Home Greek News Το σκληρό μήνυμα της Παμμακεδονικής Αυστραλίας στον Προκόπη Παυλόπουλο

Το σκληρό μήνυμα της Παμμακεδονικής Αυστραλίας στον Προκόπη Παυλόπουλο

by _
0 comment 126 views

Το σκληρό μήνυμα της Παμμακεδονικής Αυστραλίας στον Προκόπη Παυλόπουλο

Η πρόθεση Παυλόπουλου για επίσκεψη στη Μελβούρνη, το ψέμα του erga omnes στη συμφωνία και η παγίδα με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει τον ελληνικό λαό, με όλες τις εμφυλιοπολεμικές αναφορές, αλλά και τους περιφρονητικούς χαρακτηρισμούς από πολιτικά πρόσωπα που τα αγνοούσε και η μανούλα τους πριν από λίγο καιρό, βαίνει προς επιτυχία. “Ο λύκος στην αναμπαμπούλα χαίρεται”. Διαβάστε την ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Αυστραλίας:

«Κύριε Παυλόπουλε είστε ανεπιθύμητος στους φορείς της ομογένειας της Μελβούρνης και αν επισκεφτείτε τη Μελβούρνη δεν πρόκειται να σας υποδεχθούμε». Αυτό είναι εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα που θα περιέχει επιστολή-διαμαρτυρία την οποία θα στείλει η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας στον πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και προς όλους τους βουλευτές που ψήφισαν την Συμφωνία, επιστολή που θα προσυπογράψουν φορείς της παροικίας.

Ο Π. Παυλόπουλος προτίθεται να μεταβεί στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο. Η πλήρης υιοθέτηση όλων των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν οι ομογενείς ότι τον καθιστούν πλέον κομματικό παράγοντα. Σκέψου τώρα, να βρεθεί στην Μελβούρνη ο Παυλόπουλος και να υπάρξει διαμαρτυρία εναντίον του από Έλληνες [Ο Στεφανόπουλος, ως πρόεδρος, είχε μια δυσάρεστη εμπειρία εντός Ελλάδος].

Η κυβέρνηση πιστεύει, ότι θα ξεχαστεί σύντομα το ζήτημα. Κάνει λάθος, επειδή δεν της πέρασε από το νου, ότι η πολιτική ζωή έχει ποδοσφαιροποιηθεί. Και όταν ο ψηφοφόρος γίνει οπαδός, δεν ξεχνά με τίποτε. Ο πρωθυπουργός, ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού, δεν έχει καταλάβει φαίνεται ότι η υπόθεση του Κούδα, πριν από 50 χρόνια, διατηρεί ακόμη την κόντρα ΠΑΟΚτσήδων και Ολυμπιακών.

Και όσο υπουργοί και κυβερνητικοί συνεχίζουν να βρίζουν τους Έλληνες πατριώτες, που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, χωρίς να έχουν οι ίδιοι κάποιο αντάλλαγμα, θα ρίχνουν συνεχώς λάδι στην φωτιά. Η πολιτική της τρομοκρατίας των πολιτών, δεν φαίνεται να έχει πλέον αποτελέσματα, αφού έγινε καταγέλαστο το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς.

“Ανίκανοι και μοιραίοι αντάμα”, όπως ίσως θα έγραφε ο Βάρναλης, πίστεψαν ότι είναι πολιτικοί μεγάλης εμβέλειας και υπέγραψαν την πιο άθλια συμφωνία, που ούτε οι Σκοπιανοί θα περίμεναν. Κληθείς να δώσει παραδείγματα για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ απάντησε «Οι κρατικοί οργανισμοί θα υπακούουν στην Αρχή της συμφωνίας και το νέο όνομα. Όλοι οι άλλοι οργανισμοί, ενώσεις, εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν το επίθετο “μακεδονικός” τόσο στη χώρα όσο και οπουδήποτε στον κόσμο. Για παράδειγμα “μακεδονική” κουλτούρα».

Πολύ γρήγορα αποκαλύφτηκε το μεγάλο ψέμα, πως ούτε το erga omnes ισχύει. Τι στην ευχή, κανείς τους δεν διάβασε το σχέδιο συμφωνίας γερμανικής έμπνευσης; Τόση εμπιστοσύνη στην Μέρκελ, ή τόση δέσμευση;

«Ο Σόιμπλε είχε ζητήσει 2 δισεκ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα, και συγκεντρώσαμε περίπου 7 δισεκ. αυτό ήταν η παγίδα… Πέσαμε στην παγίδα» ανέφερε, στη σκιά της συμφωνίας της 21ης Ιουνίου, ο κ. Λιαργκόβας. «Δώσαμε ένα χαρτί στους Γερμανούς, στον Σόιμπλε, ο οποίος από τότε άλλαξε στάση και προσανατολίστηκε στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας ότι “αφού τα καταφέρνετε συνεχίστε με αυτό το ρυθμό”, άρα με τη λιτότητα», εξήγησε.

Το είχαμε σημειώσει στη Voria.gr. Αναμενόμενο να μας πουν οι Γερμανοί, γιατί θέλετε ελάφρυνση του χρέους, αφού βγάζετε τόσα πλεονάσματα; Ένας με στοιχειώδη πολιτική ευφυία δεν υπάρχει στην κυβέρνηση, να αντιλαμβάνεται τι πράττουν;

Καλλισθένης εν δήμω
Voria

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr