Σύμφωνα με τον Mutaz Bisharat, τοπικό παράγοντα, τέσσερις ισραηλινές μπουλντόζες εισέβαλαν στο χωριό Ρας Aλ-Αχμάρ με συνοδεία επτά ισραηλινών στρατιωτικών τζιπ και άρχισαν να καταστρέφουν τον αγωγό νερού.

palestina 2

O Bisharat προσθέτει ότι οι ισραηλινές μπουλντόζες ισοπέδωναν την γη για πέντε ώρες για να δημιουργήσουν ένα στρατιωτικό δρόμο 2,5 χιλιόμετρων που συνδέει τον κεντρικό δρόμο του χωριού Ras Al-Αχμάρ με την περιοχή Msheibek, που το Ισραήλ χαρακτηρίζει κλειστή στρατιωτική ζώνη.

Επισημαίνει ακόμη πως ο κατεστραμμένος αγωγός νερού χρησιμοποιούνταν από τους Παλαιστίνιους αγρότες για πόσιμο νερό και την άρδευση των χωραφιών τους.

Οι κάτοικοι του χωριού λένε ότι όσο οι ισραηλινές δυνάμεις ισοπέδωναν τη γη, οι ίδιοι εμποδίζονταν να εισέρχονται ή να εξέρχονται από την περιοχή.

Το Ρας Αλ-Αχμάρ είναι ένα από τα περίπου 180 παλαιστινιακά χωριά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που έχει οριστεί ως «Περιοχή C» – περιοχή της Δυτικής Όχθης που βρίσκεται κάτω από πλήρη ισραηλινή ασφάλεια και πολιτικό έλεγχο – σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων NGO BTselem .

Το χωριό δέχεται συχνά επιδρομές από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι διεξάγουν διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις και γυμνάσια στην περιοχή, αναγκάζοντας τους κατοίκους του χωριού να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για αρκετές ώρες ή ακόμα και ημέρες.

palestina

Το χωριό είναι επιπλέον,  μια καθορισμένη από το Ισραήλ στρατιωτική «καυτή ζώνη».

Σχεδόν 20% της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης έχει κηρυχθεί σαν «καυτή ζώνη» από το 1970, αλλά σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σχεδόν το 80% των περιοχών αυτών στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς λόγους.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ ότι κηρύσσει ορισμένες περιοχές της Δυτικής Όχθης σαν “καυτές ζώνες” σε μια προσπάθεια να τις προσαρτήσει.

Έτσι έγινε και στο χωριό Ρας Αλ-Αχμάρ. Καταστρέφουν τα δίκτυα επικαλούμενοι την “εθνική ασφάλεια” ενώ στην ουσία θέλουν να διώξουν τους κατοίκους και να αρπάξουν την γη τους, σε μιά συγκυρία όπου η ηγεσία των ΗΠΑ και της ΕΕ και η κυβέρνησή μας διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με το κράτος δολοφόνο και του αναγνωρίζει το δικαίωμα να αφανίζει τον Παλαιστινιακό λαό.

 (MEMO, PC, Social Media)

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία

 

 

Πηγή >>

To Ισραήλ καταστρέφει δίκτυο νερού σε παλαιστινιακό χωριό για να εκδιώξει τους κατοίκους.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr