Home Greek News 6 ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ – Ενεργειακοί Πόροι: ΑΟΖ και Γεωπολιτική και όχι μόνο

6 ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ – Ενεργειακοί Πόροι: ΑΟΖ και Γεωπολιτική και όχι μόνο

by _
0 comment 153 views
29.4.18

6 ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

1) Ενεργειακοί Πόροι – ΑΟΖ και Γεωπολιτική


2) Κινέζοι επιστήμονες δοκιμάζουν πειραματικές τεχνολογίες εξαφάνισης του ίχνους στα ραντάρ αεροσκαφών μη stealth τεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό κάθε αεροσκάφος θα μπορούσε να είναι «αόρατο» στα εχθρικά ραντάρ ή να παρουσιάζει τριπλό ίχνος, εμφανιζόμενο το ένα για τρία!

3) Γερμανικό παθητικό ραντάρ “αποτρέπει” την επίδειξη του F-35A στην ILA Berlin; Το σύστημα φέρεται επί φορτηγού οχήματος και αξιοποιεί το δίκτυο πομπών FM ραδιοφωνικών σταθμών και πομπών τηλεοράσεων χάρις στο οποίο μπορεί να εντοπίσει μεγάλα αεροσκάφη σε απόσταση 250 χλμ εάν στην περιοχή λειτουργούν δύο ή τρείς ραδιοφωνικοί ή τηλεοπτικοί σταθμοί ενώ τα μικρά αεροσκάφη μπορούν να εντοπιστούν σε απόσταση 100 χλμ με ακρίβεια 50-100 μέτρα. Tο σύστημα αφού αξιοποιήσει τις πληροφορίες που λαμβάνει από τα υπάρχοντα δίκτυα πομπών τηλεόρασης και ραδιοφώνου μπορεί μέσα σε 1,5 δευτερόλεπτα να εντοπίσει τον εναέριο στόχο και να τον παρακολουθήσει. Η όλη διαδικασία γίνεται παθητικά και ο αντίπαλος δεν μπορεί να γνωρίζει ότι εντοπίστηκε και παρακολουθείται, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το αποτέλεσμα της αποστολής του.

4) Κβαντικό ραντάρ για τον εντοπισμό stealth αεροσκαφών αναπτύσσει ο Καναδάς. Η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται από το University of Waterloo για την αντικατάσταση των υπαρχόντων σταθμών ραντάρ στην Αρκτική. Το φαινόμενο το οποίο αξιοποιείται είναι ο αποκαλούμενος «κβαντικός φωτισμός» (quantum illumination)- η διαδικασία απομόνωσης ζευγών εμπλεκομένων φωτονίων. Μέχρι τώρα, η τεχνολογία αυτή έχει δοκιμαστεί μόνο σε εργαστήρια.

5) Quick-sealing surgical glue closes wounds in seconds

6) Ευρεσιτεχνία για επαναστατικό αντιδραστήρα σύντηξης στη Lockheed Martin

-ΚΟΥΡΗΤΗΣ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr