ΕΚΤΑΚΤΟ – Ρωσικά αεροσκάφη πετάνε πάνω από τη Τουρκία – Αποκηρύσσει το ΝΑΤΟ η Αγκυρα – Πλημμυρίζει το Αιγαίο από ΕλληνοΝΑΤΟϊκή αρμάδα

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ρωσικά αεροσκάφη πετάνε πάνω από τη Τουρκία – Αποκηρύσσει το ΝΑΤΟ η Αγκυρα – Πλημμυρίζει το Αιγαίο από ΕλληνοΝΑΤΟϊκή αρμάδα

Του Βασίλη Καπούλα

Κεραυνό έριξε στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία ανοίγοντας τον εναέριο χώρο της σε όλα τα ρωσικά αεροσκάφη με προορισμό τη Συρία και όχι μόνο, δίνοντας ζωτικό χώρο στη Ρωσία και ελευθερώνοντας την από τη ΝΑΤΟϊκή μέγγενη.

Είναι εκπληκτική η ταχύτατη σύμπλευσης Ρωσίας και Τουρκίας ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν του την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 τον Νοέμβριο του 2015 για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου!

Τώρα, δύο χρόνια μετά , η Αγκυρα έδωσε άδεια σε ρωσικά αεροσκάφη να διασχίζουν την χώρα δημιουρώντας νέα γεωστρατηγικά δεδομένα στην περιοχή!

Θυμίζουμε ότι το 2015, η Βουλγαρία και η Ελλάδα τότε είχαν υπακούσει στις εντολές των ΗΠΑ και είχαν αρνηθεί τη χρήση του εναέριου χώρου τους ακόμη και σε ανθρωπιστικές πτήσεις της ρωσικής EMERCOM.

Ετσι πρώτα η Τουρκία επέτρεψε σε Tu-154 του Μ.Ασαντ να χρησιμοποιήσει τον τουρκικό εναέριο χώρο για να μεταβεί στο Σότσι ενώ πριν λίγο ένα ρωσικό μεταγωγικό  Ilyushin Il-76 πέταξε μέσω Τουρκίας συνοδείας ρωσικών μαχητικών με προορισμό τη Λαττάκεια.

Λίγο αργότερα, αεροσκάφος της RUAF Il-62 86495 πέταξε μέσω τουρκικού εναέριου χώρου με προορισμό την Αίγυπτο.

Είχε απογειωθεί από το Chkalovsky.

Και ακολουθούν και άλλα.

Αυτά που συμβαίνουν στο πλέγμα Ρωσίας-Τουρκίας-ΝΑΤΟ δεν έχουν προηγούμενο.

Και είναι μόνο η αρχή.

Ο Ερντογάν από το σημείο που κατέρριψε ρωσικό μαχητικό επειδή μπήκε στον εναέριο χώρο του για λίγα δευτερόλεπτα, τώρα δίνει άδεια και…ευχή διέλευσης στα ρωσικά αεροσκάφη.

Αυτό όμως ανεβάζει την γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία της χώρας μας.

Είμαστε το μοναδικό «αποκούμπι» του ΝΑΤΟ στην περιοχή όταν σύσσωμη η τουρκική πολιτική ηγεσία κάνει δηλώσεις αποχώρησης από την Συμμαχία!

Ο Ερντογάν έχει από σήμερα την δημόσια υποστήριξη του του “γκρίζου λύκου», Ντ.Μπαχτσελί , αλλά και τη σιωπηρή υποστήριξη όλου του πολιτικού συστήματος.

Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος , Ντ.Μπαχτσελί, είπε πως “είναι επείγουσα ανάγκη η Τουρκία να αναθεωρήσει τη σχέση της με το ΝΑΤΟ και να ζητήσει να πάρει τα πάντα ή τίποτα”!

Ο Μπαχτσελί πρόσθεσε πως η Τουρκία “ήταν εδώ και πριν την ύπαρξη του ΝΑΤΟ. Δεν θα ΄ναι το τέλος του κόσμου να εγκαταλείψουμε τη Συμμαχία”.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει σε εξέλιξη από τις 17 Νοεμβρίου τη διακλαδική άσκηση «Νηρηίς 2017», η οποία αποκτά λόγω των περιστάσεων μεγαλύτερη σημασία καθώς σε αυτή έχουν κληθεί και συμμετέχουν μέλη του ΝΑΤΟ και το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, από ΝΑΤΟικής πλευράς συμμετέχουν η Συμμαχική Ναυτική Δύναμη Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) με το ελικοπτεροφόρο-πλοίο αμφίβιων δυνάμεων HMS OCEAN, πλοίο έδρας του Διοικητού SNMG-2, με μικτή ομάδα τριακοσίων πεζοναυτών από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG-2).

Το Ισραήλ δίνει και αυτό μεγάλη σημασία στην ελληνική άσκηση συμμετέχοντας με τρία πλοία και συγκεκριμένα μία κορβέτα στελθ με οργανικό ελικόπτερο και δύο πυραυλακάτους.

Από ελληνικής πλευράς, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει με τέσσερις φρεγάτες με οργανικά ελικόπτερα, δύο υποβρύχια, δύο πυραυλακάτους, ένα αρματαγωγό, δύο πλοία γενικής υποστήριξης και υποβρύχιους καταστροφείς με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου. Επιπρόσθετα συμμετέχει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών και η 5η Μεραρχία Κρητών του Στρατού Ξηράς καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση αυτή είναι πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX (Invitation Exercise) που σχεδιάσθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχής άμαχου πληθυσμού, προσομοιάζοντας ένα ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης και απειλών. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο και τα πλοία της πολυεθνικής αρμάδας θα κινηθούν και σε περιοχές που έχει βάλει κατά καιρούς στο στόχαστρο η Τουρκία.

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Εμείς θα αποκτήσουμε πυρηνική ενέργεια είτε το θέλετε είτε όχι – Το καραβάνι δε γυρίζει πίσω»!

Η Τουρκία θα αποκτήσει πυρηνική ενέργεια, παρά αυτούς που ενοχλούνται από την ανάπτυξη της, είπε Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία που έκανε στην τελετή μαζικής εγκαινίασης Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Μιλέτ στο Μπέστεπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε υπαινιγμούς για κάποιους που μπορεί να ενοχλούνται από μια πυρηνική Τουρκία, αλλά συνέχισε λέγοντας πως το καραβάνι προχωρά μπροστά και δε γυρίζει πίσω.

«Ορισμένοι κύκλοι καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να υπονομεύσουν τα ενεργειακά άλματα της Τουρκίας», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Μην προσπαθείτε άδικα, το καραβάνι προχωράει και έτσι θα συνεχίσει. Εμείς την πυρηνική ενέργεια θα την αποκτήσουμε, ασχέτως αν ενοχλείστε ή όχι».

Η εθνική πολιτική ενέργειας και μεταλλευμάτων θα αποτελέσει μια σημαντική κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων της Τουρκίας, υπογράμμισε ακόμη ο Ερντογάν.

«Κάποτε η διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK ήταν πολέμια της δημιουργίας υδροηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ενέργειας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για να συνεχίσει:

«Εκείνα τα φράγματα μας αποφέρουν διάφορα οφέλη, από πόσιμο νερό μέχρι περιβαλλοντικά οφέλη.

Πέρα από αυτά ένα άλλο αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι οι δυνατότητες που προσφέρουμε στην άρδευση».

Την αυξανόμενη κατ’ αυτόν αμερικανική παρουσία στη βόρεια Συρία κατακρίνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το οποίο ενισχύει την πολιτοφυλακή των Κούρδων του YPG, παρακλαδιού του PKK, που η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση.

«Γιατί έρχονται στην βόρεια Συρία φορτηγά φορτωμένα με όπλα; Εναντίον ποιας χώρας ετοιμάζεται αυτό τον οπλισμό;» είπε ο Ερντογάν κατά την διάρκεια συνέλευσης του κόμματός του, AKP στην βουλή, προσθέτοντας πως υπάρχουν διαφορετικά κίνητρα πίσω από αυτό και πως η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

«Κανένας δεν θα πρέπει να περιμένει η Τουρκία να κάτσει πίσω με δεμένα τα χέρια της μπροστά σε σενάρια που αφορούν το μέλλον της» δήλωσε σύμφωνα με την Hurriyet.

 

 πηγη / μέσω: https://national-pride.org/2017/11/22/εκτακτο-ρωσικά-αεροσκάφη-πετάνε-πάν/