Home Greek News Οι Ισραηλινοί θέλουν αποκλεισμό της Αργεντινής, επειδή ματαίωσε το φιλικό στην Ιερουσαλήμ

Οι Ισραηλινοί θέλουν αποκλεισμό της Αργεντινής, επειδή ματαίωσε το φιλικό στην Ιερουσαλήμ

by _
0 comment 150 views

Οι Ισραηλινοί θέλουν αποκλεισμό της Αργεντινής, επειδή ματαίωσε το φιλικό στην Ιερουσαλήμ

Οι άνθρωποι της «αλμπισελέστε» κατηγορούνται για θρησκευτικές διακρίσεις

Η απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής να ματαιώσει το φιλικό παιχνίδιπου είχε προγραμματισμένο με το Ισραήλ για το προσεχές Σάββατο (09/06), προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ισραηλινών, καθώς σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, θα κινηθούν εναντίον τς «αλμπισελέστε, με στόχο να καταφέρουν τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Ο Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις στις οποίες συμφώνησαν οι Αργεντινοί στις 7 Φεβρουαρίου, όταν και συμφωνήθηκε το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων. Έτσι, η εταιρία Comtec, που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, θα καταγγείλει τους Λατινοαμερικάνους για τη μη διεξαγωγή του φιλικού, αλλά και για θρησκευτικές διακρίσεις, ζητώντας από τη FIFA την αποβολή τους από το προσεχές Μουντιάλ στη Ρωσία.

Η Αργεντινή επισήμανε από την πλευρά της ότι ακύρωσε το παιχνίδι για λόγους ασφαλείας, καθώς αυτό μεταφέρθηκε από τη Χάιφα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, στην Ιερουσαλήμ και στο γήπεδο «Τέντε Κόλεκ». Ωστόσο, φαίνεται ότι βασικότερος λόγος για αυτήν την εξέλιξη αποτέλεσε η αντίδραση από την παλαιστινιακή πλευρά, που υποστήριξε ότι η αναμέτρηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς από την πλευρά των Ισραηλινών.

Για τον λόγο αυτό, η πλευρά του Ισραήλ και προχωρήσει σε καταγγελία και εναντίον της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Παλαιστίνης, με τον πρόεδρό της, Ζιμπρίλ Ραντσούντ, να καλεί τους συμπατριώτες του φιλάθλους να κάψουν τις φανέλες και τις φωτογραφίες του Λιονέλ Μέσι και οποιουδήποτε άλλου παίκτη της «αλμπισελέστε» έχουν στη συλλογή τους.

Επίσης, ένας λόγος για τον οποίον φαίνεται ότι οι Αργεντινοί αποφάσισαν να ματαιώσουν το συγκεκριμένο φιλικό, είναι η κατακραυγή που δέχθηκε η Ομοσπονδία τους ακόμη και μέσω των ίδιων των διανθών ποδοσφαιριστών. Επίσης, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέκριναν την AFA για το γεγονός ότι κανόνισε φιλικό στο Ισραήλ, όταν υπάρχει αυτή η διαμάχη με την Παλαιστίνη, με τον θάνατο πολλών ανθρώπων να είναι μια καθημερινότητα.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr