Home Greek News Έγγραφο-βόμβα της Ακαδημίας Αθηνών για τη Μακεδονία μας!!!

Έγγραφο-βόμβα της Ακαδημίας Αθηνών για τη Μακεδονία μας!!!

by _
0 comment 137 views

Έγγραφο-βόμβα της Ακαδημίας Αθηνών!!!

Ιδού το συγκλονιστικό κείμενο, που αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια για τα Σκόπια και που οριοθετεί αυστηρά, το χρέος της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

«Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Αθηνών στη συνεδρία της 17ης Ιανουαρίου 1992 έλαβε την απόφαση, να θέσει υπόψη της επιστημονικής κοινότητας και άλλων προσωπικοτήτων τα ακόλουθα:

Αυτήν τη στιγμή μια μείζονος σημασίας πολιτική αξίωση διατυπώνεται, η οποία αντιβαίνει στα ιστορικά δεδομένα που είναι αποδεκτά από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Πρόκειται για την απαίτηση της Δημοκρατίας των Σκοπίων να ονομαστεί «Μακεδονία».

Τα ονόματα Μακεδόνες και Μακεδονία ανάγονται στην αρχαιότητα. Έτσι κάθε χρήση τους στην εποχή μας παραπέμπει σε αρχαία δεδομένα, είτε νομίμως είτε καταχρηστικώς. Συντελείται κατάχρηση όταν το όνομα «Μακεδονία» αποδίδεται σε εδάφη που δεν κατοικήθηκαν από Μακεδόνες και δεν αποτέλεσαν τμήματα του μακεδονικού βασιλείου!

Οι αδέσμευτοι ερευνητές συμφωνούν ότι το μέγιστο μέρος της μέχρι τώρα ομόσπονδης δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, που διεκδικεί το γεωγραφικό όνομα «Μακεδονία» και το εθνικό όνομα «Μακεδόνες», εκτείνεται ως επί το πλείστον σε εδάφη όπου κατά την αρχαιότητα κατοικούσαν όχι Μακεδόνες, αλλά Παίονες, Δάρδανοι και άλλοι λαοί.

Η σημερινή πόλη των Σκοπίων κείται στην αρχαία Δαρδανία. Οι Δάρδανοι παρέμειναν έως το τέλος οι αμείλικτοι εχθροί των Μακεδόνων, από τους οποίους, όπως παραστατικά γράφει ένας λατίνος ιστορικός, τους εχώριζε «άσβεστο μίσος» (odium immortale). Οι Παίονες έμειναν κι αυτοί ως επί το πλείστον ανεξάρτητοι.

Στα διαστήματα που ήσαν υποτελείς των Μακεδόνων, δεν έπαυαν να έχουν δικούς τους βασιλείς και τα νομίσματά τους να φέρουν το εθνικό ΠΑΙΟΝΩΝ, αντί του εθνικού ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Έτσι τα βόρεια σύνορα του μακεδονικού βασιλείου δεν ξεπέρασαν ποτέ την Ηράκλεια (Μοναστήρι – Βιτώλια), τις κορυφογραμμές του όρους Βαρνούς (Nidze), τις Ιδομενές (στο ύψος της Γευγελής) και το όρος Όρβηλος (Μπέλες).

Επομένως η σημερινή ομόσπονδη δημοκρατία με το όνομα της Μακεδονίας δεν περιλαμβάνει παρά ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα της ιστορικής Μακεδονίας (μεταξύ των ελληνικών συνόρων και του Μοναστηριού και περί τη Δοϊράνη). Επιπλέον του ότι δεν έχει δικαίωση η ως άνω χρήση των ονομάτων «Μακεδόνες» και «Μακεδονία», δεν έχει καν αθώα κίνητρα:

Η ψευδεπίγραφη «Μακεδονία» διεκδικεί την πραγματική Μακεδονία, που είναι τμήμα της Ελλάδας και κατοικείται από Έλληνες. Ήδη η ομόσπονδη δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας με το όνομα «Μακεδονία» έχει προπαγανδίσει την ιδέα απελευθερώσεως της «υπόδουλης» Μακεδονίας. Ένα ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Μακεδονία» θα συνεχίσει με μεγαλύτερη έμφαση αυτήν την εκστρατεία(!)

Η ομόσπονδη γιουγκοσλαβική δημοκρατία έχει δικαίωμα να γίνει κυρίαρχο κράτος. Δεν δικαιούται όμως να αποκτήσει με διεθνή αναγνώριση ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα κράτος στον κόσμο: Να χρησιμοποιεί ένα όνομα που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις.»

Πηγή: Μαρια Μπουκουβαλα


#GreekNews #κυβέρνηση #Μακεδονία #Μακεδονικό #Σκοπιανό #Ελλάδα #Μακεδονία #Μακεδονικό #Σκοπιανό #ΣΥΡΙΖΑ#RepublikaGornaMakedonija #RepublikaMakedonija #RepublikaNovaMakedonija #RepublikaSevernaMakedonija #Μακεδονία #Πουτιν #Ρωσία #Σκόπια #Σκοπιανό #FYROM #GREECE #MatthewNimitz #NATO #Putin #RepublikaGornaMakedonija #RepublikaMakedonija #RepublikaNovaMakedonija #RepublikaSevernaMakedonija #RepublikaVardarskaMakedonija #Russia #ΕΕ #Ελλάδα #Μακεδονία #Μακεδονικό #Πουτιν #Ρωσία #Σκοπιανό #Ελλάδα #κυβέρνηση #Μακεδονία #ΝικοςΠαπας #Σκοπιανό #ΣΥΡΙΖΑ, #Συλλαλητήριο #ΕΥΠ #Ρουμπάτης

Ο Λευκός Πύργος, Σκόπια, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Μάθιου Νιμίτζ, ΗΠΑ, Τράμπ, ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας, Μακεδονία, Σκοπιανό, ΕΕ, Νίκος Κότζιας, ΟΗΕ, Trump, SYRIZA, Skopje, Tsipras, Skopje, Matthew Nimitz, Macedonia, United Nations, UN, Europe, EU, the macedonian name dispute, συλλαλητήριο, Θεσσαλονίκη, Μέγας Αλέξανδρος, US, Συλλαλητήριο στην Αθήνα, Μακεδονικό

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr