Home Greek News Γελάει όλος ο κόσμος! Ο Απόλλων 14 και η αλβανική σημαία στη Σελήνη…!!!…

Γελάει όλος ο κόσμος! Ο Απόλλων 14 και η αλβανική σημαία στη Σελήνη…!!!…

by _
0 comment 288 views

MONO AYTO ΔΕΝ ΕΧΟΥ ΠΕΙ;;;; ΤΙ ΛΕΣ; ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ; ΚΙ ΟΜΩΣ!!! ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ!

 ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ, ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821….
ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΝΗ…
ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ…

ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ GOOGLE…

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Ο Απόλλων 14 και η αλβανική σημαία στη Σελήνη

Από τον Δρ Moikom Zeqo, Διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Αμφιθέατρο Magazine, 4 Αυγούστου 2003

Ενώ ψάχνα στα αρχεία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, βρήκα ένα εξαιρετικό έγγραφο με κάθε μέσο. Πάνω από ένα ισχυρό χαρτόνι υπήρχε μια εικόνα του διαστημικού σκάφους Apolo 14, μιας φωτογραφίας που τραβούσε από την επιφάνεια της Σελήνης. Παράλληλα με αυτή τη φωτογραφία υπήρχε μια μικρή αλβανική σημαία. Αμέσως κάτω από τη φωτογραφία ήταν το ακόλουθο γράμμα: Antares at fra mauro, ενώ πιο κάτω κάτω από τη λεζάντα διαβάστηκε: Αυτή η σημαία μεταφέρθηκε στο φεγγάρι στο πλοίο Apollo 14 Ιανουαρίου 31 έως 9 Φεβρουαρίου 1971. Παρουσιάζεται από τον οπαδό Ναυάρχου Alan B. Shepard, Jr., Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, εκπρόσωπος της 26ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Από το γράψιμο αυτό έμαθε ότι η (επίσημη) αλβανική σημαία μεταφέρθηκε στη Σελήνη επί του σκάφους Apolo 14 από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου 1971. Αυτή η σημαία παρουσιάστηκε από τον αντιναύαρχο Alan B. Shepard Jr, από το ναυτικό του οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που ήταν εκπρόσωπος της 26ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Το Antares ήταν το μέρος του σκάφους που προσγειώθηκε στη Σελήνη και το Fra Mauro ήταν το όνομα του τόπου προσγείωσης σεληνιακού. Υπάρχει επίσης ένα χειρόγραφο μήνυμα με μαύρο μελάνι από τον Alan Shepard που αναφέρει: Με τα συγχαρητήρια των αστροναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Άλαν Σέπαρντ 02.10.71, που μεταφράζεται σε Αλβανικά: Με θυμάμαι ότι θα μείνω αστροναύτης στο Στέφανο της Μπασκουάρα. Alan Shepard, 2 Tetor 1971. Αυτό το έγγραφο που κρατά την αλβανική σημαία με τη φωτογραφία στη Σελήνη μαζί με τα γραπτά, παραδόθηκε σε αλβανικό διπλωμάτη από τον ίδιο τον Alan Shepard, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην 26η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ο Άλαν Σέπαρντ, όταν προετοίμασε αυτό το δώρο και για να δείξει αυθεντικότητα, έγραψε χέρι το χαιρετισμό όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά και από τους άλλους αστροναύτες των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι το γεγονός της μεταφοράς της αλβανικής σημαίας ήταν το θέμα μιας συζήτησης για τους συμπολίτες αστροναύτες. Έτσι ο Σέπαρντ τους είχε μιλήσει για την αλβανική του προέλευση. Η χειρονομία του Σέπαρντ είναι μαγευτική. Αυτό σημαίνει ότι το γεγονός της μεταφοράς της αλβανικής σημαίας ήταν το θέμα μιας συζήτησης για τους συμπολίτες αστροναύτες. Έτσι ο Σέπαρντ τους είχε μιλήσει για την αλβανική του προέλευση. Η χειρονομία του Σέπαρντ είναι μαγευτική. Αυτό σημαίνει ότι το γεγονός της μεταφοράς της αλβανικής σημαίας ήταν το θέμα μιας συζήτησης για τους συμπολίτες αστροναύτες. Έτσι ο Σέπαρντ τους είχε μιλήσει για την αλβανική του προέλευση. Η χειρονομία του Σέπαρντ είναι μαγευτική.

Γεννήθηκε στο East Dery του Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ στις 18 Νοεμβρίου 1923. Έχει αλβανική καταγωγή. Ολοκλήρωσε τη Ναυτική Ακαδημία στην Ανπόπολη, όπου ολοκλήρωσε μια σχολή ιππασίας για μη στρατιωτικούς πιλότους. Αργότερα ολοκλήρωσε επίσης το Marine School για τους πιλότους στο Patuxent του Maryland καθώς και στη Ναυτική Σχολή Πολέμου στο Νέο Λιμάνι του Ρόουντ Άιλαντ το 1958. Το 1961 ο ρώσος Γιούρι Γκαγκάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έπαιρνε το διάστημα στον κόσμο. Έχει πετάξει στο διάστημα ως επιβάτης, ενώ ο Σέπαρντ είχε πειραματιστεί το διαστημόπλοιο κατά τη διάρκεια της αποστολής Apolo 14 τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 1971. Ως αστροναύτης ήταν ο πρώτος Αμερικανός που πετούσε στο διάστημα και ο πέμπτος που έβαλε πόδι στη Σελήνη. Πριν από τη συνταξιοδότησή του, ο Shepard προήχθη σε Ναύαρχο. Πέθανε στις 21 Ιουλίου 1998. που ζουν στην ηλικία των 75 ετών.

Ο William Gregory, άλλος Αλβανο-Αμερικανός αστροναύτης. Ο Γρηγόριος γεννήθηκε στο Lock-port της Νέας Υόρκης στις 14 Μαΐου 1957. Η προέλευσή του προέρχεται από το χωριό Dardhë στο Korçë. Το 1979 αποφοίτησε ως μηχανικός της Ακαδημίας Πολεμικών Αεροποριών. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του ως μηχανολόγος μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Columbia το 1980 και το διδακτορικό δίπλωμα του διευθυντή (?) Το 1984. Κατά τα έτη 1981-1986 ήταν πετώντας πιλότος στο FL11. Αργότερα υπηρέτησε ως πιλότος εκπαιδευτής στη Βρετανική Πολεμική Αεροπορία. Έχει πετάξει πάνω από 40 είδη αεροπλάνων και έχει ξεπεράσει 5000 ώρες πτήσης. Επιλέχθηκε από τη NASA τον Ιανουάριο του 1990 και διετέλεσε αστροναύτης τον Ιούλιο του 1991. Ολοκληρώθηκε η πρώτη του πτήση στο χώρο του Shuttle STS-67 στις 2 Μαρτίου 1995 από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy και προσγειώθηκε στη Γη στις 19 Μαρτίου 1995 . Ορίστηκε το αρχείο που φέρει το διάστημα με 16 ημέρες και 15 ώρες ενώ ολοκλήρωσε 262 ταξίδια γύρω από τη Γη. Έχει πετάξει πάνω από 11 εκατομμύρια χιλιόμετρα στο διάστημα, έχει περισσότερες από 400 ώρες διαστημικής πτήσης μαζί με τις 5000 ώρες ως πιλότος. Τώρα λειτουργεί ως κατάλογος για την ανάπτυξη επιχειρήσεων (?) Στην Αριζόνα, ΗΠΑ. Ενώ ο Σέπαρντ πέθανε, ελπίζουμε να συναντήσουμε τον Γκρέγκορυ σύντομα. Αυτά τα δύο ονόματα έχουν τη δική τους θέση στο Ιστορικό Μουσείο και στη μνήμη των Αλβανών.


