Home Greek News Πλειστηριασμοί, φόροι, μειώσεις συντάξεων και μισθών , ανεργία και μαύρη εργασία έχουν γονατίσει την κυβέρνηση.

Πλειστηριασμοί, φόροι, μειώσεις συντάξεων και μισθών , ανεργία και μαύρη εργασία έχουν γονατίσει την κυβέρνηση.

by _
0 comment 119 views

Αλλάζουμε, βουλιάζουμε

Πλειστηριασμοί, φόροι, μειώσεις συντάξεων και μισθών , ανεργία και μαύρη εργασία έχουν γονατίσει την κυβέρνηση…

Πηγή: http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/743597/allazoume-vouliazoume/

Καθημερινά τα νέα χειροτερεύουν . Ακούσατε μήπως να μειώνεται κάποιος φόρος. Ακούσατε να μειώνεται κάποιο τιμολόγιο της ΔΕΗ? Μήπως ακούσατε να αυξάνεται κάποιος μισθός η κάποια σύνταξη. Ακούσατε τον τελευταίο καιρό κάποιο καλό νέο? Φυσικά όχι. Οπότε οι προβλέψεις τις κυβέρνησης ότι ΘΑ βγούμε από τα μνημόνια αποτελούν κενό γράμμα για εκατοντάδες χιλιάδες  νοικοκυριά που προσπαθούν με πολλές δυσκολίες να επιβιώσουν.

Η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία της παλαίστρας και απλώς επιχειρεί να κερδίσει χρόνο μέχρι να χτυπήσει το καμπανάκι. Και πότε θα γίνει αυτό? Τον Αύγουστο του 2018 όταν θα βγούμε από τα μνημόνια. Μεγάλο ψέμα βέβαια αφού θα συνεχίσουμε να να υλοποιούμε την πολιτική των μνημονίων που δεν είναι άλλη απο την λιτότητα. Εκτός εάν μας πεί η κυβέρνηση ότι από τον Αύγουστο του 2018 άντε του 19 θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και θα μειώσει τους φόρους. Μάλλον δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Αρα απλώς κερδίζει χρόνο πουλώντας ελπίδα που θα εξανεμισθεί σε μερικούς μήνες.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά , πολλοί πιστεύουν ότι την κυβέρνηση θα την ρίξει στο καναβάτσο η αναξιοπιστία της. Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο να είπαν αλήθεια. Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, περάσαμε στις συλλήψεις αυτών που προσπαθούν να διακόψουν τους πλειστηριασμούς. Ολα δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση  θα πέσει από τις δικές της ανακολουθίες. Η αντιπολίτευση περιμένει  το ώριμο φρούτο και περιορίζεται στο να μην παίρνει ιδιαίτερες πρωτοβουλίες αφού μάλλον δεν της βγαίνουν. Και η κυβέρνηση χωρίς μπούσουλα μάλλον περιμένει κάτι μεταφυσικό στο οποίο πιστεύουν μόνο οι σύμμαχοι της.
Είμαι βέβαιος ότι εάν ΤΩΡΑ δεν ληφθούν σημαντικές αποφάσεις σε δύο χρόνια- μπορεί και νωρίτερα- θα μιλάμε για μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ …αναγκάσθηκε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ για να κάνει κυβέρνηση .  Ετσι είπαν. Μαζί ψήφισαν μόνο μνημόνια. Τα όποια φιλελεύθερα μέτρα τα ψήφισε με άλλους. Η αντιμνημονιακή συγκολλητική ουσία δεν υπάρχει πιά. Ομως τα δύο κόμματα παραμένουν σφιχταγκαλιασμένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να αποφύγει το μνημόνιο . Το παραδέχομαι. Δεν διακινδύνευσε την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Θα μπορούσε όμως να αποφύγει τις στενές σχέσεις με τους ολιγάρχες  και τη διαπλοκή. Θα μπορούσε να αποφύγει τη σύγκρουση με τις ανεξάρτητες αρχές με τους δημοκρατικούς θεσμούς, με τη Δικαιοσύνη. Αισθάνεται κανείς σε αυτή τη χώρα ότι η κυβέρνηση χτύπησε τη διαπλοκή? Χτύπησε τους ολιγάρχες η έστω τους περιόρισε? Εχει κανείς κάποιο παράδειγμα. Οχι βέβαια. Συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κομμάτων ενοχικά βαφτίζοντας το κρέας ψάρι.

Κύριε Τσίπρα και κύριοι της ηγετικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος εκτός απο την παραμονή σας στην εξουσία υπάρχει και το μέλλον, υπάρχει και η ιστορία. Εάν η επομένη των εκλογών βρεί ,όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, πρώτη τη Νέα Δημοκρατία ,  η Αριστερά στην Ελλάδα θα δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα των τελευταίων δεκαετιών.. Ισως ποτέ δεν θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι. Και τότε οι όποιες κινήσεις κάνετε για την μετατροπή τού κόμματος σε σοσιαλδημοκρατικό θα ακούγεται σαν καλαμπούρι. Θα μου πεί  κάποιος ότι στα παλιά του τα παπούτσια , εάν θα υπάρχει σε δυο χρόνια Αριστερά και Δεξιά. Σωστά αλλά όλοι πού πίστεψαν σε μια άλλη αριστερά δίκαιη με  αλληλεγγύη  και με ειλικρίνεια  θα πρέπει να σωπάσουν.

Η κυβέρνηση έχει ακόμη- το πολύ 20 μήνες- εάν εξαντλήσει τη θητεία της. Μπορεί ν αλλάξει; Πολλοί θα μου πούν όχι. Οι περισσότεροι που γνωρίζω θα πουν ότι η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν είναι να φύγουν. Ναι αλλά εάν φύγουν κάποιοι έρχονται που δεν βλέπω πως θα κάνουν κάτι διαφορετικό. Η θέση μου είναι σαφής. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η αλλάζετε αμέσως πολιτική η διαφορετικά το πέρασμα σας και μαζί και το όραμα της Αριστεράς θα γραφούν με μαύρα γράμματα στη ιστορία. Και είναι κρίμα για γενιές που περίμεναν δεκαετίες να δούν μια άλλη πολιτική να περάσουν και πάλι στο περιθώριο της κοινωνίας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα είναι απλό . Η αλλάζει η βουλιάζει.

Βέβαια τα σχόλια ότι και να θέλει δεν μπορεί πια να αλλάξει τα έχω ακούσει. Απλώς είμαι πιό  αισιόδοξος.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr