Ο Τζανακόπουλος προανήγγειλε μήνυση κατά Μαρινάκη -Για το νυχτερινό τηλεφώνημα

Ο Τζανακόπουλος προανήγγειλε μήνυση κατά Μαρινάκη -Για το νυχτερινό τηλεφώνημα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο ισχυρό ιδιοκτήτη του συγκροτήματος ΔΟΛ, επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η κυβέρνηση επιτίθεται στον επιχειρηματία, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του υποθέσεις που βρίσκονται υπό έλεγχο από την Δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην κριτική που δέχεται από τις εφημερίδες που είναι της ιδιοκτησίας του. 

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί μάλιστα να ταυτίσει τον κ. Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΝΔ, παρουσιάζοντας πότε τον επιχειρηματία να λειτουργεί προς πολιτικό όφελος του Κ. Μητσοτάκη και πότε τον πρόεδρο της ΝΔ να λειτουργεί υπέρ του επιχειρηματία.

Αφορμή για το νέο κύκλο σύγκρουσης αποτέλεσε το τηλεφώνημα που έκανε προχτές το βράδυ ο κ. Μαρινάκης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο προκειμένου να τον ρωτήσει ποιος είναι ο συντάκτης των κυβερνητικών ανακοινώσεων, καθώς ο ίδιος ήθελε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το περιεχόμενο κυβερνητικής ανακοίνωσης που αναφερόταν στο πρόσωπό του με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανάρτησή του στο twitter γνωστοποίησε το τηλεφώνημα και υπαινισσόμενος απειλητικό ύφος από τον συνομιλητή του.

Την επομένη, συνομιλητές του επιχειρηματία επιβεβαίωναν ότι όντως έγινε το τηλεφώνημα από την πλευρά του, χωρίς ωστόσο να αποδεχτούν οποιαδήποτε αιχμή για απειλές.

Σήμερα η κυβέρνηση επανήλθε με τον εκπρόσωπό της να δηλώνει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για δημοσιεύματα των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (για δημοσιεύματα σε σχέση με συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών) σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι : «Η κυβέρνηση αυτή ούτε απειλείται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας. Ανακοινώνουμε ότι τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος όσο και των Παραπολιτικών δεν θα μείνουν αναπάντητα. Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής. Έχουμε ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του Κυρίου Μαρινάκη όσο και κατά του κυρίου Κουρτάκη ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις».

Αναφερθείς στην τηλεφωνική συνομιλία του περασμένου Σαββάτου, όταν του τηλεφώνησε ο Β. Μαρινάκης, έκανε λόγο για κίνηση που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση.

«Ο κ. Μαρινάκης τηλεφώνησε το Σάββατο σε μία κίνηση που προξενεί αλγεινή εντύπωση. Ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζω. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνομιλία τυπική. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν σχέση με τις δικές μου απόψεις. Ο κ. Μαρινάκης μπορεί να τηλεφωνεί νύχτα. Να ζητάει με απειλητικό τόνο να μάθει συντάκτες ανακοινώσεων. Αυτά δεν πιάνουν σε αυτή την κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Η κυβέρνηση δεν απειλείται, ούτε συνομιλεί νύχτα. Ο κος Μαρινάκης που διώκεται για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις και εμπορία ναρκωτικών, που ενορχηστρώνει με χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά της κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με τον κο Μητσοτάκη, που έχει μετατρέψει σε σκουπιδότοπο ένα ιστορικό συγκρότημα τύπου πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες».

Για τον χαρακτηρισμό «ναρκέμπορος» που απέδωσε το non paper του Μαξίμου στον κ. Μαρινάκη – και ήταν η αφορμή για να τηλεφωνήσει ο επιχειρηματίας στον υπουργό Επικρατείας, προκειμένου να ζητήσει το όνομα του συντάκτη της ανακοίνωσης και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη – ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως «αργά ή γρήγορα η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τον χαρακτηρισμό “ναρκέμπορος” και πρόσθεσε: «Την τελική ευθύνη των ανακοινώσεων την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Κουρτάκης: Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για όσα είπε εναντίον του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προανήγγειλε ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Γιάννης Κουρτάκης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Κουρτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Για τα όσα συκοφαντικά και άθλια εκστόμισε εναντίον μου ο @d_tzanakopoulos, θα προσφύγω στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Δεν με τρομοκρατούν οι τραμπούκοι της Αριστεράς. Και σίγουρα δεν με φοβίζουν οι απειλές τους. #ηθικες_μιζες»

ΝΔ: Αδιανόητο το γραφείο του Πρωθυπουργού να χαρακτηρίζει πολίτες πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη

Αιχμές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και του μεγάρου Μαξίμου αφήνουν κύκλοι της ΝΔ.

Με αφορμή τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, οι κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν με έμφαση: «Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζει “ναρκέμπορο” οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Μαξίμου: Αδιανόητο να λειτουργεί το γραφείο Τύπου της ΝΔ ως γραφείο Τύπου του κ. Μαρινάκη

Ανταπαντώντας στις «πηγές» της ΝΔ, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζει ως «αδιανόητο είναι να λειτουργεί το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ως γραφείο Τύπου του κ. Μαρινάκη».

Το παρασκήνιο του μεταμεσονύκτιου τηλεφωνήματος Μαρινάκη-Τζανακόπουλου

Το τηλεφώνημα Μαρινάκη προς Τζανακόπουλο, όντως έγινε, αλλά το περιβάλλον του επιχειρηματία δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου. Οπως αναφέρουν από το περιβάλλον του κ. Μαρινάκη, τηλεφώνημα έγινε, αλλά δεν υπήρξε καμία απειλή, ενώ ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στον πληθυντικό στον κ. Τζανακόπουλο.

Σύμφωνα με το Protagon από το περιβάλλον του κ. Μαρινάκη, γίνεται λόγος για μία «άκρως τυπική συνδιάλεξη» που ο κ. Τζανακόπουλος έκρινε να σκόπιμο να την αναγάγει σε «αποκάλυψη» «μεγίστου γεγονότος».

Ο λόγος που οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει στο τηλέφωνο τον κ. Τζανακόπουλο, εξήγησαν, δεν ήταν άλλος από το ύφος που επελέγη για το επίμαχο κυβερνητικό non paper και ειδικά ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας» που χρησιμοποιείτο για τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την πλευρά Μαρινάκη, ο εφοπλιστής και άμεσα θιγόμενος από το non paper του Μαξίμου κάλεσε τον κ. Τζανακόπουλο στις 22.27, από εμφανή και όχι άγνωστο αριθμό. Εκείνος δεν απάντησε, αλλά περίπου έξι λεπτά αργότερα, στις 22.33, επέστρεψε την κλήση ρωτώντας: «Ποιος είναι;»

«Καλησπέρα κύριε Τζανακόπουλε, είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή σκοπεύω να προβώ σε νομικές ενέργειες, ποιος είναι ο συντάκτης των non papers για να ενημερώσω τους δικηγόρους μου», του είπε ο εφοπλιστής, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή που δόθηκε από το περιβάλλον του για τον διάλογο που είχαν.

Οπως σημειώνεται, σκοπός της συγκεκριμένης επικοινωνίας δεν ήταν άλλος από το να ρωτήσει ο κ. Μαρινάκης, διευκρινιστικά, τον αρμόδιο επί των κυβερνητικών ανακοινώσεων υπουργό, ποιος είναι ο συντάκτης των συκοφαντικών (σε περιεχόμενο) non papers.

Σύμφωνα πάντα με την πλευρά Μαρινάκη, κατά την διάρκεια της σύντομης συνδιάλεξης ο κυβερνητικός επρόσωπος έδειχνε εκνευρισμένος και αμήχανος, ενώ απέφυγε κάθε απάντηση στο ερώτημα που του απηύθυνε ο εφοπλιστής. «Όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν από την αλληλουχία των γεγονότων, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις αρχές», αναφέρεται σχετικά από την πλευρά Μαρινάκη.

«Από το περιεχόμενο του post Τζανακόπουλου είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση, έχοντας βρεθεί σε δυσχερή θέση μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσον να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα. Σε κάθε περίπτωση τι πιο απλό να απαντήσει κάποιος σε ένα απλό ερώτημα, που σχετίζεται με τον συντάκτη των κυβερνητικών ανακοινώσεων, το ύφος των οποίων, εκτός του ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, σε πολλές περιπτώσεις θίγει υπολήψεις ανθρώπων, ενώ θέτει σε αμφισβήτηση την διάκριση των εξουσιών. Από την έκταση που έχει λάβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντίδραση Τζανακόπουλου, φαίνεται ότι (μάλλον) κάποιο λάθος έκανε στον χειρισμό ενός τυπικού τηλεφωνήματος», σημείωναν κύκλοι του επιχειρηματία.

Πηγή: Ο Τζανακόπουλος προανήγγειλε μήνυση κατά Μαρινάκη -Για το νυχτερινό τηλεφώνημα | iefimerida.gr