Home Greek News Το Μαξίμου απαντά στον Καμμένο και ανοίγει παράθυρο για «180» στο Σκοπιανό

Το Μαξίμου απαντά στον Καμμένο και ανοίγει παράθυρο για «180» στο Σκοπιανό

by _
0 comment 111 views

Το Μαξίμου απαντά στον Καμμένο και ανοίγει παράθυρο για «180» στο Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 03.07.2018 11:48 |

Απάντηση στον Πάνο Καμμένο μέσω επίθεσης στον Μητσοτάκη και στις αναφορές περί εκλογών, δίνει το Μαξίμου με το γραφείο του πρωθυπουργού να εστιάζει επί της ουσίας στην σημερινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εταίρου.

Το Μαξίμου θέτει προ των ευθυνών του τον Πάνο Καμμένο και σχετικά με τις αναφορές του ότι θα «μπλοκάρει» την συμφωνία των Πρεσπών, του υπενθυμίζει ότι «Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών», κι ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά».

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του Πάνου Καμμένου, αλλά η «απάντηση» δίδεται μέσω επίθεση του Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στο σημερινό σόου του Πάνου Καμμένου απάντησε με tweet ζητώντας από την κυβέρνηση να ορίσει ημερομηνία εκλογών. Άλλωστε με το αίτημα του Πάνου Καμμένου να γίνει δημοψήφισμα ή εκλογές όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, οριοθετείται και η ημερομηνία λήξης της συγκυβέρνησης.

Ειδικότερα, η απάντηση του Μαξίμου αναφέρει: «Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα.

Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους. Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.

Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.   Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…».

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/maximou-se-kammeno-kivernisi-tha-tirisi-kata-gramma-tin-simfonia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr