Home Greek News Εμπλοκή με τα F-16 – Πάνος Καμμένος: Οι Αμερικανοί ζητούν τα λεφτά μπροστά – Αδύνατον

Εμπλοκή με τα F-16 – Πάνος Καμμένος: Οι Αμερικανοί ζητούν τα λεφτά μπροστά – Αδύνατον

by _
0 comment 136 views

Εμπλοκή με τα F-16 – Πάνος Καμμένος: Οι Αμερικανοί ζητούν τα λεφτά μπροστά – Αδύνατον

Πάνος Καμμένος: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε ότι υπάρχει σοβαρή εμπλοκή με τα F16 και τον τρόπο που πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις για την αναβάθμισή τους, ενώ για τις Γαλλικές φρεγάτες υποστήριξε ότι υπήρξε τηλεφωνική
επικοινωνία Τσίπρα – Μακρόν – Εξηγήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα έδωσε σήμερα, Τετάρτη (25/04/2018) ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν περνούν από μυστικές και συνοπτικές διαδικασίες αλλά μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες της Βουλής και του ΚΥΣΕΑ» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

«Στο ΚΥΣΕΑ υπήρξε τελική απόφαση για να προχωρήσει η διαδικασία για τα C27.

Για τα F16 η διαπραγμάτευση συνεχίζεται» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Το πρόγραμμα των μαχητικών έχει την έγκριση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Βουλής, όμως δεν μπορεί η Κυβέρνηση να καταβάλει τα ποσά με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών για τα πλεονάσματα.

Η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ γίνεται σε αυτό το επίπεδο για τα ποσά ανά έτος πριν και μετά το 2021, οπότε και υπάρχει η δέσμευση της Ελλάδας έναντι των δανειστών».

O υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν προκειμένου τα χρήματα για την αναβάθμιση των F16 να καταβληθούν άμεσα, κάτι το οποίο είναι πρακτικά αδύνατον για μια χώρα που βρίσκεται εντός σκληρής δημοσιονομικής επιτήρησης και μνημονίων και πρέπει πρώτα από όλα να επιτύχει έσοδα και πλεονάσματα.
Όπως τόνισε ο κ. Καμμένος είναι αδύνατον η χώρα μας να προκαταβάλλει το τίμημα για τα F16 και να συνεχίσει να διατηρεί τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική που έχουν επιβάλλει οι ίδιοι οι δανειστές.
«Έχω ενημερώσει και τον πρέσβη των ΗΠΑ και 4 φορές τον Αμερικανό ομόλογό μου ότι δεν γίνεται να δώσουμε προκαταβολικά τα λεφτά και να πάρουμε τα αεροσκάφη σε δύο χρόνια».
Σε ότι αφορά τις γαλλικές φρεγάτες ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι πρόκειται για μια συνομιλία Τσίπρα – Μακρόν που έχει σχέση με επιστροφή ομολόγων από τη Γαλλία προς την Ελλάδα.
Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας ο πρόεδρος της Γαλλίας φάνηκε θετικός προκειμένου να υπάρξει μια συνεργασία σε επίπεδο εξοπλιστικών με βάση την επιστροφή των συγκεκριμένων ομολόγων.
«Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν-Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαικές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα.
Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες».
Όταν το θέμα εγκριθεί, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν αυτά που πρέπει, πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, ενώ από τις σημερινές του δηλώσεις δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο deal σε εξέλιξη για leasing με γαλλικές φρεγάτες, σενάριο που είχε υποστρηρίξει προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.
Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο ο Γάλλος πρόεδρος φάνηκε θετικός για ενίσχυση της συνεργασίας Γαλλίας-Ελλάδας προσθέτοντας ότι «σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει η διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων αρχής γενομένης των επαφών των δύο, Τσίπρα-Μακρόν και της παροχής από εμάς του απαραίτητου υλικού.
Εάν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί αυτό το πρόγραμμα θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής».
Για άλλη μια φορά ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον Ταγίπ Ερντογάν να αποδείξει έμπρακτα τις ειρηνικές του προθέσεις και να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE “ΕΔΩ”

Πηγή >> http://www.epilekta.com/2018/04/f-16_25.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr