Home Greek News Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης

Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης

by _
0 comment 129 views

Πηγή: Getty Images/Ideal Images/Drew Angerer / Staff

Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάννης, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ότι υπάρχουν εκκρεμότητες σε αυτήν που δεν κατανοούνται σωστά και ζήτησε “επικαιροποίησή” της.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ζήτημα αρχής να υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις Ερντογάν προκάλεσαν διπλωματικό μπρα ντε φερ, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει τη συνθήκη της Λωζάννης “θεμέλιο λίθο” κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν χρειάζεται επικαιροποίηση.

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/108726/h-antidrasi-toy-steit-ntipartment-stis-diloseis-erntogan-gia-ti-synthiki-tis-lozannis?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook?v9?v10

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr