Home Greek News Τα «χώνουν» άγρια στους Μπολσεβίκους οι Διοικητικοί δικαστές: «Υπονομεύουν το δικαίωμα της απεργίας και ιδιωτικοποιούν τη Δικαιοσύνη», Greek judges: Greek government undermining the right to strike and privatizing the justice system

Τα «χώνουν» άγρια στους Μπολσεβίκους οι Διοικητικοί δικαστές: «Υπονομεύουν το δικαίωμα της απεργίας και ιδιωτικοποιούν τη Δικαιοσύνη», Greek judges: Greek government undermining the right to strike and privatizing the justice system

by _
0 comment 112 views

Τα «χώνουν» άγρια στους Μπολσεβίκους οι Διοικητικοί δικαστές: «Υπονομεύουν το δικαίωμα της απεργίας και ιδιωτικοποιούν τη Δικαιοσύνη»

Η κυβερνητική τροπολογία με την οποία καθορίζεται το ποσοστό της απαρτίας των μελών των Σωματείων που μπορούν να κηρύξουν απεργία στην ουσία υπονόμευση το δικαίωμα της απεργίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και προσθέτει ότι «ο θεσμός της διαμεσολάβησης, όπως εισάγεται, συνιστά κυριολεκτικά «ιδιωτικοποίηση» της Δικαιοσύνης.
Οι διοικητικοί δικαστές εκφράζουν «την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και το οποίο, μεταξύ άλλων, περιέχει ρύθμιση με την οποία υπονομεύεται το δικαίωμα κήρυξης απεργίας από τα πρωτοβάθμια Σωματεία, περαιτέρω, εισάγεται ο θεσμός της κατά κανόνα υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, ο οποίος πλήττει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πρόσβασης στο δικαστήριο (20 παρ. 1 Σ)».

Κατά την Ένωση Διοικητικών Δικαστών «το ποσοστό απαρτίας (1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών) που θα απαιτείται πλέον για την κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια Σωματεία είναι απαγορευτικό».
Στην πράξη, τονίζουν οι διοικητικοί δικαστές, «επιχειρείται η αναίρεση του σημαντικότερου εργατικού δικαιώματος, ενός δικαιώματος που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες δεκαετιών» και θεωρεί ότι «η υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας θα λειτουργήσει τροχιοδεικτικά και για την καταστρατήγηση πολλών άλλων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και γενικά της συλλογικής δράσης των σωματείων των εργαζομένων».

Εξάλλου, ο θεσμός της κατά κανόνα υποχρεωτικής διαμεσολάβησης σε διαφορές ιδιωτικού δικαίου θα λειτουργήσει στην πράξη ως πρόσκομμα άσκησης εκ μέρους του πολίτη των ενδίκων βοηθημάτων που του παρέχονται από το νόμο και συνδυαστικά με το υψηλό κόστος που θα έχει, θα καταστήσει απαγορευτική την πρόσβαση στα δικαστήρια για τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.

Παράλληλα, η Ένωση, σημειώνει ότι ο θεσμός της διαμεσολάβησης, όπως εισάγεται, συνιστά κυριολεκτικά «ιδιωτικοποίηση» της Δικαιοσύνης και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών «έχει λόγο να ανησυχεί ότι ανάλογη τύχη θα έχουν σύντομα και κατηγορίες διαφορών δημοσίου δικαίου».

Τέλος, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίζει την ανάγνωση του παρόντος δελτίου τύπου σε όλα τα ακροατήρια των διοικητικών δικαστηρίων την ερχόμενη Δευτέρα 15.1.2018.

Πηγη.. http://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/τα-χώνουν-άγρια-στους-μπολσεβίκους-ο/

Greek judges: Greek government undermining the right to strike and privatizing the justice system

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr