Πέφτουμε κάθε ημέρα στην προπαγάνδα των Τούρκων – H Άγκυρα έχει δεσμεύσει ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ

Πέφτουμε κάθε ημέρα στην προπαγάνδα των Τούρκων

Από το πρωί της Πέμπτης δημοσιεύματα αναπαράγουν βίντεο από την διέλευση ναυτικών μονάδων ανοικτά της Χίου και συγκεκριμένα τουρκικά αποβατικά στο πλαίσιο της άσκησης «Efes2018»

Πρόκειται για μια άσκηση η οποία έχει πραγματοποιηθεί και άλλες φορές με τον ίδιο ακριβώς σκοπό, να εκπαιδευτούν τα τουρκικά στρατεύματα στην κατάληψη νησιών.  Αντίστοιχα οι Ελληνικές δυνάμεις εκπαιδεύονται πως να αποτρέψουν την κατάληψη.

Τι θα συμβεί αν αυτή την στιγμή αν οποιοδήποτε μονάδα επιφανείας του Τουρκικού Ναυτικού εκδηλώσει εχθρική ενέργεια στο Αιγαίο;

Εμείς όμως παίζουμε το παιχνίδι των Τούρκων αναπαράγοντας με τόσο δραματικό τόνο την άσκηση σε σημείο να θεωρεί κανείς ότι τις επόμενες ώρες σε κάποιο νησί θα γίνει απόβαση. 

H Άγκυρα έχει δεσμεύσει ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ στο χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου για την πραγματοποίηση της άσκησης. Η άσκηση που θα ξεκινήσει επίσημα στις 7 Μαίου περιλαμβάνει και αποβατικά σενάρια και μεγάλο όγκο ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή του Αιγαίου.

Μια αντίσταση στην προπαγάνδα αυτή θα ήταν καταρχήν η απαξίωση της είδησης – οι Τούρκοι κάνουν δεκάδες ασκήσεις κάθε χρόνο στο Αιγαίο – και επίσης, η εξήγηση στην καθημερινή αρθρογραφία από στρατιωτικούς και όχι αναλυτές, τι θα συμβεί αν αυτή την στιγμή , οποιοδήποτε μονάδα επιφανείας του Τουρκικού Ναυτικού εκδηλώσει εχθρική ενέργεια στο Αιγαίο. Να εξηγήσει πως τα αρματαγωγά θα «σφαγιαστούν» όταν στις πρώτες ώρες μια σύγκρουσης (σήμερα) οι μισές μονάδες του Τουρκικού Ναυτικού θα βρίσκονται στον βυθό του Αιγαίου.

Οι ασκήσεις είναι μια καλή ευκαιρία για κινητοποίηση δυνάμεων ώστε να προχωρήσει μια χώρα σε μεταφορά στρατευμάτων για να εκδηλωθεί ενέργεια. Αυτόματα όμως η άλλη χώρα και συγκεκριμένα η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση, παρακολουθεί και μπορεί άμεσα να αντιμετωπίσει την απειλή

Οι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα έχουν πετύχει έναν βασικό στόχο τους, να εγκλωβίσουν τα Ελληνικά ΜΜΕ στο κυνήγι της είδησης, διαδίδοντας στα ελεγχόμενα ΜΜΕ της Τουρκίας δηλώσεις και «ειδήσεις» οι οποίες αναπαράγονται άμεσα από τα αντίστοιχα Ελληνικά και δημιουργούν σε πρώτη φάση ένα κλίμα αγωνίας.

Την ίδια ώρα, για τα ίδια δημοσιεύματα, δεν αναφέρουν τίποτε τα Διεθνή Μέσα

https://www.viadiplomacy.gr/pia-ta-piotika-charaktiristika-tis-dielefsis-naftikon-monadon-tis-tourkias-ke-to-anaparagoume/