Home Greek News Άλλα 40 χρόνια επιτήρησης προβλέπουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα, Germans forsee another 40 years of Greece being under lenders’ control

Άλλα 40 χρόνια επιτήρησης προβλέπουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα, Germans forsee another 40 years of Greece being under lenders’ control

by _
0 comment 166 views

Άλλα 40 χρόνια επιτήρησης προβλέπουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Berliner Morgenpost», το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση Τσίπρα περιλαμβάνει νέες περικοπές και μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν περισσότερα προβλήματα στον Έλληνα πολίτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, «η κυβέρνηση προσπαθεί με συνοπτικές διαδικασίες να περιορίσει στο ελάχιστο τη δημόσια συζήτηση γιατί το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά αμφιλεγόμενων μέτρων. Η πιο επίμαχη διάταξη αφορά στις αλλαγές του δικαιώματος στην απεργία. Μελλοντικά οι εργατικοί αγώνες θα γίνονται μόνον όταν επιτυγχάνεται απόλυτη πλειοψηφία στις γενικές συνελεύσεις των συνδικάτων με άμεση ψηφοφορία».

Ο αρθρογράφος τονίζει πως η χώρα μας απέχει πολύ ακόμη από τον στόχο και οι Οίκοι συνεχίζουν να κατατάσσουν τα ελληνικά ομόλογα στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk) και, σύμφωνα με τους τωρινούς υπολογισμούς, η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση των πιστωτών μέχρι να αποπληρώσει και το τελευταίο δάνειο, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ως το 2059, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» αναφέρει πως οι μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση σχετικά με το δικαίωμα στην απεργία θα πλήξουν κυρίως τους ψηφοφόρους του κόμματος, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο RTL διερωτάται στην ιστοσελίδα του για το αν θα βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας είναι αισιόδοξος, όμως θα πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά για να ανακάμψει.

Πηγή: DW

Μέσω: http://www.parapolitika.gr/article/alla-40-chronia-epitirisis-provlepoun-germani-gia-tin-ellada

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr