Home Greek News Χαράξτε εθνική γραμμή!!!

Χαράξτε εθνική γραμμή!!!

by _
0 comment 114 views

Χαράξτε εθνική γραμμή!!!

Ντροπή. Μόνο έτσι πρέπει να νιώθουν όλοι οι Έλληνες με τον τζόγο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα των Σκοπίων. Με ευθύνη της κυβέρνησης έχει στηθεί ένα εξευτελιστικό για τη χώρα σκηνικό όπου ο ένας βρίζει τον άλλον, ονόματα πέφτουν στο τραπέζι, απίστευτα σχόλια γίνονται, παιχνίδια παίζονται στην πλάτη της Ελλάδας.

Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ένα θέμα εθνικής σημασίας γεγονός που παραμένει ανοικτό όχι 26 χρόνια αλλά τουλάχιστον 70, από την εποχή του Τίτο, να έχει πέσει στα χέρια ανίδεων, ανίκανων και μοχθηρών ανθρώπων. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην κυβέρνηση, στον Τσίπρα ή τον κωλοτούμπα. Μιλάμε και για τη ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που δεν έχουν καθαρές θέσεις, που δεν λένε την αλήθεια στον λαό, που παίζουν παιχνίδια σε βάρος του και προσπαθούν να του ρίξουν στάχτη στα μάτια. Και που του λένε διαρκώς ψέματα.

Με πρώτο και καλύτερο το ψέμα περί κυβερνητικής σύμπνοιας για το «Μακεδονικό». Έκαναν μίνι υπουργικό και βγήκαν να κάνουν δηλώσεις λέγοντας πόσο στηρίζει ο ένας τον άλλον. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο Μαξίμου έγινε χαμός και «την έπεσαν άγρια» στον Πάνο Καμμένο. Στη λογική «Πάνο, πάρε τα κουβαδάκια σου και σ’ άλλη παραλία. Θα ψηφίσεις και θα πεις και δυο τραγούδια γιατί ξέχνα τα κόκκινα χαλιά και τις παρελάσεις». Και κάπως έτσι θα πάνε μπετόν στη Βουλή να ψηφίσουν ακόμη και όνομα… Ελλάδα για τα Σκόπια κι όλοι εμείς θα φωνάζουμε «η Ελλάδα είναι ελληνική».

Το δεύτερο ψέμα και η απίστευτη προχειρότητα που αντιμετωπίζεται το ζήτημα είναι η «παρέλαση» ονομάτων που ρίχνονται στην αρένα για να δουν πώς τσιμπάει ο κόσμος. Να κόψουν αντιδράσεις και στη συνέχεια να ρίξουν ένα άλλο όνομα που υποτίθεται ότι θα είναι καλύτερο από τα πρώτα.

Και τι δεν έχουμε ακούσει, από κυβερνητικές διαρροές κατά κύριο λόγο. Το ένα σενάριο λέει ότι προτείνεται το «Βαρντάρσκα Ματσεντόνιγια», που σημαίνει Μακεδονία του Βαρδάρη, και «Νόβα Ματσεντόνιγια», που σημαίνει Νέα Μακεδονία. Έτσι, με σλάβικη υφή για να μην πέσει ξύλο.

Υπάρχουν και οι προτάσεις που λέγεται ότι θα κάνει ο Μ. Νίμιτς. Οι τρεις αυτές προτάσεις είναι οι εξής:

«Βόρεια Μακεδονία»
«Άνω Μακεδονία» και
«Nova Macedonia»

Στα επικρατέστερα σενάρια για το ονοματολογικό φαίνεται πως «παίζει» έντονα στο παρασκήνιο μια παραλλαγή του όρου «Nova Macedonia» προκειμένου να διαφανεί αν θα μπορούσε να πέσει, ως «συμβιβαστική λύση».

Γενικώς ένα τουρλουμπούκι που όχι μόνο δεν τιμά τη χώρα αλλά την εξευτελίζει, ακυρώνει την ιστορία της. Κατ’ αρχάς απ’ όλα τα ονόματα που ακούγονται σε κανένα δεν λείπει η λέξη Μακεδονία, λες και το ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης είναι από εκεί.

Η κυβέρνηση λειτουργεί με τρόπο ερασιτεχνικό που αγγίζει τα όρια του προδοτικού. Άνοιξε κακώς ένα θέμα που δεν έπρεπε να ανοίξει, θα κάνει διαπραγμάτευση χωρίς να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα «καταγγέλλει» τα δημοψηφίσματα και τα συλλαλητήρια.

Είναι απίστευτο αλλά αυτοί που πήραν την εξουσία με συλλαλητήρια να μη θέλουν τώρα να γίνουν συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία και να προσπαθούν να τις αποτρέψουν.

Αν ισχύει δε ότι και από τη ΝΔ σκέφτονται να σαμποτάρουν ή στην καλύτερη περίπτωση να αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να πάει σε συγκεντρώσεις τότε η ξεφτίλα θα έχει ονοματεπώνυμο «πολιτικό σύστημα». Κατώτεροι των περιστάσεων όλοι τους προσπαθούν να λύσουν ένα θέμα κρυφά και στα γρήγορα λες και κάνουν εκδούλευση. Ή μήπως κάνουν και η εντολή των αφεντικών τους είναι απαράβατη;

Μα καλά, δεν υπάρχουν σοβαροί και αληθινοί πολιτικοί; Να βγουν και να πουν την αλήθεια, να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, αλλά τουλάχιστον να είναι αληθινοί.

Να πουν από ποιους πιέζονται, γιατί, ποιες είναι οι πραγματικές κόκκινες γραμμές, τι θα πετύχει η Ελλάδα με τη λύση, διασφαλίζεται το μέλλον της, κερδίζει από έναν συμβιβασμό;

Τίποτε, ακούμε ανόητους και άσχετους να μιλάνε, να μιλάνε και τίποτε να μη λένε. Ακούς το πρωί τον Τζανακόπουλο να μιλά για το Σκοπιανό και αναρωτιέσαι; Μα καλά; Από πού και ως που δώσαμε την τύχη της χώρας σε ένα… Εξάρχειο που απλά φόρεσε κοστούμι;

Για να μην πούμε για κάτι άλλους φλώρους κουστουμάκηδες και στην κυβέρνηση και στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα. Βγείτε μωρέ και πείτε την αλήθεια. Βάλτε όρια, χαράξτε εθνική γραμμή και μην παίζετε σαν μικρά παιδιά. Ντροπή σας!!!

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/xarakste-ethniki-grammi/2.120332

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr