Home Greek News Μπάχαλο στην κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια – Δύο καταψήφισαν, απουσίαζαν επτά

Μπάχαλο στην κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια – Δύο καταψήφισαν, απουσίαζαν επτά

by _
0 comment 145 views

Μπάχαλο στην κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια – Δύο καταψήφισαν, απουσίαζαν επτά

Σημαντικό ρήγμα εμφανίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δύο βουλευτές είπαν «όχι», ενώ άλλοι επτά βουλευτές απουσίαζαν, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, πάντως να δηλώνει ότι καθυστέρησε και δεν πρόλαβε να ψηφίσει.

Ανοιχτά την διαφωνία τους εξέφρασαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θοδωρής Παραστατίδης και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Την αποχή επέλεξαν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Μάρκος Μπόλαρης, η Γεωργία Γεννιά, ο Γιάννης Καραγιάννης, η Άννα Βαγενά και η Νίνα Κασιμάτη. 

Απουσίαζε ο Καμμένος

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να μην παρευρεθεί στην ψηφοφορία, όπως επίσης και η Έλενα Κουντουρά. Μόνο οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλοςαπό τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπερψήφισαν.

Διαφοροποιήσεις και στην αντιπολίτευση

Από την Νέα Δημοκρατία τέσσερις βουλευτές διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή. Συγκεκριμένα, υπερψήφισε η εισηγήτρια του κόμματος, Κατερίνα Μάρκου, η Ντόρα Μπακογιάννηη Νίκη Κεραμεώς και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης, οι Δένδιαςκαι Φορτσάκης απουσίαζαν.

Διχασμένο εμφανίστηκε το Κίνημα Αλλαγής, με τους βουλευτές του Ποταμιού να υπερψηφίζουν, ενώ πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία.

Οι Λοβέρδος, Κωνσταντινόπουλος, Τζελέπης , Καρράς, Κωνσταντόπουλος και Κρεμαστινός απείχαν από την ονομαστική, θέλοντας να στείλουν σαφές μήνυμα προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Να σημειωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερψήφισαν το άρθρο 8, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταψήφισε.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κάνει μασάζ στους βουλευτές του, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Ειδικότερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λεπτομέρεια τον σεξουαλικό προσδιορισμό και κατακεραύνωσε όσους διαφωνούν με τη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση.

Παράλληλα, χώρισε σε τρεις κατηγορίες αυτούς που προτίθενται να καταψηφίσουν:

– Αυτούς που αρέσκονται να αναπαράγουν στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα, αναχρονιστικά.

– Αυτούς που τους τρέφει το μίσος για τον συνάνθρωπο, για τον ξένο, τον αλλόθρησκο, για αυτόν που είναι διαφορετικός.

– Και όσους στο όνομα μιας θρησκείας που είναι δομημένη πάνω στον άξονα της αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Επιπροσθέτως, ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην αντιμετωπίσει το σχέδιο νόμου με μικροκομματικές σκοπιμότητες. «Ποια σκοπιμότητα ωθεί ορισμένους να πουν ‘όχι’ σε μια προσπάθεια τομής. Και ποια σκοπιμότητα που μπορεί να ωθήσει ορισμένους να πουν ‘ναι’ στη διαιώνιση ενός καθεστώτος», τόνισε και σημείωσε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε καμία ψυχή «ως εν δυνάμει απόκληρο της κοινωνίας».

«Θα έλεγα χωρίς υπερβολή ότι η αναδοχή ως πράξη είναι υπόδειγμα αλτρουισμού Αλληλεγγύης και Προσφοράς. Το νομοσχέδιο καθιστά ενιαίο το πλαίσιο καταλληλότητας για κάθε περίπτωση. Αυτή είναι η ουσία του, να διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας να δώσουν αγάπη στα παιδιά που την στερούνται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κοιτώντας κυρίως προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τους έξι βουλευτές που φέρονται έτοιμοι να δείξουν την διαφωνία τους, απέχοντας από την ονομαστική ψηφοφορία.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την στάση της Νέας Δημοκρατίας. «Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μας παραδώσει ένα μάθημα για το ποιος είναι λαϊκιστής και λογαριάζει το πολιτικό κόστος και το ποιος είναι κοινωνικά φιλελεύθερος», είπε αρχικά και ειρωνικά ευχαρίστησε  στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Γιατί δείχνει καθαρά σε όσους πιστέψανε ότι είναι πολιτικός του φιλελευθέρου κέντρου ότι είναι βαθιά συντηρητικός», υποστήριξε και τον κατηγόρησε ότι «φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό».

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για σύγχυση ανάμεσα στην αναδοχή και την υιοθεσία, παρέλειψε όμως το γεγονός ότι ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανοίξει το ζήτημα της τεκνοθεσίας αλλά και του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η αναδοχή προβλέπει ότι το παιδί έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στους φυσικούς του γονείς. Θα πω μονάχα ότι η πολιτεία μας είμαστε υποχρεωμένοι εκ του συντάγματος να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους ισότιμα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το πρώτο πράγμα που επιλύει αυτό το νομοσχέδιο είναι ότι τα παιδιά στα ιδρύματα παύουν να είναι αόρατα για την Πολιτεία», είπε και προσέθεσε ότι μέχρι σήμερα η γραφειοκρατία και τα θεσμικά κενά γίνονταν απροσπέλαστο εμπόδιο.

https://www.lykavitos.gr/mpaxalo-stin-kyvernisi-gia-ta-omofyla/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr