Home Greek News Το bullying στους έλληνες δικαστές

Το bullying στους έλληνες δικαστές

by _
0 comment 157 views

Το bullying στους έλληνες δικαστές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και οι λοιποί κυβερνητικοί προβάλλουν ως άλλοθι το δικαίωμα στην κριτική. «Σε δημοκρατία δεν ζούμε;» σου λένε. Και αρχίζουν να διατυπώνουν τα δικά τους. Ανακριβή στην καλύτερη περίπτωση. Η κριτική, όμως, δικαστικών αποφάσεων δεν είναι δουλειά υπουργών, και δη Δικαιοσύνης

Όλα τα υπόλοιπα, ειδικά στο ύφος που περιγράφηκε παραπάνω, είναι ύποπτα. Ακόμη και το δικαίωμα στην κριτική. Που παρεμπιπτόντως δεν είναι δουλειά υπουργών, και δη Δικαιοσύνης. Την καλύτερη απάντηση την έδωσε ένας επιφανής δικαστής, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο Βασίλης Σκουρής — δια στόματος του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη: «Κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν να επικρίνουν δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες επιδέχονται γενικά κριτικής, αλλά όχι από τους φορείς της εκτελεστικής εξουσίας των οποίων συνταγματικό καθήκον είναι να συμμορφώνονται σε αυτές και να τις εκτελούν». Το ζεστό χειροκρότημα από τους δικαστές ήταν μάλλον η απάντηση στον κ. Κοντονή που δεν ήταν εκεί για να τη νοιώσει στο πετσί του.

Διαβάστε τη συνέχεια…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr