Home Greek News Παρένθεση 3 ετών και πολλών δισεκατομμυρίων

Παρένθεση 3 ετών και πολλών δισεκατομμυρίων

by _
0 comment 120 views

Παρένθεση 3 ετών και πολλών δισεκατομμυρίων

Γιορτάζει η κυβέρνηση από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Γιατί, λέει, μας έβγαλε από τα μνημόνια και η χώρα πλέον μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Και ετοιμάζουν οι κυβερνώντες γιορτές. Όχι, προς ώρας δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι αποσκοπεί να θεσπίσει εθνική αργία την 21η Ιουνίου. Ίσως να θεωρούν στην κυβέρνηση ότι είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση.

Όμως, υπάρχουν πολλά που δεν λένε στην προσπάθειά τους να κρύψουν την αλήθεια. Όπως για παράδειγμα ότι καμία καθαρή έξοδος δεν θα γίνει, τα μνημόνια έχουν ακόμα μέλλον όπως και οι ασφυκτικοί έλεγχοι από τους δανειστές και φυσικά ότι έχουν υποδουλώσει τη χώρα για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα όποιος και αν είναι ο επόμενος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου να υποχρεούται να ακολουθήσει μια πολιτική προδιαγεγραμμένη.

Μια κυβέρνηση, λοιπόν, που εκμεταλλεύθηκε τη συγκυρία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας για να «κλέψει» την εξουσία σε μια περίοδο όπου η χώρα ήταν στο ξέφωτο και να την καταδικάσει σε σκληρά μέτρα και εποπτεία, είναι πολλά που δεν λέει.

Κάποια ξεφεύγουν βέβαια στα κυβερνητικά στελέχη. Όπως στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη. Ο εν λόγω κομματικός (και κυβερνητικός) παράγοντας ομολόγησε ότι η χώρα θα μπορούσε να έχει βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2015. Μόνο που οι αιθεροβάμονες του Μαξίμου θεωρούσαν πως μπορούσαν να κάνουν επανάσταση και να τρομοκρατήσουν τους δανειστές. Αυτό έως τη στιγμή που οι δανειστές έσφιξαν τη θηλιά σφιχτά στη χώρα και υποχρέωσαν τον Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί όλα όσα εκείνοι επιθυμούσαν.

Και τι λέει ο κ. Πουλάκης; Ότι «η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλεγεί με ένα πρόγραμμα που έλεγε πως πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη συμφωνία. Αυτό κρίθηκε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, δεν διατήρησε την εκλογική της επιτυχία του Γενάρη, αλλά έβαλε ένα πρόγραμμα που έλεγε πως “εγώ θα το διαχειριστώ για να τελειώνουμε” και χθες (σ.σ. Πέμπτη) παρακολουθήσαμε με αγωνία το τελευταίο Eurogroup».

Για όσους δεν το κατάλαβαν, ας το απλοποιήσουμε: «Πουλήσαμε μαγκιά, δεν μας βγήκε, γονατίσαμε και υπακούσαμε μέχρι τέλους». Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια.

Με τη διαφορά πως ο κ. Πουλάκης και οι σύντροφοί του δεν διαχειρίζονταν την επιχείρηση του μπαμπά τους, ώστε και αν την έριχναν στα βράχια να ζημιώνονταν εκείνοι μόνο. Διαχειρίστηκαν το μέλλον ενός ολόκληρου λαού. Αυτάρεσκα, υπερφίαλα, πέρα από κάθε λογική.

Και χρέωσαν τον ελληνικό λαό με δεκάδες δισεκατομμύρια χρέος που φυσικά δεν θα αποπληρώσουν οι κυβερνώντες αλλά ο απλός πολίτης. Και ο απλός πολίτης θα απαντήσει ξεκάθαρα μπροστά στην κάλπη έχοντας πια καταλάβει τι έχει συμβεί στη χώρα η οποία παρακολουθούσε το μέλλον χωρίς να μπορεί να το ακολουθήσει.

Παρένθεση 3 ετών και πολλών δισεκατομμυρίων

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr