Home Greek News «Τουρκική» η μειονότητα, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ – (SYRIZA MP Hussein Zeibek calls Muslims in Thrace “Turkish minority”)

«Τουρκική» η μειονότητα, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ – (SYRIZA MP Hussein Zeibek calls Muslims in Thrace “Turkish minority”)

by _
0 comment 100 views

«Τουρκική» η μειονότητα, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

SYRIZA MP Hussein Zeibek calls Muslims in Thrace “Turkish minority” provoking public sentiment in Greece!

«Εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η νομική ρύθμιση σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα» έγραψε στο Twitter του αναφερόμενος στην ρύθμιση για την σαρία

«Τουρκική» αποκαλεί προκλητικά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο μειονοτικός βουλευτής δήλωσε την ικανοποίηση του για τη ψήφιση από την βουλή, της προαιρετικότητας  της Σαρία στην Θράκη. «Εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η νομική ρύθμιση σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα» έγραψε ο ίδιος προκλητικά, αναρτώντας και σχετικό δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας που επίσης αποκαλεί της μειονότητα τουρκική.

Η επίμαχη ανάρτηση του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Πρόσφατα, με  ευρεία πλειοψηφία η βουλή αποφάσισε την προαιρετικότητα της προσφυγής στον Μουφτή όσων Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής πίστης έχουν αποφασίσει να τελέσουν  θρησκευτικό γάμο.  Πλέον όλα τα ζητήματα του κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου θα είναι αρμοδιότητα των αστικών δικαστηρίων, εκτός αν και οι δύο διάδικοι δηλώσουν εγγράφως, με την παρουσία δικηγόρων, ότι επιθυμούν να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του Μουφτή.
Κατά την ομιλία του στη βουλή, ο βουλευτής Ξάνθης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του, ταυτόσημες με αυτές της Άγκυρας, για εκλογή μουφτήδων από τη μειονότητα -από εκλεκτορικό σώμα που θα αποτελείται από ιμάμηδες- καθώς και των Διαχειριστικών αρχών των βακουφίων.

http://www.protothema.gr/politics/article/749308/tourkiki-i-meionotita-leei-o-vouleutis-tou-suriza-housein-zeibek-/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr