Home Greek News Βουλή: Ψήφισαν οι «διαφωνούντες» του ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

Βουλή: Ψήφισαν οι «διαφωνούντες» του ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

by _
0 comment 113 views

Βουλή: Ψήφισαν οι «διαφωνούντες» του ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ: “VENCEREMOS” “ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ” ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ… “VENCEREMOS”…!!! ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ… ΧΑΧΑΧΑ!!!

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/743520/vouli-kai-oi-diafonoudes-tou-suriza-eipan-telika-nai-stin-tropologia-gia-tous-pleistiriasmous/

Αδικαιολογήτως απών ο Μιχελογιαννάκης – Έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές, ο Κοντονής απέσυρε το «αυτεπάγγελτο» για τις διώξεις όσων απειλούν συμβολαιογράφους – Τι προβλέπει πλέον η τροπολογία

Με 146 θετικές ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκρίθηκε η τροπολογία που αυστηροποιεί το πλαίσιο προστασίας διεξαγωγής πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφικά γραφεία από κινήματα διαμαρτυρίας, επεκτείνοντας τις αυτεπάγγελτες διώξεις.

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής φαίνεται πως έδωσε το απαραίτητο «άλλοθι» σε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπερψηφίσουν τη ρύθμιση, παρά τις ισχυρές διαφωνίες για την ουσία της προωθούμενης διάταξης.

Μόνη διαφοροποίηση, η απουσία του κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία, είχε μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής και είχε καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποσύρει την τροπολογία.

Επίσης, απόντες από την διαδικασία ήταν άλλοι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο δήλωσαν πως, αν παραβρίσκονταν στην διαδικασία, θα υπερψήφιζαν την ρύθμιση. Πρόκειται για τους Αντώνη Μπαλωμενάκη, Νίκο Μανιό, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Γιώργο Τζιμάνη, Αναστάσιο Κουράκη και Μουσταφά Μουσταφά.

Συνολικά, από την διαδικασία απουσίαζαν 57 βουλευτές

Οι παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού δήλωσαν «παρών» (62 συνολικά), ενώ ΚΚΕ, Ενωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «όχι» (38 συνολικά).

Πλέον, με την τροπολογία όπως ψηφίστηκε, προβλέπεται η αυτόφωρη διαδικασία όσων:

– ασκούν βία σε συμβολαιογράφους (σ.σ. σήμερα η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως μόνο σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπαλλήλους κατά την υπηρεσία τους)

– παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία)

Από την τροπολογία ο κ. Κοντονής αφαίρεσε την παράγραφο 2, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Δείτε την τροπολογία όπως διαμορφώθηκε μετά τις αλλαγές Κοντονή:

Δείτε και την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία:

Σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις γιορτές

Οι βουλευτές που συμμετείχαν στη σύσκεψη εργασίας (σ.σ. όπως την χαρακτήρισε το κυβερνών κόμμα) που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή πριν από την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την επέκταση του ισχύοντος νόμου που αφορά στην προστασία των συμβολαιογράφων (πέραν των Ειρηνοδικείων) και στα συμβολαιογραφικά τους γραφεία, με αίτημα την συνολική αντιμετώπιση της προστασίας της πρώτης λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ζήτησαν τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις γιορτές.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρουσιάσει προς συζήτηση και έγκριση τις νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις για τη θωράκιση και την περαιτέρω ενίσχυση της διακηρυγμένης κυβερνητικής και κομματικής βούλησης για την προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr