Home Greek News Η Παγκόσμια Τράπεζα διορίζει Ελληνίδα ακαδημαϊκό ως νέα επικεφαλής οικονομολόγο

Η Παγκόσμια Τράπεζα διορίζει Ελληνίδα ακαδημαϊκό ως νέα επικεφαλής οικονομολόγο

by _
0 comment 143 views

Η Παγκόσμια Τράπεζα διορίζει Ελληνίδα ακαδημαϊκό ως νέα επικεφαλής οικονομολόγο ..

Λέτε να κάνει κάτι για την…ΕΛΛΑΔΑ ρε παιδιά σε μια τέτοια σημαντική θέση σε μια τράπεζα που ανήκει στους…ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ των…ΡΟΤΣΙΛΝΤ που μαζί με το…ΔΝΤ, έχουν κάνει οικονομική…ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ σε αρκετές χώρες του κόσμου;;;  Σας προτείνει να κρατάτε καλάθι…ΜΙΚΡΟ γιατί θα σας απογοητεύσω…

Εγώ πήρα συνέντευξη μαζί με τους συναδέλφους μου (πατήστε εδώ και εδώ) από την πρώην νομική σύμβουλο της… Παγκόσμιας Τράπεζας, την κα Κάρεν Χιούντης, και…ΜΟΥ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΛΑ…!!!…

_________________________

Γράφει η Καθημερινή:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η Pinelopi Koujianou Goldberg διορίστηκε η νέα επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας από τον Νοέμβριο.

Η 55χρονος ακαδημαϊκός έχει από το 2001 καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Yale. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Stanford και διδάσκει επίσης στο Princeton και την Columbia.

Η Ελληνίδα καθηγήτρια εισήλθε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά άφησε την Ελλάδα λόγω υποτροφίας από την Γερμανική Ακαδημαϊκή Υπηρεσία Ανταλλαγής [φοιτητών] για να σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, προτού ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Stanford με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο διορισμός της Ελληνίδας οικονομολόγου πιθανόν να έχει μεγάλη σημασία σε μια εποχή που αμφισβητείται το διεθνές εμπόριο, καθώς οι οικονομικές πτυχές των αναπτυσσόμενων χωρών και ο αντίκτυπος του εμπορίου στην ανισότητα, την παραγωγικότητα, την καινοτομία και την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας εμφανίστηκαν πρωταρχικά στο ερευνητικό έργο της Koujianou Goldberg.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σημειώνει στον ιστότοπό της ότι η Koujianou Goldberg αναμένεται να ενισχύσει τη σύνδεση του δανειστή με την ακαδημαϊκή έρευνα και να διαμορφώσει ένα όραμα για τον τρόπο επίτευξης των στόχων της Τράπεζας για βιώσιμη ανάπτυξη, κοινή ευημερία και έναν κόσμο απαλλαγμένο από ακραία φτώχεια.

Πηγή >>

http://www.ekathimerini.com/228143/article/ekathimerini/business/world-bank-appoints-greek-academic-as-its-new-chief-economist

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr