Home Greek News Ο πραγματικός λόγος για την κρίση των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα ήταν η κατάρρευση του ονομαστικού ΑΕΠ από το ’08 και όχι η υπερβολικά εύκολη δημοσιονομική πολιτική.

Ο πραγματικός λόγος για την κρίση των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα ήταν η κατάρρευση του ονομαστικού ΑΕΠ από το ’08 και όχι η υπερβολικά εύκολη δημοσιονομική πολιτική.

by _
0 comment 155 views

Ο πραγματικός λόγος για την κρίση των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα ήταν η κατάρρευση του ονομαστικού ΑΕΠ από το 2008 και όχι η υπερβολικά εύκολη δημοσιονομική πολιτική, μιας και μέχρι τότε, τα οικονομικά της χώρας ήταν μια χαρά σύμφωνα με όλα τα οικονομικά δεδομένα, ιδιαίτερα σε σχέση με την υπόλοιη Ευρωπαϊκή Ένωση, ας ήταν ήταν «υψηλές» οι μισθοί και συντάξεις! ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩΘΟΥΜΕ και ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σχολιάζουν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ: Έχει δίκιο εν μέρει αυτός ο Σουηδός αρθρογράφος Lars Christensen από το κορυφαίο σάιτ Seekingalpha.com στο βαθμό που ήταν το…ΕΥΡΩ που προκάλεσε συνολικά όλα αυτά τα χρηματοοικονομικά δεινά στην Ελλάδα και αλλού στην ΕΕ. Μην ξεχνάμε επίσης τον ύπουλο ρόλο που έπαιξε ο Κώστας Σημίτης το 1999 (το ΙΔΙΟ έτος της κατάρρευσης του Χρηματηστηρίου της Αθήνας!) στην ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωζώνη μαγειρεύοντας τα λογιστικά βιβλία της χώρας με την βοήθεια μίας από τις πιο περιβόητες τράπεζες όλου του κόσμου: ΤΗΣ GOLDMAN SACHS! Αυτό το έχουν παραδεχθεί οι τραπεζίτες της ΙΔΙΑΣ! Κι όλοι οι σωστά ενημερωμένοι για την Ελληνική οικονομία οικονομολόγοι, και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, λένε ότι ήταν αυτή η υπουλότης του τότε πρωθυπουργού με ΤΗΣ GOLDMAN SACHS που οδήγησε την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα.

ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΕΙ ολ’αυτά μιας και είναι όλα καλά τεκμηριωμένα, κτλ. ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΟΙ ΚΥΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ…ΠΑΣΟΚ (ΣΗΜΙΤΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΙΣ ΑΥΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ: Ο ΣΥΡΙΖΑ (Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΟΛΑ)!!! ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ, Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΕΕΣ.

ΚΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΡΩΜΙΆΣ, ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ…ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ (βλέπ. Υπόθεση ΠΥΘΙΑ-Vodafone) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ…CIA ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. John Perkins, ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ…ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ «ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΠΑΛΑ» ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ!!! ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ «Να ΓΙΑΤΙ οι κυβερνώντες μας δεν μπορούν να πούν ΟΧΙ στους δανειστές: Τους ΑΠΕΙΛΟΥΝ με ανατροπή και αφού υποταχτούν, τους ΛΑΔΩΝΟΥΝ!».

Δείτε τώρα το σχετικά βίντεο…

Και να φανταστείτε ότη Ευρωπαική Ένωη, και κατ΄επέκταστιν…ΕΥΡΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕ ΚΑΝ αν δεν ήταν για την «αγαπημένη» μας…CIA!!! Διαβάστε επ΄ίσης «Η Ε.Ε. είναι δημιούργημα της CIA» να καταλάβετε.

Διαβάστε επίσης το άρθρο μας «Τα $700 εκατομμύρια “της Μαργαρίτας Παπανδρέου” είναι τα λεφτά που πήρε ο γιός της,…ΓΙΩΡΓΟΣ, για να ξεπουλήσει την Ελλάδα στο…ΔΝΤ!» για να καταλάβετε το ΜΕΓΕΘΟΣ της προδοσίας του ΓΑΠ εις βάρος της χώρας όσον αφορά τόσο τη ρίξη της κυβέρνησης Καραμανλής με την υπόθεση ΠΥΘΙΑ όσο και για την υποταγή της Ελλάδος κάτω από τον έλεγχο της ΤΡΟΙΚΑ.

Όσον  γνωστόν και εκτός από τα παραπάνω αίτια πίσω από το χρηματοοικονομικό χάος της Ελλάδος λόγω του ευρώ, υπήρξε και το τεχνητό “φούσκωμα” τόσο του ελλείμματος όσο και του χρέους της Ελλάδος κατόπιν εντολής του ΔΝΤ που διέταξε στον Ανδρέα Γεωργίου να κάνει ολ’αυτά και αυτός, με τη σειρά του, σαν τον πρόθυμο δούλο των ΗΠΑ που ήταν(/είναι) διέταξε απειλητικά στα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ να «παίξουν» με τα νούμερα. Κι ήταν όλ’αυτά, σε σχεσή με το ρόλο που έπαιξε το ευρω στην Ελληνική οικονομία, που οδήγησαν τελικά την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι ΣΗΜΕΡΑ!

Γιά όσους όμως θα θέλατε να εμβαθύνετε τις γνώσεις σάς πάνω σε αυτό το θέμα που αφορά την καταστροφική φύση του ευρώ και τη έχει κάνει στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ, διαβάστε επίσης τα ακόλουθα άρθρα μας… 

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο του BBC Greg Palast (στα Ελληνικά «Γρέγκ Πάλαστ»), είχε πάρει μια συνέντευξη το 2002 από τον άνθρωπο ο οποίος είχε αρχικά ανοίξει το δρόμο για το ευρώ, τον κ. Robert Mundell, έναν βραβευμένο με Νόμπελ Καναδέζο οικονομολόγο και ιδρυτή της οικονομικής θεωρίας του «Supply Side Economics» (Η Πλευρά της Προσφοράς Οικονομικής), ο οποίος εξήγησε τότε στον Palast τον πραγματικό λόγο για το ευρώ. Ο Muddle είχε πει τότε στον Palast τα εξής, ότι …

-Η δημιουργία του ευρώ δεν είχε τίποτε να κάνει με τη δημιουργία μιας ισχυρής Ευρώπης…

-Tο Δ.Ν.Τ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΆΖΕΙ τακτικά οικονομικές κρίσεις και βυθίζει εσκεμμένα τα έθνη αυτά σε βαθείς υφέσεις και κρίσεις…

-Μόλις μπεί το ΔΝΤ σε μια οποιαδήποτε δεδομένη χώρα, για να χειριστεί τα οικονομικά της προβλήματα, απο᾽κει και πέρα, αυτή η χώρα δεν θα ασκεί πλέον τον έλεγχο επί της δικής της φορολογικής τύχης, αλλά το ΔΝΤ!…

-Οι χώρες της Ευρώπης δεν θα έχουν κανένα έλεγχο επί των δημοσιονομικών τους ζητημάτων και θα είναι εγκλωβισμένες ανταγωνίζομενες μεταξύ τους μειώνοντας τις υπηρεσίες που παρέχονται από τις κυβερνήσεις τους, έτσι ώστε να φθηναίνουν όλοενα και περισσότερο οι δουλιές του εργατικού δυναμικού τους…

-Ως αποτέλεσμα της λήψης του Ευρώ, τα έθνη εντός της Ευρώπης θα γίνουν πιο …ΑΝΊΚΑΝΕΣ από οικονομικής απόψεως…

 

-Γιάννης Κουντούρης

 


-Μετάφρασις του Ιωάννη Κουντούρη από το GreekNewsOnDemand.com

Καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει κάνει μεγαλύτερη «λιτότητα» από την Ελλάδα

Συχνά λέγεται ότι η Ελλάδα κατηγορείται για τα δικά της δημοσιονομικά προβλήματα. Αυτό είναι σε κάποιο βαθμό σωστό, αλλά καμία άλλη χώρα στην ευρωζώνη δεν έσφιξε τη δημοσιονομική πολιτική περισσότερο από την Ελλάδα από το 2011.

Ο πραγματικός λόγος για την κρίση των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα ήταν η κατάρρευση του ονομαστικού ΑΕΠ από το 2008 και όχι η υπερβολικά εύκολη δημοσιονομική πολιτική.

Και αν η Ελλάδα δεν ήταν στην Ευρωζώνη με το ευρώ, δεν θα είχε πέσει τόσο πολύ το ονομαστικό ΑΕΠ.
Η Ελλάδα είχε μια νομισματική κρίση (ονομαστική κατάρρευση του ΑΕΠ), η οποία μετατράπηκε σε κρίση χρέους. Η κρίση δεν ήταν ποτέ αποτέλεσμα υπερβολικά εύκολης δημοσιονομικής πολιτικής.

Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τη μη πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων, αλλά είναι σημαντικό όταν μιλάμε για τις επιδόσεις διαφορετικών χωρών για να μελετήσουμε τα δεδομένα αντί να να κατηγορούμε τα εθνικά στερεότυπα.

PS: Σημειώστε ποια χώρα έχει κάνει τη λιγότερη δημοσιονομική λιτότητα από το 2011, h Εσθονία, που συχνά λέγεται ότι είναι «δημοσιονομικά συντηρητική».

Πηγή >> https://seekingalpha.com/article/4184147-eurozone-country-done-austerity-greece

Δείτε τώρα τα ακόλουθα βίντεο …

Πηγή >>

https://seekingalpha.com/article/4184147-eurozone-country-done-austerity-greece

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr