Home Greek News Στην επιστολή Δουζίνα και πανεπιστημιακών αναγνωρίζουν “Μακεδονική Εθνικότητα” και το Μαξίμου τρέχει να τα μπαλώσει

Στην επιστολή Δουζίνα και πανεπιστημιακών αναγνωρίζουν “Μακεδονική Εθνικότητα” και το Μαξίμου τρέχει να τα μπαλώσει

by _
0 comment 156 views

Στην επιστολή Δουζίνα και πανεπιστημιακών αναγνωρίζουν “Μακεδονική Εθνικότητα” και το Μαξίμου τρέχει να τα μπαλώσει

[Μέχρι και ταυτότητες κούναγε ο Τσίπρας στη Βουλή για να μαςπείσει ότι δεν έδωσε τον όρο “μακεδονική εθνότητα” αλλά μόνο την ιθαγένεια… τώρα ήρθε ο Δουζίνας να επιβεβαιώσειαυτό που λέει ο Κυριάκος όταν τους ρωτάει “πείτε μας ένα κράτος όπου δίνει άλλη ιθαγένεια-υπηκοότητα στους πολίτες του από την εθνότητά τους;”]

Με ορθή επανάληψη προσπάθησε η κυβέρνηση να μαζέψει επιστολή πανεπιστημιακών απ΄όλον τον κόσμο,  σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνεται η “Μακεδονική γλώσσα και η Μακεδονική εθνικότητα” των Σκοπιανών.

Αντιλαμβανόμενη η κυβέρνηση την κατάρρευση του αφηγήματός της, ότι δήθεν δεν εκχωρείται εθνικότητα στους σκοπιανούς, αργά το απόγευμα διένειμε διαφορετική επιστολή με την επισήμανση της “Ορθής Επανάληψης”  όπου έχει αντικαταστήσει τη λέξη “εθνικότητα” από τη λέξη “ιθαγένεια”.

Παρά την ορθή επανάληψη, το βέβαιο είναι ότι το κείμενο της επιστολής σαφώς μιλά για “εθνικότητα” (nationality) ενώ έκπληξη προκαλεί η αναφορά στον “διαμοιρασμό” της “Μακεδονικής ταυτότητας” μεταξύ των δύο λαών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αντίστοιχη αναφορά περί “διαμοιρασμού”, έννοια  που σαφώς ενθαρρύνει τον αλυτρωτισμό της Βόρειας έναντι της “Νότιας Μακεδονίας”

http://thepresident.gr/

http://dexiextrem.blogspot.com/2018/07/blog-post_5315.html?m=1

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr