Αθώος ο αρχιλοχίας που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε κέντρο φιλοξενίας

Αθώος ο αρχιλοχίας που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε κέντρο φιλοξενίας

Οι στρατοδίκες έκανε δεκτό τον ισχυρισμό τού αρχιλοχία ότι η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του…Οι στρατοδίκες τον αθώωσαν και οι… του Πειθαρχικού, πρότειναν την απόταξή του.
Για τους πρώτους, τους Στρατοδίκες, ένα ΜΠΡΑΒΟ, για την δίκαιη απόφαση που εξέδωσαν. 
Λίγη τσίπα, ρε σεις οι δεύτεροι, δεν έχετε;;;

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ: 

ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΡΕ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ. 

Καλλιόπη Σουφλή 

 

Αθώος κρίθηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης αρχιλοχίας που κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Δερβενίου. 

Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Νοέμβριο, η αθώωση ενός υπολοχαγού που παραπέμφθηκε με την ίδια κατηγορία στο Στρατοδικείο.

Οι στρατοδίκες έκανε δεκτό τον ισχυρισμό τού αρχιλοχία ότι η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του. 

Ο ίδιος παραπέμφθηκε στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Στρατού και τιμωρήθηκε, σε πρώτο βαθμό, με την ποινή της απόταξης. 

Η υπόθεσή του αναμένεται να κριθεί πειθαρχικά τις επόμενες μέρες και σε δεύτερο βαθμό.
  

Στο μεταξύ, έξω από το Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν το πρωί διαδηλωτές σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον αρχιλοχία και στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή / Μέσω >>  https://attikanea.blogspot.nl/2018/02/blog-post_223.html