Home Greek News Ο Αρχηγός της ΠΑ του ΣΥΡΙΖΑ Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Κυριάκου!!!

Ο Αρχηγός της ΠΑ του ΣΥΡΙΖΑ Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Κυριάκου!!!

by _
0 comment 129 views

Ο Αρχηγός της ΠΑ του ΣΥΡΙΖΑ Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Κυριάκου!!!

Σαν πυρηνική βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο πρόεδρός της ΝΔ επέλεξε ως σύμβουλό του τον κ. Χρ. Βαΐτση, που είχε προωθηθεί στη θέση του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τότε αποστρατεύτηκε ο συμμαθητής του κ. Ευαγ. Τουρνάς, που είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση της ΝΔ , επειδή αρνήθηκε να διαθέσει κονδύλια που προορίζονταν για την συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ για την αναβάθμιση των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (που κατήγγειλε η ΝΔ και σύσσωμη η αντιπολίτευση) και προώθησε χωρίς ενδοιασμούς ο κ.Βαΐτσης.

Στους κύκλους της ΝΔ δεν μπορούν να διανοηθούν ότι η παράταξή τους δεν χρησιμοποιεί άξια στελέχη που βρέθηκαν πρόωρα στην αποστρατεία επειδή ήταν συνεπείς στις αρχές τους και προωθούνται – πλασάρονται δίπλα στον Πρόεδρό της άτομα που ουδέποτε προσέφεραν στη παράταξη αλλά αντιθέτως ήταν πολύ θολός ο ρόλος τους και η όλη διαδρομή τους. Οι επιλογές αυτές ακυρώνουν κάθε προσπάθεια και προκαλούν βαθιά απογοήτευση σε μία περίοδο που η ΝΔ προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή της στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι μάχιμοι αξιωματικοί της ΠΑ δεν μπορούν να συγχωρήσουν στον κ. Χρ.Βαΐτση ότι ως Αρχηγός της ΠΑ εν όψει του επίσημου ταξιδιού του (είχε κάνει και άλλα ανεπίσημα) στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2016 (και ένα μήνα νωρίτερα) για προσωπικούς του λόγους (δήθεν να μην προκαλούμε), είχε δώσει την πρωτοφανή και απαράδεκτη εντολή να μην πετάνε τα μαχητικά αεροσκάφη στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο (Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Ίμια και Καστελόριζο).

Επιπλέον είχε αποκτήσει την φήμη του αξιωματικού που πάντα πατούσε σε δύο βάρκες. Του καταμαρτυρούν ότι το 2009 (αν και Διευθυντής Προσωπικού του ΓΕΑ επί κυβερνήσεως Καραμανλή) εθεάθη στη συγκέντρωση του ΓΑΠ στη πλατεία της Λάρισας με σημαία του ΠΑΣΟΚ. Εν συνεχεία συνεργάστηκε στενά με τον συμπατριώτη του και συμμαθητή του από την Σχολή Ικάρων Γιάννη Ταφύλλη, υπεύθυνο τότε του τομέα εθνικής άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, που εν συνεχεία ανέλαβε Γεν. Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (και μετέπειτα Γεν. Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής) και τον προώθησε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Αρχηγού της ΠΑ.

Μαζί σφαγιάσαν κυριολεκτικά στις κρίσεις του 2015 και 2016 τους δεξιούς αξιωματικούς της ΠΑ. Επιπλέον καλλιέργησε στενές σχέσεις με τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παπά τις οποίες σφράγισε με την οργάνωση και την πραγματοποίηση με απόλυτη μυστικότητα από κοινού πτήσης με αεροσκάφη Μ-2000 στο αεροδρόμιο της Τανάγρας (http://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/bolta-anapsuxis-me-mirage-apo-ton-n-pappa-/11.107723).

Όταν διαπίστωσε από τις πολιτικές εξελίξεις ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι σύντομα η επόμενη Κυβέρνηση επεδίωξε μυστική συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Αύγουστο 2016) , η οποία όμως είδε τη δημοσιότητα (http://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/oi-prosopikes-filodoksies-tou-agea-uperano-olon-/11.110231), που ίσως ήταν το μοιραίο σφάλμα και η αιτία τη αποστρατείας του.

Αργότερα προσπάθησε να καλύψει και το ατύχημα που συνέβη στις 2-11-2016 στην 115 ΠΜ, στη Σούδα της Κρήτης όπου κάηκε ένα σύγχρονo και πανάκριβο F-16 BLK52+ .

Πριν από μερικά χρόνια στις 07-12-2007 ένα άλλο σοβαρό ατύχημα με αεροσκάφος F-16 είχε συμβεί στη διάρκεια της Νατοϊκής αξιολόγησης της 110 ΠΜ (Λάρισα), που οδήγησε στην τραγική απώλεια του ηρωικού Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Μπατσαρά. Διοικητής της Μονάδας ήταν ο μετέπειτα Αρχηγός της Αεροπορίας κ. Χ. Βαΐτσης. Πολλά θέματα είχαν τεθεί τότε όπως θέματα επίβλεψης , προγραμματισμού… αλλά όλα έμειναν αναπάντητα.

Επίσης για να θυμηθούμε λίγο από το τον βίο και την πολιτεία του, όπως προκύπτει από το βιογραφικό του, ήταν ο Δντης Στρατηγικής και Πολιτικής και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την πλήρη απουσία των ελληνικών στρατιωτικών δομών από την νέα δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ το 2011 – ήταν ο υπεύθυνος ΚΛΑΔΑΡΧΗΣ της χάραξης της αμυντικής πολιτικής του ΓΕΕΘΑ – και αυτός που μαζί με την τότε ηγεσία επέτρεψε την τοποθέτηση του χερσαίου Νατοϊκού στρατηγείου στην Τουρκία.

Να θυμηθούμε και το σοβαρό θέμα του Σχεδίου Πτήσεων επί ηγεσίας του στην ΠΑ (αρχές 2016) για μετάβαση του Πρωθυπουργού στο Ιράν μέσω Ρόδου, που έπεσε στα ψιλά παρά το ότι έχει σημαντικές εθνικές διαστάσεις και ευθύνες των αρμοδίων υπουργείων και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της Π.Α.

Τότε η Πολεμική Αεροπορία εξέδωσε σχέδιο πτήσεως με προσγείωση στη Ν. Ρόδο και υπέρπτηση άνωθεν του εναερίου χώρου της Τουρκίας. Η Τουρκία το εκμεταλλεύτηκε άμεσα αρνούμενη να εγκρίνει την υπέρπτηση επικαλούμενη την αποστρατικοποίηση των Δωδεκανήσων. Η Πολ. Αεροπορία άλλαξε το σχέδιο μετάβασης και το εκτέλεσε αποκλείοντας την Ν. Ρόδο και την Τουρκία!!! Η περίπτωση αυτή είναι χαρακτηριστικά μη αναστρέψιμη, όπου συνοδεύεται με μειωμένο επαγγελματισμό, ολιγωρία, στέρηση γεωστρατηγικών, πολιτικών και ιστορικών γνώσεων από τον «έχοντα» την τελική ευθύνη.

Ο απολογισμός του έργου του ως Αρχηγός είναι ότι παρέδωσε την ΠΑ με τα χειρότερα ποσοστά επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των αεροσκαφών, των οπλικών συστημάτων και των μέσων της, ενώ αντιθέτως έχει να επιδείξει μεγάλο έργο με υψηλό κόστος σε υποδομές χαμηλής προτεραιότητας, όπως αίθουσες ενημέρωσης, λέσχες, air shows, σουίτες σε θέρετρα για φιλοξενία καλεσμένων, μουσειακά εκθέματα κ.ά , όπως βέβαια και αρκετά ταξίδια που σε ένα από αυτά έμαθε και την αποστρατεία του (http://www.antinews.gr/action.read/ellada/periplanomenos-thiasos-i-polemiki-aeroporia/4.111646).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που πάντα ενοχλούσε και δημιουργούσε έντονο προβληματισμό είναι η έπαρση και οι αναφορές εκ μέρους του ότι δεν έχει ακόμη «τελειώσει» αλλά έχει ακόμη να παίξει ρόλο, η επιδίωξή του να προσεγγίσει σε υψηλά επίπεδα την ΝΔ, καθώς και οι διαρροές του προς τον τοπικό τύπο της Λάρισας ότι προορίζεται από τη ΝΔ για βουλευτής στην Λάρισα ή στο Επικρατείας.

Δυστυχώς η ΝΔ υπέπεσε σε ένα ακόμη μέγα σφάλμα και οι συνέπειες θα φανούν λίαν συντόμως. Πληροφορούμαστε, ότι η νέα… αναβάθμισή του ως σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Κ. Μηστοτάκη έχει ήδη προκαλέσει ανατριχίλα στο σύνολο των υγιών στελεχών εν αποστρατεία ή εν ενεργεία που πιστεύουν στη ΝΔ για την σωτηρία της χώρας. Το χειρότερο από όλα και πλέον επικίνδυνο για το κόμμα, τον Πρόεδρό του και την χώρα είναι ότι ο κ. Βαΐτσης κινείται πάντα με την «προσωπική του ατζέντα» χωρίς ενδοιασμούς (πολιτικούς, ηθικούς, εθνικούς) και αναστολές.

Και για να διατυπώσουμε την ταπεινή μας άποψη, στην εποχή μας που έχει μια ιδιαίτερη ιστορική κρισιμότητα, όπου βρυχάται ο Ερντογάν και απειλεί σύμπασα την γύρω περιοχή αλλά και όλη την Ευρώπη με έμφαση βέβαια στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, όπου γείτονες αναβιώνουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας, σύμβουλοι Εθνικής Ασφαλείας τύπου «Βαΐτση» είναι λίαν επιεικώς ακατάλληλοι.

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-arxigos-tis-pa-tou-suriza-sumboulos-ethnikis-asfaleias-tou-kuriakou/2.122766

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr