Home Greek News Είσαι μια αγελάδα: viral από λάθος το μήνυμα του Νετανιάχου στη Netta της Eurovision

Είσαι μια αγελάδα: viral από λάθος το μήνυμα του Νετανιάχου στη Netta της Eurovision

by _
0 comment 137 views

Είσαι μια αγελάδα: viral από λάθος το μήνυμα του Νετανιάχου στη Netta της Eurovision

Η Netta και το “Toy” της κατάφεραν να κερδίσουν τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με 529 βαθμούς, με το Ισραήλ να μετράει πλέον τέσσερις νίκες στο διαγωνισμό τραγουδιού. Ωστόσο αυτή η νίκη συνοδεύτηκε από μια παρεξήγηση online για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Για όλα φταίει η τεχνολογία. Όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να χαιρετήσει τη νίκη της Netta στο Twitter χρησιμοποίησε την εβραϊκή έκφραση “kapara”.

Η έκφραση σημαίνει “εξιλέωση” ή “αγάπη” ενώ στην αργκό του Ισραήλ χρησιμοποιείται και ως ευχή ή έπαινος.

Όμως ο μηχανισμός αυτόματη μετάφρασης του Bing της Microsoft απέδωσε την έκφραση “kapara” διαφορετικά. Για τη μηχανή online η έκφραση “kapara” ερμηνεύεται ως “είσαι μια αγελάδα” στα αγγλικά, αλλά και στα ισπανικά.

Πατήστε το παρακάτω λινκ για το σχετικό tweet …

https://twitter.com/xTraPlayeRx/status/995415427244331009/photo/1?tfw_creator=CNNgreece&tfw_site=CNNgreece&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fstyle%2Fpsyxagogia%2Fstory%2F129933%2Feisai-mia-agelada-viral-apo-lathos-to-minyma-toy-netaniaxoy-sti-netta-tis-eurovision

Την παρεξήγηση έφερε στο φως δημοσίευμα της Haaretz που αναφέρει ότι η αυτόματη μετάφραση έκανε λάθος με την έκφραση του Νετανιάχου καθώς η λέξη “kapara” περιλαμβάνει τα τρία εβραϊκά γράμματα που χρησιμοποιούνται για τη λέξη “αγελάδα” (σ.σ. cow) στα εβραϊκά.

Το λάθος διορθώθηκε αλλά το μήνυμα του Νετανιάχου είναι επίσημα η μεγαλύτερη γκάφα της Eurovision 2018.

Την πεντάδα των νικητών της 63ης Eurovision μετά το Ισραήλ συμπληρώνουν οι Κύπρος με 436 βαθμούς, Αυστρία με 342 βαθμούς, Γερμανία με 340 βαθμούς και Ιταλία με 308 βαθμούς.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο παρακάτω λινκ της πηγής!….

http://www.cnn.gr/style/psyxagogia/story/129933/eisai-mia-agelada-viral-apo-lathos-to-minyma-toy-netaniaxoy-sti-netta-tis-eurovision?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#link_time=1526303867

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr