ΖΩΑΡΑ! 4 μέρες διακοπές στο Χόλιγουντ θα κάνει ο Παππάς

ΖΩΑΡΑ! 4 μέρες διακοπές στο Χόλιγουντ θα κάνει ο Παππάς

Σχολιάζουν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ – ΑΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! Θά’ρθει εδω στην Καλιφόρνια μας ο Νικολάκης μας??…ο…ΣΚΑΤΑΣ???!!! Κι απ’, ότι φαίνεται, θα πάει και στο….ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???

Επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Η επίσκεψη, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2018 (όπου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ) και με στόχο την προσέλκυση και τη συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών ως εκθετών.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επαφές με εταιρείες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας (τομείς στους οποίους θα εστιάσει η αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ), καθώς και με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο – παραγωγούς οπτικοακουστικών έργων.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, Λος Άντζελες: Συναντήσεις με εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, τηλεοπτικά στούντιο και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, Σαν Φρανσίσκο: Επαφές με εκπροσώπους εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, καινοτομίας και παραγωγής video games.
Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, Βοστώνη: Εταιρείες οπτικών ινών και μεγάλα Πανεπιστήμια που ειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξή τους.
Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, Νέα Υόρκη: Συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων.
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Ουάσιγκτον: Συναντήσεις εργασίας με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους φορέων των ΗΠΑ.

Στην αποστολή θα μετέχουν, εκτός από τον κ. Παππά, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Γιώργος Χριστοφορίδης.

Πάιατ: Χόλιγουντ και Σίλικον Βάλεϊ το «κλειδί» της ψηφιακής οικονομίας στις ΗΠΑ

Στην επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε νωρίτερα και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ενθουσιασμένος για την επίσκεψη αυτή και είχε ενημερώσει ότι ο Νίκος Παππάς θα συνοδεύεται σε αυτό του το ταξίδι από τον Τζόναθαν Κόεν, τον βοηθό υφυπουργό των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις.

«Ο Τζόναθαν Κόεν και ο Νίκος Παππάς θα ξεκινήσουν από την πατρίδα μου την Καλιφόρνια και θα επισκεφθούν το Χόλιγουντ και την Σίλικον Βάλεϊ για να δουν τις εταιρείες που αποτελούν το “κλειδί” στην ψηφιακή οικονομία στις ΗΠΑ, να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που αναδύονται εδώ στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και να παροτρύνουν τις αμερικάνικες εταιρείες που ασχολούνται με την ψηφιακή οικονομία να στρέψουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Έπειτα θα επισκεφθεί τη Βοστόνη και το MIT. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι αυτές τις επισκέψεις καθώς κατά την άποψή μου, μια από τις πραγματικά ανείπωτες επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας είναι η επιτυχία του τομέα των “start-up” επιχειρήσεων, η επιχειρηματικότητα των νέων ανθρώπων στα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης και πιστεύω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό το κομμάτι της ελληνικής οικονομικής ιστορίας. Η επίσκεψη του υπουργού Νίκου Παππά θα ολοκληρωθεί στην Ουάσινγκτον, σχεδόν έναν χρόνο από την επίσκεψή του στην αρχή της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, που «έθεσε τις βάσεις» για όσα έχουμε πετύχει τον περασμένο χρόνο», τόνισε ο κ. Πάιατ.

 https://dexiextrem.blogspot.gr/2018/01/4_50.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/Rnkws+(%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%AF+%CE%95%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC)