Home Greek News Οι Έλληνες ζουν χειρότερα από ότι στην δεκαετία του 1960, σύμφωνα με έρευνα

Οι Έλληνες ζουν χειρότερα από ότι στην δεκαετία του 1960, σύμφωνα με έρευνα

by _
0 comment 202 views

Οι Έλληνες ζουν χειρότερα από ότι στην δεκαετία του 1960, σύμφωνα με έρευνα

Οι Έλληνες πιστεύουν ότι ζουν χειρότερα από ότι στην δεκαετία του 1960. Αυτό καταγράφει έρευνα του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Pew Research Center την οποία ανήρτησε στο twitter η διαNEOσις.

Το ερευνητικό κέντρο Pew έθεσε αυτό το ερώτημα σε περίπου 43.000 άτομα σε 38 χώρες σε όλο τον κόσμο την περασμένη άνοιξη.

Στην κατάταξη των χωρών αυτών η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση από το τέλος με ποσοστό 53% επί των ερωτηθέντων να θεωρούν ότι ζουν χειρότερα και μόλις 28% να λένε ότι ζουν καλύτερα.

Από τις πιο θετικές εκτιμήσεις της προόδου που σημειώθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια βρίσκονται στο Βιετνάμ (88% λένε ότι η ζωή είναι καλύτερη σήμερα), την Ινδία (69%) και τη Νότια Κορέα (68%). Σε ορισμένες από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες, οι πολίτες αναφέρουν επίσης ότι η ζωή είναι καλύτερη σήμερα, συμπεριλαμβανομένων 65% στην Ιαπωνία και τη Γερμανία και 64% στην Ολλανδία και τη Σουηδία.

Αλλά δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η σημερινή ζωή είναι μια βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν. Οι Αμερικανοί χωρίζονται σε αυτό το θέμα : το 41% ​​λέει ότι η ζωή είναι χειρότερη, ενώ το 37% λέει καλύτερα. Εν τω μεταξύ, μισές ή περισσότερες σε χώρες που κυμαίνονται από την Ιταλία (50%) και την Ελλάδα (53%) στη Νιγηρία (54%) και την Κένυα (53%) στη Βενεζουέλα (72%) και το Μεξικό (68%).

Σε γενικές γραμμές, οι χώρες που είναι πιο αισιόδοξες για την εθνική τους οικονομία είναι πιο πιθανό να πούμε ότι η ζωή σήμερα είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Φεβρουαρίου-Μαίου του 2017.

https://www.lykavitos.gr/archives/497526

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr