«Το σκάνδαλο του αιώνα» εξελίσσεται σε «φούσκα του αιώνα»

«Το σκάνδαλο του αιώνα» εξελίσσεται σε «φούσκα του αιώνα»

Όπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος ολοκληρώθηκαν με την σημερινή 10η συνεδρίαση, οι εργασίες της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της Novatis, μετά την εντολή που είχε λάβει από την Ολομέλεια της Βουλής.

Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση μια υπόθεση η οποία «βγήκε» πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες καθαρά επικοινωνιακούς λόγους μετά τον λαϊκό ξεσηκωμό για το Σκοπιανό ξεφουσκώνει τόσο απότομα που ακόμα και οι πιθανοί ένοχοι πιθανότατα θα διαφύγουν λόγω της επικοινωνιακής και ουσιαστικής διαχείρισής του από τους κυβερνώντες.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, από την οποία και πάλι απουσίαζαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έγινε ψηφοφορία και η απόφαση που στοιχειοθετεί την πρόταση για την αναρμοδιότητα της Βουλής να ασκήσει δίωξη για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, θα διαβιβαστεί, ίσως και αύριο, στον πρόεδρο της Βουλής, μαζί με όλο τον φάκελο (πρακτικά, εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα και τις πορισματικές θέσεις της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας).

Κείμενα πορισματικών θέσεων έχουν κατατεθεί από όλα τα κόμματα πλην της Ένωσης Κεντρώων.

Το πόρισμα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, που θα οριστεί από τον πρόεδρο της Βουλής στο προβλεπόμενο, από τον Κανονισμό, διάστημα.

Το χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση του πορίσματος περιγράφεται στον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 157) που ορίζει ότι μέσα σε πέντε ημέρες από τη διανομή του πορίσματος της Επιτροπής στους βουλευτές καταρτίζεται ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής.

Προβλέπεται ακόμη ότι η συζήτηση, αρχίζει το αργότερο σε δεκαπέντε ημέρες από την κοινοποίηση της ειδικής ημερήσιας διάταξης.

http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/682728_anarmodia-kai-episimos-i-voyli-gia-tin-ypothesi-novartis