Home Greek News Καταγγελία για Μίζα – Αυτό είναι το «δεξί χέρι» του Τσακαλώτου που διερευνάται από την Εισαγγελία (φωτό, βίντεο)

Καταγγελία για Μίζα – Αυτό είναι το «δεξί χέρι» του Τσακαλώτου που διερευνάται από την Εισαγγελία (φωτό, βίντεο)

by _
0 comment 140 views

Καταγγελία για Μίζα – Αυτό είναι το «δεξί χέρι» του Τσακαλώτου που διερευνάται από την Εισαγγελία (φωτό, βίντεο)

Διαστάσεις παίρνει η ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ υπόθεση με την καταγγελία για Μίζα και Εκβίαση που αφορά έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο λόγος για το πολύ γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Πουλιάση, «δεξί χέρι» του Τσακαλώτου ο οποίος καταγγέλλεται από κτηματομεσίτη πως συμμετείχε σε κύκλωμα που απαίτησε μίζα ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ (αυτός και δύο ακόμη πρόσωπα «παράγοντες» του ΣΥΡΙΖΑ) για να μεσολαβήσουν έτσι ώστε (ο κτηματομεσίτης) να εισπράξει την νόμιμη αμοιβή του για την συμμετοχή στη αποκάλυψη του σκανδάλου Καρούζου.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε χθες ερώτηση στην Βουλή, ενώ και το Υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να επιβεβαιώσει επί της ουσίας την καταγγελία για τον Πουλιάση, αναφερόμενο στην δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2017 υπό τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πολύ σοβαρή καταγγελία για τον Πουλιάση

Σήμερα ο Lykavitos.gr αποκαλύπτει ποιος είναι ο Αλέξης Πουλιάσης, την πολύ στενή σχέση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος (προφανώς) για αυτόν τον λόγο τον «ανταμείβει» τοποθετώντας τον σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού.

Αλέξης Πουλιάσης: Από τη βιοτεχνία ρούχων στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» (11/07/2016)  ο 39χρονος Αλέξης Πουλιάσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι.

Αφού αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο, σπούδασε Λογιστική και Χρηματοδοτική Διοίκηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από τα φοιτητικά του χρόνια «μυήθηκε» στον κόσμο της πολιτικής. Εχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τον συνδικαλισμό και τα φοιτητικά δικαιώματα, εντάχθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού, όντας ενεργό μέλος στο Δ.Σ. των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, γεγονός που του άνοιξε την «πόρτα» της Τοπικής Οργάνωσης Περιστερίου, της οποίας διετέλεσε γραμματέας αργότερα.

Με τη μετατροπή του Συνασπισμού σε ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας και ανέπτυξε ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέλοντας να συνεισφέρει στην περιοχή όπου μεγάλωσε, το Περιστέρι. Ετσι, το 2012 ανέλαβε επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» και βρέθηκε στην αντιπολίτευση ως δημοτικός σύμβουλος.

Το 2014 το όνομά του βρέθηκε στη λίστα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. Αν και δεν εξελέγη στην Περιφέρεια, συνέχισε να στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις στη Δυτική Αττική, με παρεμβάσεις και συμμετοχή σε δράσεις. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Κώστα Κάβουρα, υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου, και τον Κώστα Ζαχαριάδη, διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο ήταν συνυποψήφιοι στην παράταξη της Ρένας Δούρου.

Και με τους δύο διατηρεί φιλική σχέση μέχρι σήμερα.

Μέχρι την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε από το 2014 μετά τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άσκησε έντονη κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ., καταδικάζοντας παράλληλα την άνοδο της Χρυσής Αυγής στο Περιστέρι και σε όλη τη χώρα.

Ο Αλέξης Πουλιάσης εργαζόταν ως υπεύθυνος πωλήσεων σε εταιρείες παραγωγής θυρών, αφού η οικογενειακή βιοτεχνία ρούχων έκλεισε το 2005.

Δέκα χρόνια μετά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον διόρισε ως έναν από τους ειδικούς συμβούλους του.

Η τοποθέτησή του επισημοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015, έναν μήνα μετά την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Πουλιάσης θα διατηρήσει τη θέση του για όσο διάστημα υπουργός είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ έγινε έτσι ένα από τα μόλις έξι πρόσωπα που απαρτίζουν τον στενό κύκλο των συνεργατών του Ευκλείδη Τσακαλώτου και τον ακολουθούν σε όλα τα ταξίδια του.

Η σχέση του Αλέξη Πουλιάση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και με όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα έχουν αναλάβει κυβερνητικά αξιώματα, μετρά αρκετά χρόνια.

Μάλιστα, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού μοιραζόταν στο προφίλ του στο Facebook ήδη από το 2012 κάποιες από τις σημαντικότερες ομιλίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, εκφράζοντας έτσι τη στήριξή του στο πρόσωπό του…

Στο Λας Βέγκας σύμβουλος του Ευκλείδη

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» (στις 7/11/2016) ο Αλέξης Πουλιάσης είναι από τα κυβερνητικά στελέχη που από σφόδρα αντιμνημονιακοί μεταμορφώθηκαν ξαφνικά σε πιστούς θιασώτες της τρόικας.

Τελευταίο… κατόρθωμά του, η μετάβασή του στο Λας Βέγκας (των καζίνων και της χλιδής) των ΗΠΑ, με άγνωστο τον λόγο του ταξιδιού αλλά και το πώς (και ποιος) πλήρωσε τα μεγάλα έξοδα της μετάβασης. Αν, πάντως, επρόκειτο για… αναψυχή, τι να πει κανείς, ειδικά από τη στιγμή που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Εν μέσω των κρίσιμων συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, αν όντως «πέταξε» ως τον «μαγικό κόσμο» των παγκόσμιων τζογαδόρων, τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. Ειδικός σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου και μέλος του στενού πυρήνα συνεργατών του από την αρχή της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, ο 39χρονος Αλέξης Πουλιάσης έχει τη δική του πορεία σε κρατικές θέσεις, ενώ τα προηγούμενα χρόνια κατηγορούσε με πάθος τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ξορκίζοντας τα Μνημόνια.

«Εύχομαι καλή χρονιά, αλλά πώς μπορεί να είναι καλή όταν υπάρχουν οι μνημονιακές πολιτικές;» είχε γράψει σε άρθρο του ως δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και ο ίδιος βρεθεί στην καρδιά του οικονομικού επιτελείου που εφαρμόζει την οικονομική πολιτική την οποία μέχρι τότε κατήγγελλε.

Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεγάλωσε στο Περιστέρι και ανέπτυξε έντονη κομματική δράση στις τάξεις του τοπικού Συνασπισμού και μετά του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας γραμματέας της τοπικής οργάνωσης.

Το 2005 η οικογενειακή βιοτεχνία ρούχων που διατηρούσε έκλεισε και στη συνέχεια εργάστηκε ως υπεύθυνος πωλήσεων σε εταιρίες παραγωγής πορτών.

Το 2014 ο Αλέξης Πουλιάσης ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, χωρίς πάντως να εκλεγεί, ωστόσο γρήγορα αξιοποιήθηκε από το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», αφού στις 30 Οκτωβρίου του 2015 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της τοποθέτησής του στη θέση του ειδικού συμβούλου του υπουργού Οικονομικών.
Γνωστό είναι, εξάλλου, ότι… κανείς δεν χάνεται.

Στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ με «εντολή Μαξίμου»

Όπως μάλιστα αποκαλύπτουμε ο Πουλιάσης, εκτός από τον Τσακαλώτο διέθετε και ειδική σχέση με την ΕΥΔΑΠ που διοικεί ο Μπενίσης, σύντροφος της Ρένας Δούρου.

Αφού κατά αρχήν διατελεί ακόμη μέλος της διοικήσεως της ΕΥΔΑΠ

αλλά παράλληλα και σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις της ΕΥΔΑΠ συμμετείχε και σε επιτροπές της Εταιρείας.

(Ανακοίνωση ΕΥΔΑΠ 9/2/2017)

«Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι το Μέλος του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρος Πουλιάσης τοποθετείται στην Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας στη θέση του παραιτηθέντος από αυτή, Μέλους του Δ.Σ. κ. Νικολάου Σαράντη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. από τους κ.κ. Μιχαήλ Σταυρουλάκη ως Πρόεδρο, Αλέξανδρο Πουλιάση ως Μέλος και Ιωάννη Καρδάρα ως Μέλος και εκτελών χρέη Γραμματέα της ως άνω Επιτροπής.»

Είναι βέβαιο πως και οι σημερινές μας αποκαλύψεις αλλά και κάποιες που έπονται (όπως μαθαίνουμε από πλευράς ΝΔ) θα δώσουν νέες διαστάσεις στην πολύ σοβαρή καταγγελία για Εκβίαση και Μίζα που διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Και η οποία ήδη προκαλεί – εκτός των άλλων – και πολιτικές «αναταραχές» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ…

Η καταγγελία και η αποκάλυψη της από το «Βήμα της Κυριακής» 

Αρωμα… μίζας στο υπουργείο Οικονομικών;

Δεν είναι σύνηθες, παρά το κλίμα διαφθοράς τα τελευταία χρόνια, να χαρακτηρίζεται το περιβάλλον ενός πρωτοκλασάτου υπουργού «κλειστό κύκλωμα» και «σπείρα απατεώνων». Συνέβη και αυτό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπουργίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον κεντρικό κυβερνητικό θώκο των Οικονομικών, της πλατείας Συντάγματος. Την ώρα που ο τελευταίος βρίσκεται σε κορυφαίες επαφές στην Ουάσιγκτον για την πορεία της χώρας, αποκαλύπτεται καταγγελία που δυναμιτίζει το αφήγημα περί ηθικού πλεονεκτήματος του παρόντος σχήματος εξουσίας, εκθέτοντας έναν εκ των (σταθερά) βασικών συμβούλων του υπουργού, συμμετέχοντα μάλιστα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τον Αλέξη Πουλιάση, και δύο πρόσωπα, τον Αντώνη Κωσταρή και τον Βασίλη Χρυσόπουλο, που φέρονται ως μεσάζοντες-άνθρωποι εμπιστοσύνης του συμβούλου (δεν είναι υπάλληλοι του υπουργείου), προκειμένου να υφαρπάξουν μίζα από αμοιβή που το κράτος οφείλει βάσει νόμου να αποδώσει σε μάρτυρα σημαντικής υπόθεσης, απλό πολίτη.

Το «Kαρούζος-gate» και η αμοιβή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπόθεση είναι ήδη σε γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχει κοινοποιηθεί μέσω επιστολής και στην προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Βασιλική Θάνου, από τα τέλη του 2017.

Η καταγγελία συνιστά άλλωστε πλέον δικογραφία, που διερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, υπό τον Ηλία Ζαγοραίο, ως εκ τούτου είναι ανοικτό προς το παρόν και το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων.

>Καταγγέλλων είναι ο Ιωσήφ Λιβανός, κτηματομεσίτης, ευρύτερα γνωστός από την κατάθεση – με την ιδιότητα του μάρτυρα – όγκου σημαντικών στοιχείων στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής με πρωταγωνιστή τον πρώην μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο, για την οποία ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έχει ήδη πέσει βαρύς. Στα απόνερα του «Kαρούζος-gate», ο Λιβανός εμφανίζεται να απευθύνεται στο υπουργείο Οικονομικών για να λάβει την αμοιβή του 10% που – βάσει νόμου του 2010 – δικαιούται για τη συμβολή του στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία Λιβανού, θέλουν να έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία 72 εκατομμύρια ευρώ, ζεστό χρήμα. Με την αμοιβή του να υπολογίζεται σε 7,2 εκατομμύρια ευρώ, ο Λιβανός καθίσταται ευάλωτος: ζητεί τα χρήματα, αλλά για να τα πάρει θα πρέπει προηγουμένως να υπογράψει ο υπουργός έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος.

Με «ελευθέρας» στο Οικονομικών

Είναι η στιγμή που εμφανίζονται οι μεσάζοντες. Τον εντοπίζει ένας εξ αυτών, ο Χρυσόπουλος, μόνος του, συστήνοντάς του εν συνεχεία τον Κωσταρή. Σε «εμπιστευτικές» συνομιλίες, του ζητούν μίζα της τάξεως 25% επί της συνολικής αμοιβής, 1,8 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή, εξηγώντας του ότι το 10% εξ αυτών θα κατευθυνθεί στον Αλέξη Πουλιάση προκειμένου ο τελευταίος να κάνει θετική εισήγηση στον υπουργό για να «πέσει» η υπογραφή, ενώ το υπόλοιπο 15% θα μοιραστεί στους ίδιους αλλά και σε όποιον άλλον από το υπουργείο βοηθήσει στην όλη διεκπεραίωση. Θέλουν μάλιστα και προκαταβολή, της τάξεως των 150.000 ευρώ, για τον Πουλιάση – όπως λένε -, ποσό το οποίο θα κρατήσει ως «θεματοφύλακας» ο Κωσταρής. Οταν οι συνομιλίες έχουν πια προχωρήσει, μιλούν και για εμπράγματες εγγυήσεις ή εκχωρήσεις σε τρίτα πρόσωπα καθ’ υπόδειξη των ιδίων.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία – ότι οι Κωσταρής και Χρυσόπουλος παρουσιάζονται να λύνουν και να δένουν στο υπουργείο Οικονομικών. Φέρνουν σε επαφή τον Ιωσήφ Λιβανό με τον κ. Πουλιάση, και μάλιστα στον 6ο όροφο του κτιρίου, στον προθάλαμο του γραφείου Τσακαλώτου, περνούν την κεντρική είσοδο του υπουργείου χωρίς έλεγχο, με ένα απλό τηλεφώνημα, έχουν πλήρη γνώση των αριθμών Πρωτοκόλλου που φέρουν όλα τα έγγραφα Λιβανού σε σχετικές επιστολές (με θέμα την αμοιβή του) που έχει απευθύνει προς τον Πρωθυπουργό, όπως και αυτούς των εγγράφων που έχει στο μεταξύ διαβιβάσει το Πρωθυπουργικό Γραφείο προς το υπουργείο Οικονομικών. Προκειμένου να του αποδείξουν τις υψηλές προσβάσεις τους, του στέλνουν τους συγκεκριμένους αριθμούς με SMS, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Ο «κρυφός μάρτυρας» και τα κινητά

Οι λεπτομέρειες κανονίζονται σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις σε κεντρικά σημεία και καφέ της Αθήνας. Ο Λιβανός, σε μια παρελκυστική τακτική, συζητεί μαζί τους, επιστρατεύοντας κρυφό μάρτυρα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο οποίος μπορεί – όπως τονίζεται – να αποδείξει την αξιοπιστία όσων ισχυρίζεται. Ζητεί εξάλλου από τις εισαγγελικές αρχές να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των μεσαζόντων ώστε να καταγραφεί το δίκτυο των συνεννοήσεων με το υπουργείο, συνολικά.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Τι ισχυρίζεται ο Λιβανός

«Το Βήμα», αφότου η καταγγελία περιήλθε σε γνώση του, απευθύνθηκε πρωτίστως στον Ιωσήφ Λιβανό, ο οποίος όχι μόνον επιβεβαίωσε το περιεχόμενό της, αλλά και επεκτάθηκε, λέγοντας ότι τον ίδιο και χειρότερο εκβιασμό είχε δεχθεί στο παρελθόν από ομάδα συμβούλων αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της ίδιας κυβέρνησης! Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα διατεθειμένος να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αποκαλύψει «διευθύνσεις και ονόματα» για αυτή την περίεργη υπόθεση διαφθοράς – για την οποία παρεμπιπτόντως είναι άξιο απορίας πώς δεν βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Τι είπαν στο «Βήμα» οι εμπλεκόμενοι

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με τον Αλέξη Πουλιάση, ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο. «Γράψτε ό,τι θέλετε» απάντησε, σημειώνοντας ύστερα από σειρά επίμονων ερωτήσεων ότι δεν προτίθεται «ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να ασχοληθεί με την υπόθεση». Ο σύμβουλος του υπουργού παραδέχθηκε ότι γνωρίζει μόνο τον Αντώνη Κωσταρή, όχι τον Βασίλη Χρυσόπουλο, ενώ επέμεινε ότι η τελική κρίση ανήκει στον εισαγγελέα, στον οποίο και εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών η καταγγελία.

Τόνισε ότι προς το παρόν έχει κληθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μόνον ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού και προϊστάμενός του, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, ενώ πρόσθεσε: «Μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο Λιβανός, μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο Κωσταρής, προσωπικά δεν ζήτησα χρήματα από κανέναν». Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει τον Ιωσήφ Λιβανό, είπε ότι «δεν τον γνώρισα, μου συστήθηκε και έφυγε».

Ο Αντώνης Κωσταρής δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα. Με πήρε ο Βασίλης Χρυσόπουλος και μου ζήτησε βοήθεια. Θα δω τι μπορώ να κάνω, για να γίνει νόμος, απάντησα… Μου είπε, αν έχω γνωριμίες, αν έχω κάποιους ανθρώπους… Δεν τις είχα, όμως, κι έτσι του είπα ότι δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Ενας απλός άνθρωπος είμαι, δεν έχω πολιτική, κομματική θέση εγώ». Ερωτώμενος αν γνωρίζει τον Αλέξη Πουλιάση, ο ίδιος απάντησε: «Δεν έχω σχέση με τον Πουλιάση, δεν τον ξέρω, δεν έχω επαφές, δεν κάνουμε παρέα».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του Βασίλη Χρυσόπουλου: «Δεν γνώριζα τον Λιβανό, τρίτο πρόσωπο με ενημέρωσε για αυτόν. Ηλθα σε επαφή μαζί του, και ζήτησα να λάβω τα χαρτιά. Θα προσπαθούσα να δω κατά πόσο θα μπορούσα να βοηθήσω στην υπόθεσή του. Καθώς ζω κυρίως στο εξωτερικό, ρώτησα τον Κωσταρή αν μπορεί να γίνει κάτι με την ιστορία αυτή. Δεν σας κρύβω ότι ήθελα να διατηρήσω την επαφή με τον Λιβανό καθώς προσέβλεπα σε συνεργασία μαζί του, πάνω σε θέματα ακινήτων. Τον Πουλιάση δεν τον έχω γνωρίσει, από εσάς ακούω πρώτη φορά το όνομά του. Απορώ πώς έγινε η καταγγελία, δεν υπήρξε καμία χρηματική συναλλαγή. Δεν μπορέσαμε εξάλλου να βοηθήσουμε περισσότερο, χρειαζόταν υπουργική απόφαση».

ΝΔ: «Να δοθούν άμεσα πειστικές εξηγήσεις από ΥΠΟΙΚ και Κυβέρνηση»

Η καταγγελία προκάλεσε και την σημερινή κατάθεση ερώτησης της ΝΔ στην Βουλή για το θέμα.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, βασικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία φοροδιαφυγής και επιδίωξε τη νόμιμη αμοιβή του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεδομένου ότι για την απόδοση της εν λόγω αμοιβής απαιτείται η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών, οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες του φέρονται -βάσει των ισχυρισμών του καταγγέλλοντα- να ζήτησαν μίζα για να προωθήσουν το αίτημά του.

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για μια τόσο σοβαρή καταγγελία και είναι απορίας άξιον γιατί δεν το έχουν ήδη πράξει 48 ώρες μετά το δημοσίευμα.

Για το θέμα η Νέα Δημοκρατία ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναμένοντας από τον κ. Τσακαλώτο να διαφωτίσει τους πολίτες για τις καταγγελίες σε βάρος των συνεργατών του».

Το ΥΠΟΙΚ «επιβεβαιώνει» την καταγγελία της Ν.Δ.

Την παραδοχή του υπουργείου Οικονομικών ότι ο σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του γραφείου του υπουργού από τις 14 Νοεμβρίου 2017, έφερε η πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζήτησε απαντήσεις σε σχετικό δημοσίευμα του κυριακάτικου τύπου.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να τοποθετηθεί επί δημοσιεύματος που υποστήριζε ότι βασικός του σύμβουλος φέρεται να ενεπλάκη σε «εκβιασμό» μάρτυρα σε υπόθεση φοροδιαφυγής, ο οποίος είχε ζητήσει τη νόμιμη αμοιβή του.

Σε ανακοίνωση-απάντηση, που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι: «Διαφεύγει προφανώς της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας, το γεγονός ότι η υπόθεση στην οποία αναφέρεται έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του γραφείου του υπουργού Οικονομικών από τις 14 Νοεμβρίου 2017.

Τους συνιστούμε να είναι: α) πιο προσεκτικοί και β) περισσότερο πρόθυμοι να απαντήσουν για τις δικές τους σχέσεις με τις offshore», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr