Home Greek News Χειρότερα… δεν γίνεται

Χειρότερα… δεν γίνεται

by _
0 comment 120 views

Χειρότερα… δεν γίνεται 

Πηγή: http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/xeirotera-den-ginetai/10.120139

Άγιες μέρες που είναι θα έπρεπε να μιλάμε για ειρήνη, αγάπη, ηρεμία. Να πέσουν οι τόνοι βρε αδερφέ, να μπούμε λίγο στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Όμως, δεν μας αφήνουν όσοι μας κυβερνούν αλλά και όσοι θέλουν να μας κυβερνήσουν. Κατά τη γνώμη μας περνάμε τα χειρότερα Χριστούγεννα των τελευταίων 10 ετών, χειρότερα κι από τότε που ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Κουβέλης και διάφοροι άλλοι περίεργοι τύποι έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά και η χώρα μπήκε σε μια συνεχόμενη περιπέτεια.

Και είναι χειρότερα γιατί επανερχόμαστε σ’ αυτό που το Antinews είχε γράψει πριν από μερικές εβδομάδες. Ότι δηλαδή βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν είναι απλά μάχες χαρακωμάτων αλλά ένας πόλεμος που παίζεται με βρόμικα μέσα και που το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο.

Η Αριστερά του 4% υφάρπαξε την εξουσία με απίστευτα ψέματα. Ένας πρωθυπουργός σκέτη απάτη και μια δράκα αριστερών Ταλιμπάν μαζί με πολλά πασοκικά λαμόγια έφτιαξαν μια κυβέρνηση στην οποία χώρεσαν και οι ακροδεξιοί ψεκασμένοι.

Τέτοιο «δώρο» δεν θα μπορούσαν ποτέ να το περιμένουν. Εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία, τάισαν με σανό τον κουρασμένο και απογοητευμένο κόσμο και κέρδισαν την ψήφο του. Υπάρχει περίπτωση να άφηναν την εξουσία να φύγει από τα χέρια τους;

Θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην κυβέρνηση, θα παίξουν βρόμικα, θα αδιαφορήσουν για τη ζημιά που κάνουν, θα γυρίσουν την πλάτη στο μέλλον της χώρας, θα δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία, το αφήγημά τους, χωρίς να έχουν την ανάγκη να απολογηθούν γιατί όλα αυτά είναι ένας χάρτινος πύργος.

Ο βρόμικος πόλεμος παίρνει πλέον διαστάσεις πυρηνικής σύγκρουσης. Το είχαμε γράψει όταν ο Τσίπρας επέλεξε για διευθυντή του γραφείου τύπου του τον Θανάση Καρτερό. Όποιος ξέρει από κουκουεδίστικη προπαγάνδα καταλαβαίνει τι ακριβώς είναι.

Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως για το βρόμικο παιχνίδι. Τα non paper που στέλνει κατά καιρούς είναι μνημείο σκληρότητας, ιταμότητας, μιας προκλητικής αναίδειας που ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί. Σήμανε επίσης και την αρχή της επίθεσης που ξεκίνησε η κυβέρνηση κατά των θεσμών της Δημοκρατίας. Οι δικαστές, ο Στουρνάρας, οι σύζυγοι και τα παιδιά των πολιτικών αντιπάλων, οι συνδικαλιστές που δεν υποτάσσονται, τα media που δεν ξεσκονίζουν το κοστούμι του Αλέξη, οι άριστοι και οι «κανονικοί» άνθρωποι.

Όλοι όσοι δεν είναι με το γκουβέρνο είναι αυτόματα «νεοφιλελέδες», «προδότες», «αποτυχημένοι», «γερμανοτσολιάδες». Και τα λένε αυτά οι πιο ξεπουλημένοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης.

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και το σκηνικό πολιτικής πόλωσης άνευ προηγουμένου είναι σίγουρο ότι πληγώνει τη δημοκρατία και τη χώρα. Κινδυνεύει η αστική δημοκρατία για την οποία δόθηκαν μεγάλες μάχες επί δεκαετίες. Βρίσκεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή, η παγκόσμια ταυτότητα της Ελλάδας και κυρίως η ελληνική συνείδησή της. Και βρίσκεται σε κίνδυνο γιατί μια παρέα ξεπουλημένων θέλει να γίνει καθεστώς, να ελέγξει τα πάντα, να παραμείνει επί χρόνια στην εξουσία καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας, δημοκρατικών διαδικασιών, ανεξαρτησίας θεσμών, επικράτησης των αρίστων έναντι των μετρίων.

Αλλά μεγάλη ευθύνη, πέραν των πολιτών που βλέπουν τον κίνδυνο, έχει και η αξιωματική αντιπολίτευση. Το κόμμα της αστικής τάξης ή ακόμη και το κόμμα που βοήθησε λαϊκά στρώματα σε δύσκολες περιόδους, η ΝΔ, δεν πρέπει να επαναπαύεται στις δάφνες των δημοσκοπήσεων. Δεν πρέπει να αφήνει την κυβέρνηση να κάνει πόλεμο με πυρηνικά κι αυτή να πηγαίνει με τα λιανοτούφεκα. Δεν μπορεί να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταστρέψει θεσμούς δεκαετιών και να δημιουργήσει κλίμα φασισμού, τρομοκρατίας και μυστικών υπηρεσιών σαν κι αυτές που υπήρχαν στην Ανατολική Γερμανία.

Η νέα χρονιά που έρχεται σε 10 ημέρες ίσως είναι η κρισιμότερη των μνημονίων. Είτε η Τρούμπα της Αριστεράς θα νικήσει και θα μείνει δυνατή για πολύ καιρό είτε θα εισέλθει η Ελλάδα σε έναν ενάρετο κύκλο. Ο λαός θα αποφασίσει. Ας μην αφήσει τη χώρα στον αριστερό απόπατο.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr