Home Greek News Όλα εδώ πληρώνονται…!!! 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ… Ο ξυλοφορτωμένος ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΟ…!!

Όλα εδώ πληρώνονται…!!! 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ… Ο ξυλοφορτωμένος ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΟ…!!

by _
0 comment 130 views
Εικόνα από τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ»

Όλα εδώ πληρώνονται…!!! 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ… Ο ξυλοφορτωμένος ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΟ…!!

Μεταφέρουμε ρεπορτάζ από τον Φεβρουάριο του 2016: Κριτική στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο άσκησε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ έστρεψε τα πυρά του και στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Αφορμή στάθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε στις 14 Φεβρουαρίου η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και άλλα χριστιανικά σωματεία με θέμα: «Μένουμε Χριστιανοί, μένουμε Έλληνες».

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου, Ελεάννα Ιωαννίδου ζήτησε από το Σώμα να εκδοθεί ψήφισμα κατά της εκδήλωσης, ωστόσο ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αρνητικός, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έριχνε «λάδι στη φωτιά, σε μια εποχή που τα πράγματα δεν είναι ήρεμα».

«Έχουμε ένα μητροπολίτη λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί, όταν πάω σε δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία θα έχουμε πάντα έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο. Τι να τον κάνεις;», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η εισήγηση για έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο έγινε τελικά δεκτή κατά πλειοψηφία. Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «οι λόγοι μίσους και η στοχοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων δεν συμβάλλουν στην αρμονική συνύπαρξή τους με τους κατοίκους και στη δημιουργική αντιμετώπιση του ζητήματος».

«Με το σκεπτικό αυτό, καλούμε τους πνευματικούς και θρησκευτικούς φορείς της πόλης να συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος κατανόησης και ανθρωπισμού», συμπληρώνεται.

https://www.stoxos.gr/2018/05/2_21.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr