Home Greek News Δύει το αστέρι του Τσίπρα – Τον ξεγράφουν και οι τελευταίοι Ευρωπαίοι υποστηρικτές του

Δύει το αστέρι του Τσίπρα – Τον ξεγράφουν και οι τελευταίοι Ευρωπαίοι υποστηρικτές του

by _
0 comment 147 views

Δύει το αστέρι του Τσίπρα – Τον ξεγράφουν και οι τελευταίοι Ευρωπαίοι υποστηρικτές του

Και Ευρωπαϊκό ναυάγιο για τον Τσίπρα

Στο ναδίρ η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού –τον οποίο κάποιοι προετοίμαζαν για την ηγεσία της ευρωπαϊκής αριστεράς ενόψει ευρωεκλογών.

«Η ευρωπαϊκή εικόνα του Τσίπρα καταρρέει πλέον με γρήγορους ρυθμούς, παρά τις γαλλικές απέλπιδες προσπάθειες.

-Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει 93 νεκρούς στην πλάτη του και όλοι είδαν πλέον ότι χειρίστηκε με τον πιο άστοχο επικοινωνιακό τρόπο μία τραγωδία την οποία, αν το κράτος ήταν στοιχειωδώς προετοιμασμένο, θα είχε αποφύγει.

Από την άλλη δε πλευρά του νομίσματος, την οικονομική, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εμπιστεύεται την πολιτική ηγεσία της χώρας και άρα διατηρεί σοβαρές αμφιβολίες για το αν η ελληνική οικονομία θα ξεφύγει ποτέ από την παγίδα του χρέους.

Ο κ. Ντράγκι, όμως, ως συνήθως, δεν προτείνει τίποτα πέρα από τεχνοκρατικές διαχειριστικές λύσεις που απέχουν αισθητά από την ουσία του προβλήματος».

Έμπειρος πρώην γενικός διευθυντής σε κορυφαία Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Βέλγος τεχνοκράτης που μάς λέει τις παραπάνω απόψεις υπήρξε στο παρελθόν και μυστικοσύμβουλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο και μπορώ να πω ότι γνωρίζει όσο λίγοι τα ευρωπαϊκά δρώμενα.

«Το σοβαρότερο λάθος του Τσίπρα», μάς λέει, «ήταν ο συνεταιρισμός του με τον Καμμένο. Ακολούθησε η ολέθρια επιλογή Βαρουφάκη στην θέση του υπουργού Οικονομικών, σε μία φάση που η Ελλάδα θα έβγαινε με άνεση από τα μνημόνια.

Ο Βαρουφάκης ήταν και είναι ένας νάρκισσος καιροσκόπος. Νομίζει ότι τα ξέρει όλα την στιγμή που αγνοεί τα πάντα, ενώ δεν θέλει να μάθει. Είναι κλασσική περίπτωση κακομαθημένου που φέσωσε την Ελλάδα με πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, διαλύοντας ταυτοχρόνως και το τραπεζικό της σύστημα».

Ας σημειωθεί ότι πολύ γέλιο με τον Βαρουφάκη πέφτει και στην Ευρώπη, όπου στις προσεχείς ευρωεκλογές ο πρώην υπουργός θα ψάχνει για την ψήφο του.

Όπως, βέβαια, για την ψήφο τους θα ψάχνουν και αρκετοί «επώνυμοι» αστέρες της ευρωπαϊκής αριστεράς οι οποίοι τώρα ελπίζουν να διασωθούν παίζοντας με την κλιματική αλλαγή. Φυσικά, το τί προτάσεις θα κάνουν για την αντιμετώπισή της είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

Στην παρούσα φάση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, όπως όλα δείχνουν στους κόλπους της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ο Βέλγος σοσιαλιστής Πώς Μανιέτ, γνωστός για την αντίθεσή του στην Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων και αρκετά λαϊκιστής, είναι ένα από τα φαβορί για το χρίσμα του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Έχει αφήσει δε πολύ πίσω του στην σχετική κούρσα τον Γάλλο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί,ένθερμο υποστηρικτή του Αλ. Τσίπρα.

Μέσα στο πλαίσιο λοιπόν όλων των πιο πάνω εξελίξεων, η δύση του ευρωπαϊκού άστρου του Αλέξη Τσίπρα θα παίξει ρόλο και στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, με επιπτώσεις βεβαίως και στην έκβαση των προσεχών εκλογών.

https://www.lykavitos.gr/dyei-to-asteri-tou-tsipra-ton-ksegraf/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr