Home Greek News Ανάκληση της απόφασης του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ ζητούν 128 χώρες (εικόνα)

Ανάκληση της απόφασης του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ ζητούν 128 χώρες (εικόνα)

by _
0 comment 125 views

Ανάκληση της απόφασης του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ ζητούν 128 χώρες (εικόνα)

Ηχηρό μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ έστειλε σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης.

Συγκεκριμένα, 128 από τις 193 χώρες-μέλη του ΟΗΕ καλούν τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο τους να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς να κάνει λόγο για «μεγάλη νίκη».

Στο πλευρό των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας την στάση τους, τάχθηκαν 9 χώρες, ενώ συνολικά 35 χώρες επέλεξαν την ουδέτερη στάση της αποχής, προφανώς για να μην έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με τις ΗΠΑ, η οποία διά του Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει ακόμη και με διακοπή της αμερικάνικης βοήθειας σε όσες χώρες ψηφίσουν κατά της απόφασης των ΗΠΑ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, οι χώρες που τάχθηκαν υπέρ της απόφασης των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ (πλην φυσικά των Ηνωμένων Πολιτειών) ήταν οι: Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ισραήλ, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Ναούρου, Παλάου και Τόγκο.

Ερντογάν: Περιμένω από τον Τραμπ να ανακαλέσει την απόφαση για την Ιερουσαλήμ μετά τη ψηφοφορία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι αναμένει από τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, να ανακαλέσει, χωρίς καθυστέρηση, την «ατυχή απόφασή» του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Με ανάρτηση στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος καλωσόρισε τη «συντριπτική υποστήριξη» που συγκέντρωσε το ψήφισμα στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών όπου 128 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ της ακύρωσης της σχετικής απόφασης των ΗΠΑ.

https://www.lykavitos.gr/archives/494939

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr