Home Greek News Αντιδρούν για το «ψαλίδι» στις συντάξεις τους οι δικαστικοί λειτουργοί!!!

Αντιδρούν για το «ψαλίδι» στις συντάξεις τους οι δικαστικοί λειτουργοί!!!

by _
0 comment 105 views

Αντιδρούν για το «ψαλίδι» στις συντάξεις τους οι δικαστικοί λειτουργοί

Κάνουν λόγο για «άδικες και καταφανώς αντισυνταγματικές μειώσεις»

ΜΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ…;;;

«Για τις άδικες και καταφανώς αντισυνταγματικές μειώσεις των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών», διαμαρτύρεται με ψήφισμά της η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Οι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί  αναφέρουν ότι οι συντάξεις «στη διάρκεια των μνημονίων έχουν περικοπεί κατά 74%» και παράλληλα  υπενθυμίζουν πως «όπως έχει κριθεί και από το Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 88 παρ.2 του Συντάγματος, σε πρόσφατη απόφασή του (αριθ.6/2016), η ευχέρεια του κοινού νομοθέτη να καθορίζει τις συντάξιμες αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, τελεί υπό τους περιορισμούς των διατάξεων των άρθρων 26,87 και 88 του Συντάγματος, ο δε προσδιορισμός του περιεχομένου και του ύψους των συντάξεων, δεν μπορεί να γίνεται κατά τρόπο που να αποκλίνουν αυτές ουσιωδώς από τις, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 88 παρ.2 του Συντάγματος, καθοριζόμενες αποδοχές ενεργείας».

Επιπλέον, τονίζουν ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το επιχείρημα ότι οι μειώσεις των συντάξεων είναι επιβεβλημένες χάριν της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος, διότι οι συνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικοί λειτουργοί και οι λειτουργοί του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κατέβαλαν διαχρονικά και με συνέπεια τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές και ως εκ τούτου δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τη σημερινή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

Αντιθέτως, οι παράγοντες που υπονόμευσαν το Ασφαλιστικό Σύστημα είναι η  διαχρονική αξιοποίηση από το Κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Για το λόγο αυτό  πρέπει το Κράτος και όχι οι συνταξιούχοι να πληρώσει για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων».

Με το ψήφισμα τους, οι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί απαιτούν να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για αναπροσαρμογή των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών, «ώστε να διατηρείται μια σταθερή (και οπωσδήποτε εύλογη) αναλογία μεταξύ των συντάξιμων αποδοχών και των αποδοχών ενεργείας των δικαστικών λειτουργών», ζητάνε να ανακληθει η τελευταία μείωση που «επέφερε το άρθρο 13  του ν. 4387/2017, με την μορφή της αναστολής, κατά παράβαση των ανωτέρω Συνταγματικών διατάξεων» και να εφαρμοστούν άμεσα από την Πολιτεία για όλους τους συνταξιούχους οι δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομες τις περικοπές και να πληρώσει το Κράτος τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

«Δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε μορφής συνδικαλιστική δράση την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών και των συνταξιούχων λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», καταλήγουν στο ψήφισμά τους.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3109734/antidroun-gia-to-psalidi-stis-sintaxis-tous-i-dikastiki-litourgi

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr