Home Greek News Η Κυβέρνηση Ξεπουλάει Την Μακεδονία – Δίνει Όνομα, Ιθαγένεια Και Γλώσσα Μακεδονική Στους Σκοπιανούς – Ώρα Να Μιλήσουν Οι Πολίτες Στα Συλλαλητήρια

Η Κυβέρνηση Ξεπουλάει Την Μακεδονία – Δίνει Όνομα, Ιθαγένεια Και Γλώσσα Μακεδονική Στους Σκοπιανούς – Ώρα Να Μιλήσουν Οι Πολίτες Στα Συλλαλητήρια

by _
0 comment 120 views

Η Κυβέρνηση Ξεπουλάει Την Μακεδονία – Δίνει Όνομα, Ιθαγένεια Και Γλώσσα Μακεδονική Στους Σκοπιανούς – Ώρα Να Μιλήσουν Οι Πολίτες Στα Συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση ξεπουλάει την Μακεδονία. Ξεπουλάει το όνομα, την γλώσσα και την εθνικότητα. Σε όλα κυριαρχική το «Μακεδονική». Και το χειρότερο είναι ότι πανηγυρίζει κι’ όλας γιατί θα πετύχει λύση στο Σκοπιανό. Ήρθε λοιπόν οι ώρα να μιλήσουν οι πολίτες με τα συλλαλητήρια που οργανώνουν ανά την Ελλάδα και να στείλουν το δικό του μήνυμα.

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, μετά την συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογο του στο Βερολίνο πώς «η συμφωνία συνήφθη», τα σκοπιανά ΜΜΕ πήραν τη σκυτάλη και άρχισαν να αναφέρουν η συμφωνία για το όνομα έχει επέλθει και αυτό είναι «Βόρεια Μακεδονία».

Σε ότι αφορά το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αν τελικά οριστικοποιηθεί, μένει να φανεί αν θα υιοθετηθεί με τη σλάβικη εκδοχή «Severna Makedonia» ή με την αγγλική «North Macedonia». Οι δύο πρωθυπουργοί Αλέξη Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά σήμερα, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου ο Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιθαγένεια θα είναι Citizen of Northern Macedonian. Η γλώσσα θα παραμείνει Μακεδονική (Makedoniski), χωρίς να γνωρίζουμε αν θα παραμείνει αμετάφραστο.

Χθες, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς μίλησε για «συμφωνία με την ΠΓΔΜ που συνήφθη», κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στο Βερολίνο. Ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε μάλιστα την απορία του για το γεγονός ότι δεν κατέστη έως τώρα δυνατή η επίλυση της διαφοράς, καθώς υπήρχαν, όπως είπε, κατά το παρελθόν καλύτερες ευκαιρίες.

Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η εργασία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών έχει ολοκληρωθεί, εξηγώντας ότι τώρα συνεδριάζουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ειδικοί από Σκόπια, Αθήνα και Ηνωμένα Έθνη. «Στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα συνεδριάζει από χθες ομάδα ειδικών από τα Σκόπια, την Αθήνα και τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία επεξεργάζεται τα κείμενα προετοιμασίας, νομικά και τεχνικά, και κάνει και τις τελευταίες προτάσεις», είπε.

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ επικαλούμενα διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι πιθανόν αυτό που συμφωνήθηκε, στο πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ, στις επαφές τους στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνει το σχέδιο για να κλείσει το ονοματολογικό, κάτι που περιλαμβάνει 11 βήματα. Αυτό το πλαίσιο αναμένεται να επικυρωθεί σε τηλεφωνική επαφή που θα έχουν την Τετάρτη οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ. Αυτή η συνομιλία θα αποτελέσει το προοίμιο για τη συνάντησή τους στις Πρέσπες, όπου θα επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, πάλι από τα Σκόπια, η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, με ή χωρίς τελική συμφωνία στο ονοματολογικό με την Ελλάδα. Αν δεν υπάρξει οριστική συμφωνία έως τη Σύνοδο της ΕΕ, στα τέλη Ιουνίου, τότε οι Βρυξέλλες θα ορίσουν ημερομηνία για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, καταλήγοντας σε συμφωνία στο ονοματολογικό έως τον Δεκέμβριο. Το δημοψήφισμα για το νέο όνομα θα γίνει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το «Telma», με την 8η Σεπεμβρίου να εξετάζεται ως πιθανή ημερομηνία.

Μέχρι τότε πάντως την σκυτάλη παίρνουν οι πολίτες που προγραμματίζουν να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν κατά της προδοσίας που επιχειρείται.

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, ανακοίνωσε η «Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας».

Η Επιτροπή σημειώνει πως δεν είναι δυνατή η παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» με κανέναν προσδιορισμό και καλούν κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της Υφηλίου να τους ακολουθήσει στον δίκαιο αγώνα τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει:

«ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή

Η Βεργίνα Τηλεόραση, το μοναδικό κανάλι που υποστήριξε τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μετέφερε σε όλο τον κόσμο την δεδηλωμένη πεποίθηση των Ελλήνων πως το όνομα Μακεδονία και η ιστορία, δεν παραχαράσσεται και δεν παραχωρείται, κρατά ψηλά τη σημαία της ελληνικότητας και της αδιαμφισβήτητης ιστορίας της πατρίδας μας.

Η Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κάνει σαφές πως στην περίοδο που διανύουμε και με ανοιχτά όλα τα μέτωπα (οικονομικά και εθνικά), η διοργάνωση συλλαλητηρίων που δεν έχουν υποστηριχθεί και οργανωθεί ώστε να έχουν μαζική συμμετοχή και ανταπόκριση, θα καταλήξουν στην εξασθένιση της δυναμικής που μέχρι τώρα έχει αναπτυχθεί και στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή απλών, ακομμάτιστων, πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας που κινούνται με μόνο γνώμονα την αγάπη προς την Πατρίδα και την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων.

Δεν σταματάμε να προβάλλουμε, να υπερασπιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη δίκαιη και αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παράδοσης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και της ιστορίας της χώρας μας.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, και καλούμε στην κατεύθυνση αυτή να εκδοθούν από τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων της χώρας, ψηφίσματα που θα στηρίζουν την αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παραχώρησης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ενός ονόματος που είναι συνυφασμένο με την ιστορία αιώνων της χώρας μας.
Δεν δεχόμαστε κανέναν προσδιορισμό του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και καλούμε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της ΥΦΗΛΙΟΥ να μας ακολουθήσει στο δίκαιο αγώνα μας.

Είμαστε σε εγρήγορση και διατηρούμε επαφή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, κινητοποιήσεων όταν και όπου χρειαστεί
Για την Επιτροπή
Στέργιος Καλόγηρος Δημοσιογράφος ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

Πηγή >> https://www.ethnikosmaxitis.gr/i-kyvernisi-xepoylaei-tin-makedonia-dinei-onoma-ithageneia-kai-glossa-makedoniki-stoys-skopianoys-ora-na-milisoyn-oi-polites-sta-syllalitiria/


#GreekNews #κυβέρνηση #Μακεδονία #Μακεδονικό #Σκοπιανό #Ελλάδα #Μακεδονία #Μακεδονικό #Σκοπιανό #ΣΥΡΙΖΑ#RepublikaGornaMakedonija #RepublikaMakedonija #RepublikaNovaMakedonija #RepublikaSevernaMakedonija #Μακεδονία #Πουτιν #Ρωσία #Σκόπια #Σκοπιανό #FYROM #GREECE #MatthewNimitz #NATO #Putin #RepublikaGornaMakedonija #RepublikaMakedonija #RepublikaNovaMakedonija #RepublikaSevernaMakedonija #RepublikaVardarskaMakedonija #Russia #ΕΕ #Ελλάδα #Μακεδονία #Μακεδονικό #Πουτιν #Ρωσία #Σκοπιανό #Ελλάδα #κυβέρνηση #Μακεδονία #ΝικοςΠαπας #Σκοπιανό #ΣΥΡΙΖΑ, #Συλλαλητήριο #ΕΥΠ #Ρουμπάτης

Ο Λευκός Πύργος, Σκόπια, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Μάθιου Νιμίτζ, ΗΠΑ, Τράμπ, ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας, Μακεδονία, Σκοπιανό, ΕΕ, Νίκος Κότζιας, ΟΗΕ, Trump, SYRIZA, Skopje, Tsipras, Skopje, Matthew Nimitz, Macedonia, United Nations, UN, Europe, EU, the macedonian name dispute, συλλαλητήριο, Θεσσαλονίκη, Μέγας Αλέξανδρος, US, Συλλαλητήριο στην Αθήνα,

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr