Home Greek News Με κυάνιο αυτοκτόνησε ο Σλόμπονταν Πράλγιακ στο δικαστήριο της Χάγης (Video)

Με κυάνιο αυτοκτόνησε ο Σλόμπονταν Πράλγιακ στο δικαστήριο της Χάγης (Video)

by _
0 comment 158 views

Με κυάνιο αυτοκτόνησε ο Σλόμπονταν Πράλγιακ στο δικαστήριο της Χάγης (Video)

Η προκαταρκτική νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό του Σλόμπονταν Πράλγιακκαταδεικνύει ότι ο καταδικασθείς για εγκλήματα πολέμου πέθανε από δηλητηρίαση με κυάνιο, γνωστοποίησαν σήμερα Ολλανδοί εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πράλγιακ, πρώην αξιωματούχος των κροατικών δυνάμεων στη Βοσνία, ήπιε το δηλητήριο στην αίθουσα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του και της επιβολής 20ετους κάθειρξης σε βάρος του και πέθανε λίγο αργότερα.

Σε δελτίο τύπου, οι εισαγγελείς επισημαίνουν ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι «ο Πράλγιακ είχε υψηλά επίπεδα κυανιούχου καλίου στο αίμα του. Αυτό οδήγησε στο να υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία όπως φαίνεται είναι η πιθανή αιτία θανάτου του».

Η δίκη

Στο εφετείο του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία δικάζονταν έξι πρώην υψηλόβαθμοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Κροατών της Βοσνίας που κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον πόλεμο ανάμεσα σε Κροάτες και Μουσουλμάνους (1993-1994) που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995).

Είναι η τελευταία ετυμηγορία του δικαστηρίου, που ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1993, και αναμένεται να σταματήσει τη λειτουργία του όταν λήξει η εντολή του στα τέλη του έτους. Το 2013 είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εκστρατεία «εθνοκάθαρσης» των Μουσουλμάνων της Βοσνίας.

https://www.lykavitos.gr/archives/491626

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr