Home Greek News ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

by _
0 comment 126 views

Πραγματοποιήθηκε το Χιντρελλέζ και το Φεστιβάλ της Άνοιξης

ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στις 5/5/2018 πραγματοποιήθηκαν για 13η φορά  στο χωριό Κόμμαρος οι εκδηλώσεις Χιντρελλέζ και Γιορτές της Άνοιξης που κάνει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Νότιου Έβρου.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόεδρος του συλλόγου ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο βουλευτής Έβρου Δημήτριος Ρίζος, ο υποπρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιμπραήμ Ισίκ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο Φερντί Μποζαλί-πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου από το Χαμηλό, ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης και νυν υποψήφιος για υποψήφιος βουλευτής Αϊντίν Οζτζάν και ομογενείς από τα γύρω χωριά.

Η εκδήλωση  άρχισε με τα εγκαίνια έκθεσης πυρογραφίας της Μπερνά Μουσταφάογλου.

O πρόεδρος του συλλόγου ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου είπε πως το Χιντρελλέζ είναι μια ριζωμένη τουρκική παράδοση που αρχίζει από τα Αλτάια όρη και πρόσθεσε: ¨Αυτού του είδους οι πολιτιστικές παραδόσεις απευθύνονται στις τουρκικές κοινότητες, αλλά εισήλθαν με διάφορα ονόματα και σε άλλες κουλτούρες. Όταν πηγαίνουμε στα ανατολικά (της Τουρκίας) γίνεται Νεβρόζ, ενώ στα δυτικά λέγεται Κακάβα. Αλλά εντέλει κρατά την ονομασία Χιντρελλέζ Kάποιοι λαοί το κάνουν στην αρχή της χρονιάς, ενώ άλλοι στην πρωτομαγιά.

………………………………………

Στις ομιλίες που έκαναν ο βουλευτής Δημήτριος Ρίζος, ο υποπρόξενος Ιμπραήμ  Ισίκ και ο Πρόεδρος του Φολκλορικού Συλλόγου Ρούμελη-Αδριανούπολης Αχμέτ Ντορτλέρ, ευχαρίστησαν για την πρόσκληση και τόνισαν την ανάγκη αυτού του είδους οι παραδόσεις να συνεχιστούν.

Μετά από τις ομιλίες, η Μπερνά Μουσταφάογλου χάρισε από ένα πίνακας πυρογραφίας στους Ρίζο και Ισίκ.

Στο πολιτιστικό τμήμα της εκδήλωσης, μαθητές του συλλόγου ανέγνωσαν ποιήματα, ενώ επίδειξη έγινε και από το τμήμα παραδοσιακών χορών μικρών παιδιών.

Μετά από χορευτική επίδειξη από το Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών Αδριανούπολης που αποτελούνταν από άντρες και γυναίκες, ακολούθησε το Συγκρότημα Φίλων από το Κίρτζαλι και ο κόσμος γλέντησε μέχρι αργά.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με πικνίκ και γλέντι στις 6 Μαΐου.

https://rodopruzgari.com/haberler/24001-13-h%C4%B1d%C4%B1rellez-ve-bahar-%C5%9Fenli%C4%9Fi-ger%C3%A7ekle%C5%9Fti.html

5/5/2018

Σχ: Είναι γνωστό πως ο συγκεκριμένος σύλλογος-διοργανωτής είναι από τους ¨εκλεκτούς¨ συλλόγους της Τουρκίας στην Θράκη. Η ίδια η ομιλία του προέδρου το ¨ακτινοβολεί¨ άλλωστε…

Τούρκοι από Αδριανούπολη, Τούρκοι από το Κίρτζαλί, Τούρκοι της περιοχής εκεί… και ανάμεσα τους ο Έλληνας βουλευτής !

Ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ριζος γιατί νομιμοποιεί με την παρουσία του την τουρκική προπαγάνδα;

Δεν γνωρίζει;

Αδιαφορεί ;

Πηγή >>

ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr