«Τρέμει» ο Ερντογάν! Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Μεράλ Ακσενέρ

«Τρέμει» ο Ερντογάν! Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Μεράλ Ακσενέρ

Το «Καλό Κόμμα» (Iyi Parti) της Μεράλ Ακσενέρ είναι στη λίστα που δόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας για τις πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου 2018, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Αρχικά, υπήρχε η πιθανότητα το «Καλό κόμμα» της Ακσενέρ να μην καταφέρει να κατέβει στις εκλογές, λόγω του εκλογικού νόμου, που προβλέπει πως το συνέδριο και η κομματική οργάνωση θα πρέπει να έχουν οργανωθεί έξι μήνες πριν από τις εκλογές.

Η Ακσενέρ τα είχε ετοιμάσει όλα την 1η Μαρτίου, άρα η συμμετοχή της θα μπορούσε να γίνει δεκτή μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Τελικά, όμως, το νεοσύστατο κόμμα θα συμμετάσχει στις πρόωρες εκλογές της Τουρκίας.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανακοίνωσε πως θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή, με την Μεράλ Ακσενέρ. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κιλιτσντάρογλου προσπαθεί να προσεγγίσει τη δυναμική Ακσενέρ του νεοσύστατου «Καλού Κόμματος» (ΙΥΙ Parti), αλλά και μικρότερα συντηρητικά κόμματα, όπως το κόμμα της Ευδαιμονίας (Saadet), για ενδεχόμενο… συμμαχίας.

Καλό κόμμα: Όλοι οι καλοί και οι κακοί χωράνε

Η Μεράλ Ακσενέρ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο κόμμα της πρόσωπα από το πολιτικό φάσμα που έχουν εντελώς διαφορετικές καταβολές. Απογοητευμένα στελέχη του κόμματος του Ερντογάν, ακροδεξιούς, μέλη του κόμματος των γκρίζων λύκων που είναι και η μεγαλύτερη δεξαμενή της, ακόμα και αριστερούς.

Θεωρείται, όχι άδικα, μεγάλη πολιτική απειλή για τον Ερντογάν και ο ίδιος το ξέρει πολύ καλά.

Αποτελεί πόλο έλξης για τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και έτσι μπορεί να κλέψει πολλούς ψηφοφόρους από το κόμμα του προέδρου της Τουρκίας…

https://www.crashonline.gr/diethni-nea/1126206/tremei-o-erntogan-egkrithike-i-symmetochi-tis-meral-aksener/