Ο Αλβανός Αμερικανός Οργανισμός Γυναικών
Motrat Qiriazi

http://www.aawomq.org/pages/culturalevents/02_1996_6.html 

William George “Borneo” Ο Γρηγόριος (γεννημένος στις 14 Μαΐου 1957) είναι πρώην NASAastronaut. Είναι επίσης συνταξιούχος υποτελής στρατιωτικής δύναμης. Ο Γρηγόριος είναι αλβανικής καταγωγής. Ο Γρηγόριος γεννήθηκε στο Lockport της Νέας Υόρκης και αποφοίτησε από το Lockport High School το 1975. Ο Γρηγόριος είναι ένας ανιχνευτής αετών. Στη συνέχεια παρακολούθησε την Ακαδημία Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου αποφοίτησε με πτυχίο μηχανικών επιστημών το 1979. Μετά από αυτό, πήγε στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια για να πάρει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη μηχανική μηχανικών (1980) και στο πανεπιστήμιο Troy (1984). Είναι επίσης μέλος της Ακαδημίας Ακαδημίας των ΗΠΑ.

Μεταξύ του 1981 και του 1986, ο Γρηγόριος υπηρέτησε ως επιχειρησιακός πιλότος που πετούσε τα μοντέλα D και F του F-111. Υπό την ιδιότητα αυτή, υπηρέτησε ως εκπαιδευτής σε RAF Lakenheath, UK, και στη βάση αεροπορικής δύναμης Cannon (AFB) του Νέου Μεξικού. Παρακολούθησε τη δοκιμαστική πιλοτική σχολή USAF το 1987. Μεταξύ 1988 και 1990, ο Γρηγόριος υπηρέτησε ως δοκιμαστής πιλότος στο Edwards AFB που πετούσε τα F-4, A-7D και τα πέντε μοντέλα του F-15. Έχοντας πετάξει πάνω από 40 τύπους αεροσκαφών, ο Γρηγόρης έχει συσσωρεύσει πάνω από 5.000 ώρες χρόνου πτήσης.

Επιλέχθηκε από τη NASA τον Ιανουάριο του 1990, ο Γκρέγκορυ έγινε αστροναύτης τον Ιούλιο του 1991. Οι τεχνικές εργασίες του Γρηγορίου περιελάμβαναν: Εργαστήριο ολοκλήρωσης αεροσκαφών αεροσκαφών (SAIL). εκπρόσωπος γραφείου αστροναυτών για προσγείωση / αναχώρηση, T-38 Flying Safety; Κέντρου Διαστημικού Κέντρου Κένεντι (ASTP); (CAPCOM) στον έλεγχο αποστολής · υπεύθυνος γραφείου αστροναυτών για εργασίες ραντεβού και εγγύτητας. και Διευθυντής Υποκαταστημάτων Διαστημικών Οχημάτων. Έχει πετάξει στο STS-67 (1995) και έχει καταγράψει 400 ώρες στο διάστημα. Ο Γρηγόρης αποχώρησε από την Πολεμική Αεροπορία και έφυγε από τη NASA το καλοκαίρι του 1999. Σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για τη Honeywell στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Ο Γρηγόρης υπηρέτησε ως πιλότος STS-67 στην αποστολική αστρονομική έρευνα επτά ατόμων στο σκάφος του διαστημικού λεωφορείου Endeavour. Ξεκινώντας από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στις 2 Μαρτίου 1995 και προσγειώθηκε στο Edwards AFB στις 18 Μαρτίου 1995, το πλήρωμα καθιέρωσε ένα νέο αρχείο διάρκειας αποστολής 16 ημερών, 15 ωρών, 8 λεπτών και 46 δευτερολέπτων, ενώ ολοκλήρωσε 262 τροχιές και ταξίδια σχεδόν επτά εκατομμύρια μίλια. Αυτή η δεύτερη πτήση του πρωτογενούς ωφέλιμου φορτίου του τηλεσκοπίου ASTRO περιλάμβανε επίσης και πολλά δευτερεύοντα ωφέλιμα φορτία [1]

http://en.wikipedia.org/wiki/William_G._Gregory

TO ΜΠΛΟΚ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Διαβάστε επίσης! 

Flat Earth, Επίπεδη Γη: Μια επανάσταση που μας δείχνει την…ΟΔΟ…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr