Home Greek News Και η ΝΔ στηρίζει Μπουτάρη στις εκλογές!

Και η ΝΔ στηρίζει Μπουτάρη στις εκλογές!

by _
0 comment 163 views

Και η ΝΔ στηρίζει Μπουτάρη στις εκλογές!

Το απαραίτητο προσχεδιασμένο μπάχαλο της Νέας Δημοκρατίας και των υπολοίπων προκειμένου να μπορέσει να εκλεγεί ο Μπουτάρης χωρίς αντίπαλο. Έδωσε γραμμή κι ο Δένδιας να στηρίξει τον Μπουτάρη κι η ΝΔ, τον στηρίζει και η Ισραηλινή Πρεσβεία για να τελειώσει όλα τα θέματα του Σιωνισμού με δικά μας έξοδα, Μουσεία Ολοκαυτώματος, ανάδειξη του Κεμάλ σε ήρωα, μεταβιβάσεις ακινήτων του Δήμου, Σκοπιανό μαζί με μπόλικο διαφωτισμό με τραβεστί, πορνεία και χασίσια… Επομένως επίκειται άλλος ένας θρίαμβος του “Δημοκρατικού” μονόδρομου των τοκογλύφων.

Έτσι μαγειρεύουν τη Δημοκρατία για να να μας κυβερνούν πράκτορες των τραπεζών ασταμάτητα από το 1821.

https://tvxs.gr/news/ellada/sfagi-sti-nd-thessalonikis-enopsei-aytodioikitikon-eklogon
Πηγή: tvxs.gr

Φτερό στον άνεμο των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών είναι η Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που η πόλη αναδεικνύεται σε εργαστήρι πολιτικού προσανατολισμού για τα επόμενα χρόνια. Η παντελής απουσία κεντρικής γραμμής και καθοδήγησης της Ν.Δ., το ανεπούλωτο τραύμα του κόμματος με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι παλινωδίες στα εθνικά, τοπικά και κοινωνικά θέματα, οι προσωπικές -θεμιτές και αθέμιτες- φιλοδοξίες πολλαπλασιάζουν τα φαινόμενα αποσύνθεσης στους αυτοδιοικητικούς κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα «τραύματα» πλέον δεν γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν και αποδεικνύεται ότι είναι δύσκολο ή και ακατόρθωτο να γιατρευτούν. Η προχθεσινή αιφνιδιαστική (;) ανακοίνωση του Σταύρου Καλαφάτη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παρά μόνο υποψήφιος βουλευτής, κατέδειξε με ακρίβεια την «άγνωστη χώρα» που αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί και προσφέρεται σε όποιον επιθυμεί να παίξει ρόλο κονκισταδόρα υποψήφιου. Σήμερα ο Εφραίμ Κυριζίδης, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει» του κ. Καλαφάτη και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έχει καλέσει σε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Πολλά θρυλούνται γύρω από αυτήν την υποψηφιότητα. Από τη στήριξη της νεολαίας που δεν έχει καλές σχέσεις με τους μητσοτακικούς, μέχρι κάποιους δυσαρεστημένους. Δεν φαίνεται να ευσταθούν σενάρια για στήριξη του Ανδρέα Παπαμιμίκου ενώ άγνωστες παραμένουν οι βουλές του Απόστολου Τζιτζικώστα. Σίγουρο θεωρείται από αξιόπιστες πηγές ότι στο πλευρό του κ. Κυριζίδη θα σταθούν τουλάχιστον ακόμη δύο σύμβουλοι του κ. Καλαφάτη, ο οποίος πάντως δήλωσε ότι όποιος ανακοινώσει υποψηφιότητα «θέτει εαυτόν εκτός συνδυασμού των “Εντάξει”». Τι λέει επισήμως η οργάνωση Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.; «Ουδέν σχόλιον». ‘Ομως έχουν ανακοινωθεί ήδη και άλλες υποψηφιότητες από τον νεοδημοκρατικό χώρο.

Προηγήθηκε ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος, παλιός αυτοδιοικητικός. Προχθές ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Βασίλης Μωυσίδης, πρώην γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, με καλές σχέσεις με τα ποντιακά σωματεία. Στις υποψηφιότητες του «χώρου» δεν αναφέρουμε όσες έχουν ανακοινωθεί από το ακροδεξιό «άκρο» που αναγεννήθηκε μετά το συλλαλητήριο. Η κίνηση Κυριζίδη, πάντως, φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα και σε πρόσωπα με τα οποία μέχρι τώρα ο ίδιος συνδεόταν στενά, όπως ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος από τη στιγμή που αποχώρησε από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να είναι αυτός που θα ηγηθεί ενός πολυσυλλεκτικού δεξιού ψηφοδελτίου με τη στήριξη της Ν.Δ. Πληροφορίες θέλουν τον κ. Ζέρβα να μην έχει καν κληθεί στη συνέντευξη Τύπου.

Το κλίμα επιτείνεται από τις αποτυχημένες επιλεκτικές διαρροές που εμφανίστηκαν και σε πρωτοσέλιδα του δεξιού χώρου και ήθελαν ως υποψηφίους τη βουλευτή ‘Ελενα Ράπτη ή τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη. Η μεν πρώτη ήδη φέρεται να δηλώνει ότι ποσώς την ενδιαφέρει μια υποψηφιότητα για τον δήμο, ενώ ο δεύτερος «ντριμπλάρει» λέγοντας «μέχρι τις αυτοδιοικητικές έχουμε πολύ χρόνο ακόμη». Μ’ αυτά και μ’ αυτά, πάντως, «καίγονται» ονόματα τα οποία πολύ δύσκολα θα επανέλθουν στη δημοσιότητα, ενώ και οι όποιοι άλλοι πρωτοκλασάτοι μένουν από… ενθουσιασμό με την κατάσταση. Στους νεοδημοκρατικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης τα σχόλια δίνουν και παίρνουν για τη χαοτική πολιτική της ηγεσίας του κόμματος. Ο νέος επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Αντώνης Γυφτόπουλος έχει καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να αναγεννήσει μια αντιπολιτευτική φωνή με πλήθος ανακοινώσεων, αλλά αυτό δεν μπορεί να άρει και όλες τις αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος και παρόντος χρόνου. Οπως μας έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του κόμματος, «η ηγεσία όρισε υπεύθυνη για τον νομό Θεσσαλονίκης την Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία από τον περασμένο Γενάρη εμφανίστηκε μόνο μία φορά στην πόλη. Ποια κατεύθυνση έδωσε; Ποιους και πώς οργάνωσε; Ποια είναι η γραμμή σήμερα;». Μπορεί στη θεσσαλονικιώτικη Ν.Δ. να σχολίαζαν βιτριολικά τη στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά ο μόνος που δείχνει να πήρε το μήνυμα είναι ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος πριν ολοκληρώσει τη δήλωσή του στην ΤV 100, «το 2019 θα έρθουν στους κόλπους της “Αλληλεγγύης” ακόμη περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν ευρύτερα στον χώρο του κέντρου και της αριστεράς, πέραν του χώρου της κεντροαριστεράς», απηύθυνε δημόσια πρόσκληση -στα εγκαίνια της Εκθεσης Βιβλίου- να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του ο Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών.

Πηγή: efsyn.gr

Πηγή >>
*Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr