Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ Ή ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; – Ανεπιθύμητος ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρωσία – Μεθοδεύουν την “παραχώρηση” της Μακεδονίας

Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ Ή ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; – Ανεπιθύμητος ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρωσία – Μεθοδεύουν την “παραχώρηση” της Μακεδονίας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
[email protected]
www.egerssi.gr

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Αμερικανού Προέδρου στις ΗΠΑ, είχαμε ταχθεί ανοικτά υπέρ – ίσως οι μόνοι – της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ! Αφ΄ ενός μεν γιατί η Χίλαρι Κλίντον εκπροσωπούσε ευθέως και απροκάλυπτα υποστήριζε την εξωτερική πολιτική της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης στις ΗΠΑ και αφ΄ ετέρου γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ, που λυσσαλέα πολεμήθηκε στο εσωτερικό των ΗΠΑ από όλο το Σύστημα της ΝΤΠ (πρωτοστατούντος του πορνομάγαζου του Χόλυγουντ), σε πολλά ζητήματα τα είχε βρει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν! Μια διαφαινόμενη συμμαχία που εξυπηρετούσε τα ελληνικά συμφέροντα!

Από τότε όμως, έχει κυλήσει πολύ νερό στ΄ αυλάκι και όλα δείχνουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι βεβαίως χειρότερος του Ομπάμα και των Κλίντον, αλλά δεν είναι και αυτό που προφανώς θα αναμέναμε ως Ελλάς!

Ο Τσίπρας έγινε πειθήνιο όργανο και των ΗΠΑ

Ωστόσο, η ευθύνη βαραίνει και την Ελλάδα, από τη στιγμή που στην Πατρίδα δεν υπάρχει στον Πρωθυπουργικό θώκο, εκείνη η ισχυρή προσωπικότητα που θα ενέπνεε σεβασμό στον αμερικανικό παράγοντα και θα του δημιουργούσε την πεποίθηση περί αταλάντευτων και αδιαπραγμάτευτων θέσεων της χώρας στην εξωτερική της πολιτική!

Ένας Έλληνας Πρωθυπουργός, άοσμος, άγευστος και επί της ουσίας άφωνος! Πειθήνιο όργανο των Δυτικών “Συμμάχων” μας, της Ευρωπαικής Ενώσεως, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ! Ένα θρασύτατο ανθρωπάκι στο εσωτερικό της χώρας που μεταμορφώνεται σε ένα γλοιώδες, υποτακτικό κουταβάκι, όταν συζητάει εκτός των συνόρων με τους Δυτικούς “Συμμάχους” μας!

Έτσι, όταν έχεις έναν τέτοιον Πρωθυπουργό, έρχονται οι σφαλιάρες πανταχόθεν!
Τούτο ακριβώς συνέβη και στο πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, όπου λόγω της ανικανότητάς του στη διαχείριση κρίσεων και στην εκμετάλλευση ευκαιριών (οξύτατη η διένεξη της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ), επέστρεψε περισσότερο αδύνατος από ότι ήταν όταν αναχωρούσε για τις ΗΠΑ, αφού υποτάχθηκε απόλυτα στο Παγκόσμιο Σύστημα (είχαμε αναφέρει σε άρθρα μας τις αμερικανικές εντολές – περί αυτού πρόκειται – προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό)!

Ανεπιθύμητος ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρωσία

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, προκειμένου με διάφορες ανόητες και άφρονες ενέργειές του, να αμφισβητήσει την ισχύ και την κυριαρχία του Πούτιν στην χερσόνησο της Κριμαίας!
Έτσι, στην σύγκλιση Μικτής Διυπουργικής συνάντησης μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος, που θα πραγματοποιείτο στην Μόσχα, αξίωσε να αντικατασταθούν οι τέσσερεις εκπρόσωποι – αξιωματούχοι της Κριμαίας από άλλους αντίστοιχους Ρώσους!

Αμφισβητώντας έτσι τη νομή και κατοχή της Κριμαίας από τη Ρωσία και μη παραδεχόμενος ότι η Κριμαία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας!

Αυτή, η παντελώς άφρονα ενέργεια από πλευράς της ελληνικής κυβερνήσεως, ανάγκασε τη ρωσική πλευρά να βγάλει ανακοίνωση σε αυστηρό τόνο, που έλεγε: “Για εμάς η Κριμαία είναι ό,τι και η Μόσχα. Αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας”! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο αποστόμωνε την ελληνική πλευρά, μη δεχόμενη η Ρωσία, την ατζέντα να την καθορίζει ο φιλοξενούμενος και όχι ο οικοδεσπότης!

Ωστόσο, επειδή η ελληνική ενέργεια ήταν τεράστια προσβολή προς τον ίδιο τον Βλαδιμίρ Πούτιν, ανακλήθηκε πάραυτα η βίζα της ελληνικής αντιπροσωπίας που ήταν έτοιμη να πετάξει για την Μόσχα! Σε αυτήν ανήκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες!

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το νερό στο ποτήρι της οργής του Βλαδίμηρου Πούτιν κατά του Αλέξη Τσίπρα!

Τραβάει το σχοινί το αμερικανάκι Αλέξης Τσίπρας

Προηγήθηκε όμως, άλλη μια ελληνική ενέργεια, που αποκάλυπτε πως η Ελλάς είναι απόλυτο φερέφωνο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και την οποία σας αποκάλυψα στο άρθρο μου: «Τσίπρα πάρε τους S-400»! Όπου, αποκάλυπτα τα όσα μου είπε αξιόπιστη πηγή μου, απόρρητης διαβάθμισης: «Όλοι ρωτούν γιατί οι S-400 δόθηκαν στην Τουρκία από την Ρωσία! Σας απαντώ, γιατί δεν δέχτηκε η ελληνική πλευρά τους S-400 και έτσι προέκυψε στη συνέχεια ο παμπόνηρος Ερντογάν! Και η ρωσική πρόταση ήταν άκρως δελεαστική για την Ελλάδα, αφού θα συμπεριελάμβανε στους οικονομικούς όρους, και αγροτικά προϊόντα…»!

Αλλά, παρά την αφάνταστη ενόχληση του Βλαδιμίρ Πούτιν από όσα παραπάνω αναφέρω, εν τούτοις επειδή ως άνθρωπος διαφέρει από άλλους μεγάλους ηγέτες, πληροφορούμενος την τραγωδία που συντελέστηκε στην Δυτική Αττική, προσφέρθηκε παντί τρόπω να βοηθήσει την Ελλάδα!

Μια ενέργεια ανθρωπιάς, που όμως δεν αποδέχτηκε ο μικρόψυχος Έλληνας Πρωθυπουργός!

Βάζοντας τις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας σε επικίνδυνα και αδιέξοδα μονοπάτια!

Τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα του Αλέξη

Ωστόσο, δεν δίστασε να δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας όπου βρέθηκε στη Διάσκεψη Κορυφής, πως θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ, επισημαίνοντας όμως ότι η γραφειοκρατία στην Ευρώπη είναι κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψη μας, γι΄ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε τους πολίτες μας με τις δικές μας δυνάμεις!

Δηλαδή, “ζήσε Μάη να φας τριφύλλι”!

Θα βοηθηθούν οι πληγέντες από τη θεομηνία, λόγω των πολιτικών παραλήψεων, όπως βοηθήθηκαν και οι πληγέντες από τις πλημμύρες του 2011 στην Καλλονή Λέσβου ή όπως οι πλημμυροπαθείς στη Σκόπελο το 2015! Οι οποίοι ακόμη περιμένουν την οικονομική ενίσχυση – αποζημίωση του Κράτους!

Μεταμορφωμένος επέστρεψε ο Κοτζιάς

Είχαμε κατά το παρελθόν επαινέσει τη γενικότερη στάση – στα Εθνικά θέματα – του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά!

Αλλ΄ όμως, με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις! Και ο πολύ κακός δάσκαλος, λέγεται Αλέξης Τσίπρας!

Ας θυμηθούμε πως, στο ταξίδι στις ΗΠΑ, ο ΥΠΕΞ μας Νίκος Κοτζιάς συνόδευε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και επέστρεψε μεταμορφωμένος από το υπερατλαντικό του ταξίδι!

Αφού, άμα τη επιστροφή του, μετέβη στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε στις 24 Οκτωβρίου με τον Πρόεδρό της Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν και τον ΥΠΕΞ της Μεβλούτ Τσαβούσογλου! Η επίσημη ανακοίνωση της επισκέψεως αυτής του Έλληνα ΥΠΕΞ: Διμερή και περιφερειακά θέματα (;;;)! Ακολούθησε στις 2 Νοεμβρίου η επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου Αντιπροέδρου Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος είναι σκληρός ισλαμιστής που αποκαλεί την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως Τουρκική! Και η τουλάχιστον αφελής ελληνική κυβέρνηση του επέτρεψε να μεταβεί στην Κομοτηνή και την Ξάνθη! Την οποία πιο συχνά επισκέπτονται – τη Θράκη μας – Τούρκοι Υπουργοί απ΄ ότι Έλληνες Υπουργοί! Όμως, αυτή η έλευσή του στην Ελλάδα σηματοδοτεί την προετοιμασία του ταξιδιού του Σουλτάνου της Τουρκίας Ερντογάν στην Αθήνα!

Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες του Νίκου Κοτζιά είναι σίγουρο πως εντάσσονται στις εντολές που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση από τον Λευκό Οίκο!

Παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας

Μας τρομάζει όμως, ακόμη περισσότερο, για το πόσο υποχωρητική μπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση, αφού η πληροφορία που μας δόθηκε χθες, ήταν πως ο Νίκος Κοτζιάς θα επιχειρήσει να κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Σ΄ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αλλαγή πλεύσης της νέας κυβερνήσεως των Σκοπίων περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου τους από Μεγάλου Αλεξάνδρου σε Κίρο Γκλιγκόροφ και η αποκαθήλωση των πάσης φύσεως αγαλμάτων που παραπέμπουν στην ελληνική ιστορία της Μακεδονίας μας!

Όμως, το όνομα είναι η ουσία! Ας μην ξεχνάει λοιπόν, ο Νίκος Κοτζιάς πως οριστική ονομασία στα Σκόπια που θα συμπεριλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας, είναι Προδοσία από εκείνους που θα συνηγορήσουν και θα υπογράψουν!!